Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/27. hét

Listamustra - Listamustra 2017/27. hét

Telitalálat volt Justin Biebert bevonni a buliba, a Despacito bizonyára 2017 nyarának legnagyobb világslágereként vonul be a zenetörténetbe. A két Puerto Ricó-i előadó, Luis Fonsi és Daddy Yankee dalának hatalmas löketet adott a kanadai énekessel készült remixváltozat. Az év legnépszerűbb zeneszámainak listáján már a második helyen szerepel, az angol Ed Sheeran Shape of You-ja mögött.

A Despacito az amerikai rangsorban hetedik, a németben tizedik hete első. A brit listán is visszatért az élre, megszakítással hetedik hete vezeti. A múlt heti első helyezett, a Bridge over Troubled Water, a Simon and Garfunkel duó 1970-es örökzöldjének jótékonysági céllal készített átdolgozása, a június 14-én leégett londoni Grenfell Tower áldozatainak hozzátartozói és életben maradt, mindenüket elvesztett lakói megsegítésére összehozott verziója a bronzérmes pozícióba hátrált. Luis Fonsi, Daddy Yankee és Justin Bieber felvétele a mi Single (track) Top 40 rangsorunkban nyolcadik hete áll ugrásra készen a második helyen. A mezőnyt 12. hete Ákos EP-je, a Szabadon uralja. A Despacito a rádiós listánkon már átvette a vezetést, az említett Shape of You-tól, amely tizenöt hétig volt a rádióállomásaink leggyakrabban játszott dala.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Egyesült Királyság – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Németország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

Megérkezett a listánkra a VOLT Fesztivál idei himnusza

Az USA-ban a negyedik pozícióba iratkozott fel DJ Khaled újdonsága, a barbadosi születésű Rihannával és a Kentucky állambeli Bryson Tillerrel készült Wild Thoughts. A New Orleans-i születésű, Miamiban élő producer, rapper előző és továbbra is arató slágere, a Justin Bieberrel, Quavóval, Chance the Rapperrel és Lil Wayne-nel készített I’m the One egy hétig volt első, jelenleg a második helyen tanyázik. Négy pozíciót előlépve a 11. az Imagine Dragons Las Vegas-i rockzenekar szerzeménye, a Believer.

A brit élmezőnyben egy új belépő található. Egy helyet javítva a tizedik a pristinai születésű, Londonban élő Rita Ora a Your Songgal, a rangsorban tartózkodás ötödik hetében. A legmagasabban startoló újdonságra, Drake kanadai hiphopsztár Signs című zeneszámára a 22. pozícióban lelünk.

A német tízes mezőnyben is egy új belépő szerepel, az is – akárcsak a Your Song a britben – egy helyet javítva lett tizedik. Charlie Puth Attention című felvételéről van szó, amellyel a New Jersey-i énekes a készülő, második stúdióalbumát harangozza be. A lemez a Voice Notes címet kapja. Megfelezve pozícióját a 11. Liam Payne dala, a Quavóval készült Strip That Down.

A mi listánkon hat újdonság tanyázik. A 25. VOLT Fesztivál himnusza, az Ami VOLT, az majd lesz (Punnany Massif featuring Pásztor Anna, Charlie, Pető Szabolcs) a hetedik, a Wild Thoughts (DJ Khaled, Rihanna, Bryson Tiller) a nyolcadik, a Bridge over Troubled Water (Artists for Grenfell) a 31., a Lállálá (Deniz) a 35., a Humble (Kendrick Lamar) a 37., az All We Know (The Chainsmokers featuring Phoebe Ryan) a 40. helyen debütált.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Lorde: Melodrama

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: ÷

Németország – Various Artists: Sing meinen Song – Das Tauschkonzert, Volume 4

Magyarország – Paddy and the Rats: Riot City Outlaws

 

Egyelőre verhetetlen a Paddy and the Rats korongja

Az amerikai piacon Halsey és Katy Perry után egy harmadik énekesnő, Lorde foglalta el a rangsor csúcsát. Az 1996-os születésű új-zélandi sztár 2013-ban a Royals című slágerével kilenc hétig vezette a Hot 100 listát. A második, Melodrama című stúdióalbuma 109 ezer példánnyal (82 ezer az eladás) aratott rajt–cél győzelmet. A TOP 10-ben további öt új belépő található. 2 Chainz georgiai rapper negyedik stúdiólemeze, a Pretty Girls Like Trap Music 106 ezerrel (57 ezer az eladás) az ezüstérmes, Jason Isbell alabamai énekes a The 400 Unit együttessel készített hatodik stúdióalbuma, a The Nashville Sound 54 ezerrel (51 ezer az eladás) a negyedik, a Nickelback kanadai zenekar kilencedik stúdiólemeze, a Feed the Machine 47 ezerrel (43 ezer az eladás) az ötödik, egy újabb georgiai rapper, Young Thug első stúdióalbuma, a Beautiful Thugger Girls 37 ezerrel (csupán hétezer az eladás) a nyolcadik, a Fleet Foxes seattle-i együttes harmadik stúdiólemeze, a Crack-Up 34 ezerrel (32 ezer az eladás) a kilencedik pozícióban nyitott. Mind a négy múlt heti újdonság kiszorult az élmezőnyből. Katy Perry albuma, a Witness (első volt) a 13., SZA lemeze, a Ctrl (harmadik volt) a 11., a Lady Antebellum albuma, a Heart Break (negyedik volt) a 24., a Rise Against lemeze, a Wolves (kilencedik volt) a 174. helyre esett.

Az Egyesült Királyságban ismét Ed Sheeran harmadik stúdióalbuma, a ÷ (Divide) áll a csúcson, megszakításokkal 12. hete, ezúttal 30 852 példánnyal. A Radiohead oxfordshire-i rockzenekar húsz éve, 1997 júniusában megjelent harmadik, OK Computer című stúdiólemezének újrakiadásából (OK Computer OKNOTOK 1997–2017) többet értékesítettek, mint Sheeran korongjából, 24 349 példányt, de összességében csak az ezüstérmes pozíciót tudta megszerezni. Az Imagine Dragons harmadik stúdióalbuma, az Evolve a harmadik, a Bee Gees slágergyűjteménye, a Timeless – The All-Time Greatest Hits a kilencedik, DJ Khaled tizedik stúdiólemeze, a Grateful a tizedik helyen rajtol. A Dave Grohl vezette seattle-i Foo Fighters 2009-es válogatáskorongja, a Greatest Hits harminckilenc pozíciót ugorva a hatodik – 224. hete szerepel a rangsorban. Új változatban (Deluxe és Deluxe Expanded Edition) került forgalomba a tavaly áprilisban elhunyt Prince a The Revolution nevű együttesével készült legendás, 1984-es Purple Rain című filmzenéje, amely a hetedik helyre tért vissza.

Németországban két hete a negyedik pozícióban kezdett, a múlt héten az ezüstérmesbe jött fel, a héten a legnépszerűbb kiadvány a Sing meinen Song – Das Tauschkonzert, Volume 4 című válogatás. Az Imagine Dragons albuma (Evolve) a harmadik, Semino Rossi argentin születésű osztrák énekes nagylemeze, az Ein Teil von mir a negyedik, PA Sports iráni származású német rapper albuma, a Verloren im Paradies az ötödik, Joe Bonamassa New York-i gitáros-énekes koncertzenei CD-je és DVD-je, a Live at Carnegie Hall – An Acoustic Evening a nyolcadik helyen indít. A brit lista kapcsán említett két újrakiadás, a Radioheadé (OK Computer OKNOTOK 1997–2017) a 13., Prince-é és a The Revolutioné a 18. pozícióba érkezett meg.

A magyar mezőnyt harmadik hete a Miskolcról indult, ír punk-rock kocsmazenét játszó Paddy and the Rats zenekar ötödik stúdiólemeze, a Riot City Outlaws uralja. A negyvenes mezőnyben négy új belépőre lelünk. A Nickelback albuma (Feed the Machine) a 25., Lorde-é (Melodrama) a 33., az ír U2 1987 márciusában megjelent The Joshua Tree című ötödik stúdiólemezének új változata a 36., az albán származású, angol Dua Lipa énekesnő első stúdióalbuma, a Dua Lipa a 40. helyre iratkozott fel.

Puha József

2017. 07. 04. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/27. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/27. hét