Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/26. hét

Listamustra - Listamustra 2017/26. hét

A zenészszakma ismét összefogott, és egy tragédiában érintettek megsegítésére sietett. A több mint ötven zenész a London nyugati részén található, június 14-én leégett Grenfell Tower áldozatainak hozzátartozói és életben maradt, mindenüket elvesztett lakói megsegítésére fordítja a múlt szerdán megjelent Bridge over Troubled Water című sláger átdolgozásának bevételét. Az átirat a pénteken este kiadott brit dallista csúcsán debütált.

Az Artists for Grenfell csoportot Simon Cowell verbuválta, a jótékonysági zeneszám feléneklésében, rögzítésében részt vett többek között Leona Lewis, Rita Ora, Emeli Sandé, James Blunt, Craig David, Robbie Williams énekesek, Pete Townshend, Brian May, Nile Rodgers gitárosok és Tokio Myers zongorista. A felvételt a Sam Studiosban rögzítették, amely fél mérföldre van a leégett lakóháztól. A sláger eredetijét a Simon and Garfunkel duó vitte sikerre, 1970 januárjában jelent meg. Az átdolgozás 170 360 példánnyal foglalta el a brit rangsor élét, ebből 168 575 az eladás.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Egyesült Királyság – Artists for Grenfell: Bridge over Troubled Water

Németország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

DJ Khaled újabb nyári dobása

Az amerikai Billboard Hot 100 rangsorának élmezőnyében ugyanaz a tíz szerzemény tanyázik, mint a múlt héten. A csúcson sincs változás, hatodik hete Luis Fonsi és Daddy Yankee Puerto Ricó-i előadók Despacito című slágerének a kanadai Justin Bieberrel készült remixváltozata az első. A 16. helyen kezdett David Guetta francia producer ugyancsak Bieberrel készített újdonsága, a 2U.

Az Egyesült Királyságban a Despacito hat hét után lett trónfosztott. DJ Khaled Justin Bieberrel, Quavóval, Chance the Rapperrel és Lil Wayne-nel készült, az amerikai és a brit listán is rajt–cél győzelmet arató I’m the One című zeneszámának sikere alig hagyott alább (az amerikai rangsorban a második, a britben a kilencedik), máris itt a folytatás. A New Orleans-i születésű, Miamiban élő producer, rapper a Wild Thoughts című felvételt is neves közreműködőkkel készítette el, Rihanna barbadosi énekesnővel és Bryson Tiller Kentucky állambeli énekessel – a dal a brit listán a bronzérmes pozícióban startol. DJ Khaled pénteken rukkolt elő a Grateful című tizedik stúdióalbumával. Három helyet javítva a tizedik a Little Mix londoni lánycsapat a Power című szerzeménnyel, amelyet Stormzy angol grime-előadóval rögzített. A brit The X Factor nyolcadik, 2011-es sorozatában diadalmaskodó kvartett tavaly novemberben kiadott Glory Days című stúdiólemezéről ez már a negyedik sláger. A Shout Out to My Ex három hétig első volt, a Touch a negyedik, a No More Sad Songs (featuring Machine Gun Kelly) a 15. pozícióig jutott.

A német mezőnyt továbbra is, kilencedik hete a Despacito uralja. A Wild Thoughts (DJ Khaled, Rihanna, Bryson Tiller) az ötödik helyen nyitott. Tizenkét pozíciót ugorva a tizedik Nimo iráni származású német rapper a Heute mit mir című zeneszámmal.

Idehaza 11. hete Ákos EP-je, a Szabadon vezet, a Despacito hetedik hete második. A negyvenes mezőnyben négy új belépő szerepel. A 2U (David Guetta featuring Justin Bieber) a harmadik, a Halott Pénz újdonsága, az Otthon a hetedik, a dubaji Consoul Trainin felvétele, a Take Me to Infinity a 35., az Earth n Days magyar duó dala, a Try a 37. helyen rajtol. A rádióállomásaink 15. hete az angol Ed Sheeran világslágerét, a Shape of You-t játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Katy Perry: Witness

Egyesült Királyság – Royal Blood: How Did We Get So Dark?

Németország – KC Rebell & Summer Cem: Maximum

Magyarország – Paddy and the Rats: Riot City Outlaws

 

Új hét a négyes szám jegyében

Az amerikai rangsor élén énekesnő váltott énekesnőt. A múlt héten Halsey második stúdióalbuma, a Hopeless Fountain Kingdom, a héten Katy Perry ötödik stúdiólemeze, a Witness a legnépszerűbb, amely 180 ezer példánnyal (162 ezer az eladás) landolt a csúcson. A kaliforniai sztárnak ez a harmadik listavezető korongja, a 2013-as Prism és a 2010-es Teenage Dream cíművel is első volt, az előbbi 286 ezer, az utóbbi 192 ezer példánnyal uralta a mezőnyt. A TOP 10-ben további három új belépő található. SZA St. Louis-i születésű énekesnő első stúdióalbuma, a Ctrl 60 ezerrel (25 ezer az eladás) a harmadik, a Lady Antebellum nashville-i countrytrió hetedik stúdiólemeze, a Heart Break 53 ezerrel (47 ezer az eladás) a negyedik, a Rise Against chicagói hardcore-zenekar nyolcadik stúdióalbuma, a Wolves 29 ezerrel (27 ezer az eladás) a kilencedik pozíciót szerezte meg.

A brit tízes mezőnyben szintén négy újdonság tanyázik. Az élre a Mike Kerr és Ben Thatcher alkotta Royal Blood brightoni rockduó második stúdiólemeze, a How Did We Get So Dark? iratkozott fel 48 447 példánnyal, ebből 45 285 az eladás. A Nickelback kanadai együttes kilencedik stúdióalbuma, a Feed the Machine a harmadik, Lorde új-zélandi énekesnő második stúdiólemeze, a Melodrama az ötödik, a Fleet Foxes seattle-i zenekar harmadik stúdióalbuma, a Crack-Up a kilencedik helyre érkezett meg. A Ride oxfordi együttes ötödik stúdiólemeze, a Weather Diaries a 11., Alison Moyet angol énekesnő kilencedik stúdióalbuma, az Other a 12. pozícióban debütált.

A német élmezőnyben ugyancsak négy új belépő szerepel. Az első helyet két német rapper, a kurd származású KC Rebell és a török származású Summer Cem nagylemeze, a Maximum, a negyediket egy harmadik német rapper, a fent már említett, iráni származású Nimo albuma, a K¡K¡, az ötödiket a The Kelly Familyben megismert Michael Patrick Kelly nagylemeze, az iD, a hatodikat a Nickelback korongja (Feed the Machine) foglalta el. Lorde albuma (Melodrama) a 11., a Royal Bloodé (How Did We Get So Dark?) a 17. pozícióban kezdett.

Nálunk második hete a Miskolcról indult Paddy and the Rats ötödik stúdiólemeze, a Riot City Outlaws a legkelendőbb kiadvány. A mi rangsorunkban is, a negyvenes mezőnyben, négy újdonságra lelünk. A Syrius Legacy zenekar második albuma, a Széttört álmok szvit (a Syrius 1976-os Széttört álmok című nagylemezének új változata, egy bónuszdallal kiegészítve) a hatodik, Hidden Kingdom, vagyis ifj. Balogh Ferenc tizenegy hangszeres és egy énekelt zeneszámot tartalmazó albuma, a Küldetés a hetedik, Katy Perry nagylemeze (Witness) a 17., ByeAlex és a Slepp albuma, a Szív(sz)Kill a 24. helyen indít. A Válogatás- és mixlemezek listáját harmadik hete a jubileumi, 25. VOLT Fesztivál albuma vezeti.

Puha József

2017. 06. 27. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/26. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/26. hét