Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/21. hét

Listamustra - Listamustra 2017/21. hét

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál csak minimális nyomot hagyott a slágerlistákon. Az Egyesült Királyság százas mezőnyébe csupán a brit színeket képviselő, a 15. helyen végző Lucie Jones walesi énekesnő zeneszáma, a Never Give Up on You és a versenyt megnyerő szerzemény, a portugál Salvador Sobral felvétele, az Amar pelos dois került be – előbbi a 73., utóbbi a 97. pozícióban debütált.

A 62. Eurovíziós Dalfesztivál győztese (Amar pelos dois – Salvador Sobral) Németországban jobban teljesít, a 43. pozícióba érkezett meg. A német százas mezőnybe további négy zeneszám jutott be a versenyből. A negyedik helyen záró belga (City Lights – Blanche) a 38., a harmadik helyen végző moldovai (Hey, Mamma! – SunStroke Project) az 52., a hetedik helyen záró román (Yodel It!  – Ilinca & Alex Florea) dal a 93. pozícióban rajtol, valamint a döntőbe automatikusan bejutó, ám ott csúnyán leszereplő, hat ponttal az utolsó előtti, a 25. helyen végző német felvétel (Perfect Life – Levina), amely a februári kiadását követően a 28. pozícióban nyitott, aztán el is hagyta a rangsort, most a 88. helyre tért vissza.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Egyesült Királyság – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Németország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

Spanyol dal világsikere

Ahogy egy hete megjósoltuk, az USA-ban is átvette a vezetést a Despacito. A két Puerto Ricó-i zenész, Luis Fonsi és Daddy Yankee slágerének eredeti verziója január 13-án került forgalomba, a kanadai Justin Bieberrel készült remixváltozata április 17-én kezdte meg hódító útját. Spanyol nyelvű szerzemény legutóbb 1996-ban uralta a Hot 100 rangsort, a Los del Río spanyol duó a Macarena Bayside Boys Mixével tizennégy hétig állt a csúcson.

A Despacito második hete tanyázik a brit mezőny élén. A legmagasabban startoló újdonság, Miley Cyrus Tennessee államból származó énekesnő készülő, hatodik stúdióalbumának előhírnöke, a Malibu a 11. pozíciót foglalta el. A listát ellepték Harry Styles és J Hus nagylemezének zeneszámai – mindkét előadótól kilenc-kilenc szerepel a rangsorban. A One Direction angol énekese, Harry Styles első szólóalbumáról az öt héttel ezelőtti brit listavezető Sign of the Times négy helyet javítva a hatodik, a Sweet Creature huszonnyolc pozíciót ugorva a 46., a Carolina az 51., a Two Ghosts az 58., a Meet Me in the Hallway a 64., a Kiwi a 66., az Only Angel a 80., az Ever Since New York a 87., a Woman a 99. helyen kezdett. A korongról csak a From the Dining Table maradt ki a rangsorból. J Hus gambiai származású angol énekes Common Sense című első stúdiólemezéről a Did You See három pozíciót előlépve a kilencedik, a Fisherman (featuring Mo Stack and MIST) a 47., a Common Sense az 55., a Bouff Daddy a 65., a Spirit a 68., a Plottin a 83., a Good Time (featuring Burna Boy) a 88., a Like Your Style a 93., a Sweet Cheeks a 96. helyre iratkozott fel. A korongon további nyolc felvétel hallható.

A német lista első nyolc pozíciójában ugyanazok a dalok találhatók, mint a múlt héten. A Despacito negyedik hete első. Négy helyet javítva a kilencedik a kanadai Shawn Mendes a There’s Nothing Holdin’ Me Backkel. A krasnoyarski születésű Helene Fischer német énekesnő nyolcadik stúdióalbumáról három szerzemény került be a százas mezőnybe: a Herzbeben a 18., a Flieger a 19., a Nur mit Dir az 50. pozíciót szerezte meg.

Nálunk hatodik hete Ákos EP-je, a Szabadon vezet. A Despacito második hete a második. A május 9-én a 48. életévében elhunyt Robert Miles svájci születésű olasz producer legnagyobb slágere, az 1995-ös Children a 23. helyen debütált. Az Imagine Dragons Las Vegas-i rockegyüttes június 23-án megjelenő harmadik, Evolve című stúdiólemezéről a Thunder a 29., a Whatever It Takes a 37., Miley Cyrus zeneszáma, a Malibu a 31., Julia Michaels iowai születésű énekesnő felvétele, az Issues a 38. pozícióban indít. A rádióállomásaink tizedik hete az angol Ed Sheeran dalát, a Shape of You-t sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Logic: Everybody

Egyesült Királyság – Harry Styles: Harry Styles

Németország – Helene Fischer: Helene Fischer

Magyarország – Ossian: Az igazi szabadság

 

Amikor a jó eladás nem elég

Az amerikai piacon Logic marylandi születésű kaliforniai rapper harmadik stúdióalbuma, az Everybody érkezett meg a rangsor csúcsára, 247 ezer példánnyal, amelyből 196 ezer az eladás. Chris Stapleton lexingtoni születésű, Nashville-ben élő countryzenész második, From a Room: Volume 1 című stúdiólemezéből több, 202 ezer példány fogyott el, de 219 ezerrel csak a második helyen rajtol. Russ New Jersey-i születésű georgiai rapper első stúdióalbuma, a There’s Really a Wolf a hetedik, a napjaink slágereit összegyűjtő Now That’s What I Call Music! 62. része a 11., Diana Krall kanadai énekesnő 13. stúdiólemeze, a Turn Up the Quiet a 18. pozícióban nyitott.

A brit tízes mezőnyben négy új belépőre lelünk. Harry Styles albuma (Harry Styles) az élen startol, 56 630 példánnyal, ebből 46 573 az eladás. A Paramore Tennessee állambeli rockzenekar ötödik stúdiólemeze, az After Laughter a negyedik, Paul Weller 1958-as születésű angol zenész 13. stúdióalbuma, az A Kind Revolution az ötödik, J Hus nagylemeze (Common Sense) a hatodik helyet foglalta el.

A német élmezőnyben három újdonság tanyázik. Ahogy várható volt, Helene Fischer albuma (Helene Fischer) rajt–cél győzelmet aratott. Harry Styles nagylemeze (Harry Styles) az ötödik, Mudi berlini rapper albuma, a Sabr a hetedik pozícióba iratkozott fel. A Die Lochis német duó tavaly augusztusban az élen kezdő #Zwilling című nagylemeze a harmadik helyre jött vissza. A Mando Diao svéd együttes nyolcadik stúdióalbuma, a Good Times a 11. pozícióban indít.

Idehaza visszatért a csúcsra a két héttel ezelőtti listavezető, az Ossian stúdiólemeze, Az igazi szabadság. A negyvenes mezőnyben négy új belépő szerepel. Diana Krall albuma (Turn Up the Quiet) a 16., a Nevergreen magyar metálzenekar stúdiólemeze, a Monarchia a 23., A galaxis őrzői című film második részének albuma, a Guardians of the Galaxy Vol. 2: Awesome Mix Vol. 2 a 32., Kovács Kati Kiadatlan dalok című CD-je és DVD-je a 34. helyet szerezte meg.

Puha József

2017. 05. 23. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/21. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/21. hét