Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Blue: vita a névhasználatról

Blue - Blue: vita a névhasználatról

A brit sikercsapatot, a Blue-t beperelte egy zenekar, amelyik azt állítja, hogy Blue néven létezik 1973 óta.

A skót banda, amely 1973-ban jött létre most komoly anyagi kártérítést követel. A zenekarnak egyébként csak egy slágere volt. A szám a 18. helyen kapaszkodott meg az 1977-es slágerlistán. Az ügy pikantériája, hogy a Blue tagjai közül senki sem élt még ekkor. Az idősebb zenekar azt állítja, hogy a lemezeladásaik drasztikusan csökkentek azután, hogy 2000-ben megalakult a Blue. A fiúcsapat így most könnyen arra kényszerülhet, hogy nevet váltson.

Matt Nicholson, a 70-es évek Blue zenekarának menedzsere egyébként még ma is aktívan zenél:"A Virgin és a Blue tagjai tudatában voltak annak a ténynek, hogy mi létezünk. Ennek ellenére kiadták debütáló kislemezüket, az "All Rise"-t. Nevünket elrabolták, és ebben társ volt a Virgin/EMI Records. Ez jelentősen ártott a hírnevünknek és anyagi kártérítést követelünk tőlük. Mindannyian értetlenül állunk azelőtt, hogy a Virgin hogy engedhette meg magának azt, hogy ellopja a Blue nevet. Az arroganciájuk egészen lélegzetelállító."

A fejleményekről természetesen beszámolunk oldalunk hasábjain. Egyelőre csak tippelni lehet, milyen nevet választanak a fiúk a Blue helyett. A brit Sun magazin ezt megtette, lássuk javaslataikat:Light Blue (világoskék), Dark Blue (sötétkék), Turquoise (türkiz), Aqua (talán ezt mégsem), Sea Blue (tengerkék), Indigo vagy egyszerűen Red (vörös). Természetesen várjuk olvasóink tippjeit is, a cikk alatti fórumban.

A hírhez hozzátartozik, hogy létezett Magyarországon is egy Blue nevű formáció. A 2001-ben alakult és megszűnt duót Ildikó (ex-Splash) és Kasuba L Szilárd alkotta.

2002. 07. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 07. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 12. 24. 0:00
Ha már nemlehet Blue a nevük legyen inkább Sea Blue !!!!!!
Vendég 2003. 02. 06. 0:00
nem!!!az zavarja azokat a hülyéket hogy a BLUE ijen sikeres!!!!! ha nem tetszik nekik változtassák meg ők a nevüket!!! véletlen egybeesés hogy csak most jutott eszükbe!! nem??? eddig semmi csak most!!! Egyébként szerintem nem sokan hallottak róluk !!! ha léteztek egyáltalán!! ha léteztek is nem lehettek valami sikeresek!!!Akkor meg mért ne használhatná más ezt a nevet?!!!!Mostanában miér nem hallottunk a 73-as BLUE-ról????ezek tök hülyék!!! szerintem a BLUE az maradjon BLUE és kész!!!!!Ők az igaziak(Duncan, Lee,Antony,Simon)
Vendég 2003. 02. 10. 0:00
Nagyon szuper az új számuk! Imádom Őket! Vera
Vendég 2003. 02. 24. 0:00
Imádni valo az összes fiu!!!!Aki mást mond hülye!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Blue: vita a névhasználatról cikk képei
Blue - Blue: vita a névhasználatról