Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/22. hét

Listamustra - Listamustra 2017/22. hét

A hivatalosan pihenőpályán lévő One Direction tagjai szólóban is sikeresek. Most Harry Styles a főszereplő, aki a brit albumlista meghódítása után az amerikai rangsor csúcsát is elfoglalta. Mindkét piacon jobb eredményt ért el, mint egykori társa, Zayn Malik. Közben az eredetileg négy angol és egy ír énekes alkotta fiúcsapatból utolsóként Liam Payne is bemutatkozott szólóban.

Zayn pontosan egy évvel a One Directionből való kiválása után, 2016. március 25-én megjelent Mind of Mine című szólólemeze 22 250 példánnyal érkezett meg a brit albumlista élére. Harry Styles nagylemeze a brit piacon a múlt héten 56 630 példánnyal vezetett, ebből 46 573 volt az eladás. A héten az ezüstérmes pozícióba hátrált. Zayn az amerikai rangsort 157 ezer példánnyal uralta, amelyből 112 ezer volt az eladás. Harry 230 ezerrel aratott rajt–cél győzelmet, ebből 193 ezer az eladás. Angol férfiénekestől ez a legjobb eredmény 1991 óta, amióta a Nielsen SoundScan állítja össze a Billboard magazin listáit. Az előző csúcstartó Sam Smith volt, aki a 2014-es In the Lonely Hour című első stúdióalbumával 166 ezer példánnyal a második helyen kezdett. Zayn után Harry a második angol szólóénekes, aki az első nagylemezével az amerikai rangsor élén startol. A One Directionből utolsóként Liam Payne is beindította szólókarrierjét. A Migos georgiai hiphoptrió frontembere, Quavo közreműködésével készült Strip That Down című szerzeménye a brit lista bronzérmes pozíciójában debütált.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Egyesült Királyság – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Németország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

Eurovíziós dalok a hazai TOP 40-ben

A Despacito napjaink legnagyobb világslágere. A két Puerto Ricó-i előadó, Luis Fonsi és Daddy Yankee zeneszáma, valamint annak a kanadai Justin Bieberrel készített remixváltozata az amerikai rangsorban második, a britben harmadik, a németben ötödik hete első, a miénkben harmadik hete második.

Az amerikai Hot 100 élmezőnyében egy új belépő szerepel: ötvennégy helyet ugorva a 10. Miley Cyrus Tennessee államból, Franklinből származó énekesnő októberre tervezett hatodik stúdióalbumának beharangozója, a Malibu. A listán tartózkodás 30. hetében két pozíciót javítva a 11. az angol James Arthur felvétele, a Say You Won’t Let Go, amely a brit rangsort tavaly októberben három hétig vezette.

A brit tízes mezőnyben Liam Payne és Quavo fent említett újdonsága (Strip That Down) mellett egy új belépő is található: három helyet előlépve a kilencedik Charlie Puth New Jersey-i énekes készülő, második stúdiólemezének előhírnöke, az Attention.

Németországban a nyolcadik pozícióba iratkozott fel Robin Schulz német producer az angol James Blunttal készült OK című szerzeménye.

Idehaza hetedik hete Ákos EP-je, a Szabadon uralja a mezőnyt, amelyben nyolc újdonságra lelünk, köztük hét az idei Eurovíziós Dalfesztiválról való. A győztes portugál Amar pelos dois (az előadó Salvador Sobral) a nyolcadik, a negyedik helyen végző belga City Lights (Blanche) a 12., a harmadikon záró moldovai Hey, Mamma! (SunStroke Project) a 15., a másodikon végző bolgár Beautiful Mess (Kristian Kostov) a 19., a tizediken záró norvég Grab the Moment (JOWST) a 30., a hatodikon végző olasz Occidentali’s Karma (Francesco Gabbani) a 36., az ötödiken záró svéd I Can’t Go On zeneszám (Robin Bengtsson) a 40. pozíciót szerezte meg. A magyar színeket képviselő Origo (Pápai Joci) két helyet javítva a harmadik. A Paddy and the Rats magyar zenekar felvétele, a Join the Riot a 39. pozícióban indít. A rádióállomásaink 11. hete az angol Ed Sheeran slágerét, a Shape of You-t játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Harry Styles: Harry Styles

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: ÷

Németország – Rammstein: Paris

Magyarország – Ed Sheeran: ÷

 

Új EP az első igazi fiúcsapattól

Az amerikai TOP 10-ben Harry Styles albuma mellett további három új belépő tanyázik. A Zac Brown Band georgiai countryegyüttes ötödik stúdiólemeze, a Welcome Home 146 ezer példánnyal (139 ezer az eladás) a második, a Paramore franklini rockzenekar ötödik stúdióalbuma, az After Laughter 67 ezerrel (53 ezer az eladás) a hatodik, Machine Gun Kelly houstoni születésű rapper harmadik stúdiólemeze, a Bloom 57 ezerrel (38 ezer az eladás) a nyolcadik helyen nyitott. A zenetörténet első igazi, a szó mai értelmében vett fiúcsapata, a leginkább a nyolcvanas és a kilencvenes évek fordulóján hódító, 1994-ben feloszlott, 2008-ban újjáalakult bostoni New Kids on the Block öt plusz egy dalt tartalmazó Thankful című EP-je újdonságként a 17. pozíciót foglalta el.

A brit piacon ismét Ed Sheeran korongja, a ÷ (Divide) a legnépszerűbb, megszakítással tizedik hete első, ezúttal 33 034 példánnyal (20 567 az eladás) vezet. A Linkin Park kaliforniai rockegyüttes hetedik stúdióalbuma, a One More Light meglepetésre csak a negyedik, a nyolcvanegy éves Engelbert Humperdinck angol énekes nagylemeze, a 50 az ötödik, az Andy Bell és Vince Clarke alkotta Erasure londoni szintipopduó 17. stúdióalbuma, a World Be Gone a hatodik helyre érkezett meg. A következő négy új belépő rockzenekaroktól származik. A brightoni The Kooks gyűjteménye, a The Best of… So Far a 18., a kaliforniai Papa Roach kilencedik stúdiólemeze, a Crooked Teeth a 20., a berlini Rammstein koncertalbuma, a Paris a 27., az angol Jethro Tull 1977-es Songs from the Wood című tizedik stúdiólemezének újra kiadott, felújított változata a 28. pozícióban kezdett.

A német rangsorban a Rammstein Paris című koncertkiadványa rajt–cél győzelmet aratott. A Linkin Park (One More Light) a harmadik, a Papa Roach (Crooked Teeth) a hatodik, az Iron Maiden angol metálegyüttes díszdoboza, a The Complete Albums Collection 1990–2015 a kilencedik, a Jethro Tull (Songs from the Wood) a tizedik helyen startol.

Nálunk is visszatért a csúcsra Ed Sheeran korongja, megszakításokkal ötödik hete uralja a mezőnyt. Harry Styles nagylemeze (Harry Styles) a hatodik, a Paramore albuma (After Laughter) a 38., Parov Stelar osztrák zenész nagylemeze, a The Burning Spider a 39. pozícióban debütált.

Puha József

2017. 05. 30. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Michelle Gray 2017. 09. 09. 17:40
HOGY KÖVETKEZIK? Lépjen kapcsolatba velünk a következő e-mail címen: michellegrayfirm@azet.sk.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/22. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/22. hét