Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/29. hét

Listamustra - Listamustra 2017/29. hét

A Despacito egyelőre verhetetlen, az általunk vizsgált mind a négy listát uralja. Könnyen elképzelhető, hogy ez lesz 2017 legnagyobb világslágere. Még az angol Ed Sheeran dala, a Shape of You áll az összesített rangsor csúcsán, de előnye fokozatosan csökken.

A két Puerto Ricó-i előadó, Luis Fonsi és Daddy Yankee zeneszámának remixváltozata, amelyben a kanadai Justin Bieber is énekel, az amerikai és a brit listán kilencedik (az utóbbin egy hét megszakítással), a németen 12. hete első. Németországban idén eddig csak három felvétel szerepelt a rangsor élén, az év első hetében még a Rockabye (Clean Bandit featuring Sean Paul & Anne-Marie), majd a Despacito előtt tizenöt hétig a Shape of You (Ed Sheeran) vezetett. Luis Fonsi, Daddy Yankee és Justin Bieber slágere a mi Single (track) Top 40 listánkon kilenc hétig állt ugrásra készen az ezüstérmes pozícióban, a héten felért a csúcsra. Ákos EP-je, a Szabadon tizenhárom hét után lett trónfosztott. A Despacito a rádióink műsoraiban harmadik hete a legtöbbet játszott dal. A leggyakrabban sugárzott hazai zeneszám, a Diaz és Fluor alkotta Wellhello Odaút című felvétele a rádiós rangsorunkban három helyet javítva a 11. pozícióban található.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Egyesült Királyság – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Németország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Magyarország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

 

Sigala ötödik TOP 10-es slágere

Visszatért az amerikai élmezőnybe, négy helyet előlépve a nyolcadik Sam Hunt georgiai születésű, Nashville-ben élő countryénekes Body Like a Back Road című szerzeménye, amelynek a hatodik az eddigi csúcspozíciója. Három helyet javítva a tizedik French Montana marokkói születésű New York-i rapper a Mississippi állambeli, testvérek alkotta Rae Sremmurd hiphopduóból ismert Swae Lee-vel készült zeneszáma, az Unforgettable.

A brit tízes mezőnyben egy új belépőre lelünk. Megfelezve pozícióját a hatodik Sigala felvétele, a Came Here for Love, amelyben a londoni Ella Eyre énekel. Az angol producer odahaza a bemutatkozó, a The Jackson Five 1970-es ABC című slágerére épülő Easy Love című dalával aratta eddigi legnagyobb sikereit, ez egy hétig uralta a mezőnyt, 2015 szeptemberében. További három szerzeménnyel tanyázott a TOP 10-ben: a Sweet Lovin’-nal (featuring Bryn Christopher) a harmadik, a Say You Do-val (featuring Imani and DJ Fresh) az ötödik, a Give Me Your Love-val (featuring John Newman & Nile Rodgers) a kilencedik helyig jutott. A legmagasabban nyitó újdonság, az egykori Szovjetunióban, Szaratovban született, Kaiserslauternben élő producer, Zedd a One Direction tagjaként ismertté vált Liam Payne-nel készített zeneszáma, a Get Low a 26. pozícióban indít.

A német piacon tíz helyet ugorva a nyolcadik az Axwell Λ Ingrosso svéd duó a More Than You Know című felvétellel. Az említett Liam Payne első szólódala, a Quavo georgiai rapperrel készült Strip That Down két pozíciót előlépve a tizedik.

A mi negyvenes mezőnyünkben három új belépő szerepel. Az indianapolisi születésű, San Diegóban élő Adam Lambert szerzeménye, a Two Fux a 19., a New York-i születésű, Los Angelesben élő Jennifer Lopez a Gente de Zona kubai reggaeton-duóval készített zeneszáma, a Ni Tú Ni Yo a 25., J Balvin kolumbiai reggaeton-énekes és Willy William francia énekes-producer felvétele, a Mi Gente a 34. helyen rajtol.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – DJ Khaled: Grateful

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: ÷

Németország – Various Artists: Sing meinen Song – Das Tauschkonzert, Volume 4

Magyarország – Republic: Kimondom a neved

 

Hat új jelzésű korong a német élmezőnyben

Az USA-ban második hete DJ Khaled New Orleans-i születésű, Miamiban élő producer, rapper tizedik stúdióalbuma, a Grateful áll a rangsor élén. Ehhez elegendő volt 16 ezer eladott példány, a streameléssel együtt 70 ezer. Jelentősebb újdonságokból gyenge a mostani hét, az első harmincban csak kettő található. Calvin Harris skót producer ötödik stúdiólemeze, a Funk Wav Bounces Vol. 1 68 ezerrel (23 ezer az eladás) az ezüstérmes, a Stone Sour iowai metálzenekar hatodik stúdióalbuma, a Hydrograd 33 ezerrel (30 ezer az eladás) a nyolcadik pozícióba iratkozott fel. A 311 nebraskai rockegyüttes a múlt héten a hatodik helyen kezdő Mosaic című stúdiólemeze a 161. pozícióba zuhant.

Az Egyesült Királyságban megszakításokkal 14. hete Ed Sheeran harmadik stúdióalbuma, a ÷ (Divide) az első. A következő három helyen új belépőkre lelünk. A másodikra a lányok alkotta Haim Los Angeles-i rocktrió második stúdiólemeze, a Something to Tell You, a harmadikra Jay-Z New York-i hiphopsztár személyes témákat is boncolgató 13. stúdióalbuma, a 4:44, a negyedikre a Public Service Broadcasting londoni trió korongja, az Every Valley érkezett meg.

Németországban visszatért a csúcsra a két héttel ezelőtti első helyezett, a Sing meinen Song – Das Tauschkonzert, Volume 4 című gyűjtemény, a listán tartózkodás ötödik hetében. A tízes mezőnyben hat újdonság tanyázik. A Calimeros svájci trió nagylemeze, az Aloha az ezüstérmes, Capo kurd származású német rapper albuma, az Alles auf Rot a negyedik, egy másik német rapper, DCVDNS nagylemeze, a Der erste tighte Wei$$e az ötödik, a Sondaschule német ska-punk zenekar albuma, a Schere, Stein, Papier a hetedik, az Orden Ogan német metálegyüttes nagylemeze, a Gunmen a nyolcadik, egy másik német metálzenekar, a Blind Guardian koncertalbuma, a Live Beyond the Spheres a kilencedik pozícióban debütált.

Nálunk is visszatérő található az élen, a Republic Bódi László Cipő nélkül készült második stúdiólemeze, a Kimondom a neved. A korong öt héttel ezelőtt, a rangsorban szereplés ötödik hetében vezetett. A TOP 40-ben csak egy új belépőre lelünk: a Stone Sour albuma (Hydrograd) a 17. helyet szerezte meg.

Puha József

2017. 07. 18. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/29. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/29. hét