Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/31. hét

Listamustra - Listamustra 2017/31. hét

Újra egy haláleset nyomta rá bélyegét a slágerlistákra: Chester Bennington halála. A július 20-án öngyilkosságot elkövetett zenész együttese, a Linkin Park elárasztotta a rangsorokat. A dalok brit listáján a július 1-jén életbe lépett szabályok miatt csak három szerzeménnyel szerepel, a német százas mezőnyben viszont tizenhét felvétellel tanyázik a kaliforniai zenekar.

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában egyelőre nincs jelen a Linkin Park. A brit listán az In the End (2001) a 14., a Numb (2003) a 20., a Heavy (featuring Kiiara) (2017) a 43. helyre tért vissza. A német mezőnyben az In the End a negyedik, a Heavy (featuring Kiiara) a 12., a Numb a 13., a What I’ve Done (2007) a 37., a One More Light (2017) az 51., a Numb / Encore (Jay-Z and Linkin Park) (2004) az 57., a Good Goodbye (featuring Pusha T and Stormzy) (2017) a 65., a Crawling (2001) a 67., a Talking to Myself (2017) a 73., a Castle of Glass (2012) a 74., a Burn It Down (2012) a 76., a Breaking the Habit (2004) a 85., a Leave Out All the Rest (2008) a 90., a Shadow of the Day (2007) a 93., a One Step Closer (2000) a 94., a Faint (2003) a 97., a Bleed It Out (2007) a 100. pozícióban található.

A Linkin Park az amerikai albumrangsorban négy, a britben kilenc, a németben szintén kilenc, a miénkben egy kiadvánnyal szerepel. Az USA-ban a One More Light (2017) a 17., a Hybrid Theory (2000) a 27., a Meteora (2003) a 42., a Minutes to Midnight (2007) a 115. helyre jött vissza. Az Egyesült Királyságban a Hybrid Theory a negyedik, a One More Light az ötödik, a Meteora a hetedik, a Minutes to Midnight a 15., az A Thousand Suns (2010) a 38., a Living Things (2012) a 49., a Collision Course (Jay-Z and Linkin Park) (2004) a 70., a Reanimation (2002) a 71., a The Hunting Party (2014) a 91. pozícióba tért vissza. Németországban a One More Light a második, a Hybrid Theory a 11., a Meteora a 15., a Minutes to Midnight a 22., a The Hunting Party a 32., a Living Things a 33., az A Thousand Suns a 49., a Road to Revolution: Live at Milton Keynes (2008) az 50., a Live in Texas (2003) a 83. helyen tanyázik. Nálunk a nyolc héttel ezelőtt rajt–cél győzelmet arató One More Light egy pozíciót előlépve a huszadik.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Egyesült Királyság –  Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Németország – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

A magyar listán trónfosztott lett, a briten újra első a Despacito

Az amerikai rangsorban 11. hete a két Puerto Ricó-i énekes, Luis Fonsi és Daddy Yankee Despacitójának a kanadai Justin Bieberrel készített remixe vezet. A TOP 10-ben egy új belépőre lelünk: három helyet javítva a tizedik Charlie Puth zeneszáma, az Attention, amellyel a New Jersey-i énekes a készülő, Voice Notes című második stúdióalbumát vezeti fel.

A Despacito második alkalommal jött vissza a brit lista csúcsára, összességében tizedik hete uralja a mezőnyt. Hat hét trónolás után a Simon Cowell által verbuvált Artists for Grenfell csoport került az élre a Simon and Garfunkel duó Bridge over Troubled Water című 1970-es slágerének az átdolgozásával (a héten a 94. pozícióban szerepel), amelynek teljes bevételét a London nyugati részén található, június 14-én leégett Grenfell Tower áldozatainak hozzátartozói és életben maradt, mindenüket elvesztett lakói kapják meg. A múlt héten DJ Khaled, Rihanna és Bryson Tiller volt első a Wild Thoughts című szerzeménnyel, amely a héten a második. Louis Tomlinson, a One Direction egyik angol énekese Bebe Rexha New York-i énekesnővel és a Digital Farm Animals név alatt futó Nicholas Gale angol producerrel készült felvétele, a Back to You a 13., Enrique Iglesias spanyol énekes a Súbeme la Radio című dalának a jamaikai Sean Paullal és az angol Matt Terryvel rögzített spanyol–angol verziója a 16. helyen debütált. Az utóbbi Európa-szerte a spanyol változatban hódít, amelyet Enrique Iglesias Descemer Bueno kubai énekessel és a Zion & Lennox Puerto Ricó-i reggaeton-duóval készített.

A német rangsort 14. hete vezeti a Despacito. Ha a jövő héten sem győzik le, akkor beéri az angol Ed Sheeran idei slágerét, a Shape of You-t, amely tizenöt hétig uralta a mezőnyt.

Idehaza két hét után trónfosztott lett a Despacito, a rádióállomásaink viszont továbbra is, ötödik hete ezt sugározzák a leggyakrabban. Ákos EP-je, a Szabadon tért vissza a Single (track) Top 40 csúcsára, megszakítással 14. hete első. A mezőnyben három újdonság tanyázik. Az Arch Enemy svéd metálegyüttes zeneszáma, a The World is Yours a 36., az ugyancsak svéd Axwell Λ Ingrosso duó szerzeménye, a More Than You Know a 37., a Chase and Status angol drum and bass csapat Tom Grennannel készült felvétele, az All Goes Wrong a 38. pozícióban kezdett.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Jay-Z: 4:44

Egyesült Királyság – Lana Del Rey: Lust for Life

Németország – 187 Strassenbande: Sampler 4

Magyarország – Rómeó Vérzik: Újratervezés

 

A felvidéki Rómeó Vérzik újabb hazai győzelme

Az USA-ban megőrizte vezető helyét Jay-Z New York-i hiphopsztár a 4:44 című albumával – a második héten 87 ezer példánnyal vezet, ebből 61 ezer az eladás. Nem volt nehéz dolga, újdonságokból szegényes a mostani hét. Az élmezőnyben mindössze egy található: French Montana marokkói születésű New York-i rapper a Jungle Rules című második stúdiólemezével 52 ezer példánnyal (16 ezer az eladás) a bronzérmes pozíciót foglalta el. Érdekesség, hogy az első öt helyen rapperek szerepelnek. A másodikat Kendrick Lamar (Damn), a negyediket DJ Khaled (Grateful), az ötödiket 21 Savage (Issa Album) uralja. A következő új belépő, a Coldplay angol zenekar öt dalt felvonultató Kaleidoscope című EP-je a 15. pozícióba iratkozott fel.

Az Egyesült Királyságban Lana Del Rey New York-i születésű, Los Angelesben élő énekesnő ötödik stúdiólemeze, a Lust for Life aratott rajt–cél győzelmet, mindent összeadva 24 972 példánnyal. Az egykori The Beautiful South angol együttes két énekesének, az ötvenöt éves Paul Heatonnek és a negyvenhárom éves Jacqui Abbottnak a harmadik, Crooked Calypso című stúdióalbumából több fogyott el, mint az amerikai énekesnő korongjából, 23 309 példány, de összességében csak a második helyet tudta megszerezni. Tyler, The Creator kaliforniai rapper negyedik stúdiólemeze, a Flower Boy a kilencedik, egy másik rapper, a londoni Dizzee Rascal hatodik stúdióalbuma, a Raskit a tizedik, a tizennyolc éves Declan McKenna angol énekes első stúdiólemeze, a What Do You Think About the Car? a 11. pozícióban nyitott.

Németországban második hete a Gzuz, Bonez MC, Maxwell, LX és Sa4 rapperek alkotta 187 Strassenbande hamburgi csapat negyedik stúdióalbuma, a Sampler 4 a legnépszerűbb. Azad kurd származású német rapper korongja, a NXTLVL a harmadik, a lemezlovasok alkotta Gestört aber GeiL német duó albuma, a #ZWEI a negyedik, a Haudegen berlini rockduó nagylemeze, a Blut Schweiß und Tränen az ötödik, Lana Del Rey albuma (Lust for Life) a nyolcadik helyen startol.

Nálunk a Rómeó Vérzik nagylemeze, az Újratervezés érkezett meg a rangsor csúcsára. A felvidéki, somorjai rockzenekar előző albuma, A három… is az élen debütált, 2013 októberében. A negyvenes mezőnyben további két új belépő tanyázik. Lana Del Rey korongja (Lust for Life) a 28., a Coldplay EP-je (Kaleidoscope) a 32. pozícióban kezdett. A Válogatás- és mixlemezek slágerlistáját nyolcadik hete a 25. VOLT Fesztivál válogatásalbuma uralja.

Puha József

2017. 08. 01. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Mucus 2017. 08. 03. 6:19
Szuper cikk!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/31. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/31. hét