Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/30. hét

Listamustra - Listamustra 2017/30. hét

2017 DJ Khaled éve. A New Orleans-i születésű, 42. életévében járó producer, rapper a dalok brit rangsorában áprilisig a Drake kanadai hiphopsztárral készített For Free-vel szerepelt a legmagasabban, a 25. pozícióban. A héten már a második brit listavezetőjét ünnepelheti. Az I’m the One után a Wild Thoughts is felért a csúcsra, az egy hét megszakítással kilenc hétig trónoló Despacitót váltotta az élen.

A héten a 12. helyen tanyázó I’m the One (featuring Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne) tizenegy hete rajt–cél győzelmet aratott, egy hétig volt első. A Wild Thoughts (featuring Rihanna, Bryson Tiller) a rangsorban tartózkodás ötödik hetében foglalta el a csúcsot. Négy hete a bronzérmes pozícióban debütált, három hétig állt ugrásra készen az ezüstérmesben. A barbadosi Rihannának ez a kilencedik brit listavezetője. 2007-ben az Umbrellával (featuring Jay-Z) tíz, 2008-ban a Take a Bow-val két, 2009-ben a Run This Townnal (Jay-Z zeneszáma, ő közreműködő, Kanye Westtel együtt) egy, 2010-ben az Only Girl (In the World)-del két, 2011-ben a What’s My Name?-mel (featuring Drake) egy és a We Found Love-val (featuring Calvin Harris) hat, 2012-ben a Diamondsszal egy, 2013-ban a The Monsterrel (Eminem felvétele, az énekesnő közreműködő) egy hétig uralta a mezőnyt. A Kentucky állambeli Bryson Tiller szólóban a héten érte el a legjobb helyezését, a május 26-án megjelent True to Self című második stúdióalbumán található Run Me Dry című szerzeménnyel négy pozíciót előlépve a hetvenedik.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Egyesült Királyság – DJ Khaled featuring Rihanna, Bryson Tiller: Wild Thoughts

Németország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Magyarország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

 

Folytatódik Shawn Mendes sikersorozata

A két Puerto Ricó-i előadó, Luis Fonsi és Daddy Yankee, valamint a kanadai Justin Bieber világslágere, a Despacito csak a brit rangsorban lett trónfosztott, az amerikaiban tizedik, a németben 13., a miénkben második hete első. A rádióállomásaink műsoraiban negyedik hete ez a legtöbbet sugárzott zeneszám.

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának tízes mezőnyében egy új belépőre lelünk: hat helyet javítva a nyolcadik Shawn Mendes a There’s Nothing Holdin’ Me Back című felvétellel. A 19. életévében járó kanadai énekesnek ez a harmadik élvonalbeli dala, a Stitchesszel a negyedik, a Treat You Betterrel a hatodik pozícióig jutott.

A brit rangsorban a 26. helyen van a legmagasabban rajtoló újdonság, a The Script szerzeménye, a Rain, amellyel az ír trió a készülő, Freedom Child című ötödik stúdióalbumát harangozza be.

Németországban az ötödik pozícióban kezdett Miami Yacine marokkói származású német rapper a Bon Voyage című zeneszámmal. A nagylemezek listájának csúcsára a Gzuz, Bonez MC, Maxwell, LX és Sa4 rapperek alkotta 187 Strassenbande hamburgi együttes negyedik stúdióalbuma, a Sampler 4 érkezett meg, amelyről tizenöt felvétel szerepel a dalok százas mezőnyében (egyedül a Mit Absicht nem tudott bekerülni), a legmagasabban a Millionär található, a hatodik helyen, új jelzéssel. Ilyen az Egyesült Királyságban már nem fordulhat elő, ott július 1-től egy előadó csak három szerzeménnyel tanyázhat a rangsorban.

A mi Single (track) Top 40 listánkon nyolc új belépőre lelünk. Két Los Angeles-i énekesnő, az Új-Mexikóban született Demi Lovato zeneszáma, a Sorry Not Sorry a kilencedik és Ke$háé, a Praying (az augusztus 11-én érkező Rainbow című harmadik stúdiólemezének előhírnöke) a 13., Pápai Joci felvétele, az Özönvíz a 25., Martin Jensen dán producer dala, a Solo Dance a 28., Jonas Blue essexi producer és William Singe ausztrál énekes slágere, a Mama a 32., Selena Gomez texasi énekesnő és Gucci Mane alabamai születésű georgiai rapper zeneszáma, a Fetish a 34., Kygo norvég producer és Ellie Goulding angol énekesnő felvétele, a First Time a 36., a Cheat Codes Los Angeles-i elektrozenei trió és Demi Lovato dala, a No Promises a 37. pozícióban indít.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Jay-Z: 4:44

Egyesült Királyság – The Vamps: Night & Day

Németország – 187 Strassenbande: Sampler 4

Magyarország – Republic: Kimondom a neved

 

Jay-Z a The Beatles nyomdokaiban

Jay-Z az 1998 óta kiadott összes stúdióalbumával vezette az amerikai rangsort. A mostani, a 4:44 is az élen landolt, 262 ezer példánnyal, amelyből 174 ezer az eladás. A New York-i hiphopsztárnak ez a 14. amerikai listavezető korongja, ennél több, tizenkilenc csak a The Beatlesnek van. A rapper a saját stúdiólemezei mellett az R. Kellyvel készített Unfinished Business (2004) és a Kanye Westtel készült Watch the Throne (2011) című albumokkal, valamint a Linkin Parkkal készített Collision Course című EP-vel uralta a mezőnyt. A TOP 10-ben további két újdonság szerepel. 21 Savage atlantai rapper első stúdiólemeze, az Issa Album 77 ezerrel (22 ezer az eladás) a második, a három lány alkotta Haim Los Angeles-i rocktrió második stúdiólemeze, a Something to Tell You 32 ezerrel (26 ezer az eladás) a hetedik helyre iratkozott fel.

Az Egyesült Királyságban a The Vamps harmadik stúdióalbuma, a Night & Day startol a csúcson. Az angol popkvartett első stúdiólemeze, a Meet the Vamps (2014) az ezüstérmes, a második, a Wake Up (2015) a tizedik pozícióig jutott. Az élmezőnyben még három új belépő található. Bugzy Malone manchesteri grime-előadó EP-je, a King of the North a negyedik, az Oh Wonder londoni popduó második stúdióalbuma, az Ultralife a nyolcadik, a brit The X Factor hatodik, 2009-es évadának győztese, Joe McElderry angol énekes ötödik stúdiólemeze, a tizenhárom slágerátdolgozást és egy saját dalt tartalmazó Saturday Night at the Movies a tizedik helyet szerezte meg. John Denver (1943–1997) amerikai énekes 2011-ben megjelent gyűjteménye, a The Ultimate Collection az ötödik pozícióba tért vissza.

A német rangsor tízes mezőnyében a 187 Strassenbande fent említett, az élen nyitó albuma (Sampler 4) mellett további négy újdonság tanyázik. Kollegah német rapper slágerválogatása, a Legacy a második, Daniela Alfinito német énekesnő nagylemeze, a Sag mir wo bist du az ötödik, az Edguy német metálzenekar CD-kből és DVD-ből álló gyűjteménye, a Monuments a hatodik, a Status Quo angol rockegyüttes koncertalbuma, a The Last Night of the Electrics a tizedik helyet foglalta el – utóbbi a brit listán a 24. pozícióban debütált.

Idehaza megszakítással harmadik hete a Republic nagylemeze, a Kimondom a neved az első. A negyvenes mezőnyben két új belépőre, két slágerválogatásra lelünk. A Budapest Báré, a 10 Best of a 25., a Dieter Bohlen és Thomas Anders alkotta német Modern Talking Back for Gold című albumának új változata a 36. helyen rajtol.

Puha József

2017. 07. 25. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/30. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/30. hét