Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/35. hét

Listamustra - Listamustra 2017/35. hét

Talán sosem előzte meg akkora várakozás a dalok német rangsorát, mint ezen a héten. A nagy kérdés az volt, a Despacitónak sikerül-e az élen eltöltött hetek alapján egyedüliként elfoglalnia az örökranglista első helyét. Ez nem jött össze a megaslágernek, trónfosztott lett! Megállás azonban nincs, a zenerajongók már egy másik piacra, az amerikaira figyelnek árgus szemekkel, ahol a szerzeménynek még sikerülhet az abszolút csúcsszerzés.

A két Puerto Ricó-i előadó, Luis Fonsi és Daddy Yankee zeneszámának a kanadai Justin Bieberrel készült remixe tizenhét hétig uralta a német mezőnyt. A Rivers of Babylonnal együtt szerepel az örökrangsor élén – a Boney M. slágere 1978-ban trónolt tizenhét hétig. A Despacito az USA-ban tizenötödik hete első, s ezzel az ottani örökranglista ezüstérmes pozíciójába lépett. Csak a One Sweet Day található előtte. Mariah Carey és a Boyz II Men fiúkvartett slágere 1995-ben és 1996-ban tizenhat hétig vezetett.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: Despacito (Remix)

Egyesült Királyság – Dua Lipa: New Rules

Németország – Axwell Λ Ingrosso: More Than You Know

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

Vérfrissítés a brit TOP 10-ben

Az amerikai élmezőnyben egy női rapper ugrotta a legnagyobbat, a New York-i születésű, New Jerseyben élő Cardi B a Bodak Yellow (Money Moves) című felvétellel öt helyet javítva már bronzérmes.

Az Egyesült Királyság mezőnyét második hete Dua Lipa koszovói albán származású angol énekesnő uralja a New Rules című szerzeménnyel. Rég nem látott mozgolódás jellemzi a tízes mezőnyt, ahol két újdonságra és két új belépőre lelünk. Justin Bieber zeneszáma, a BloodPop® (Michael Tucker) kansasi producerrel készített Friends a második, a CNCO floridai fiúkvintett Reggaetón Lento (Bailemos) című tavalyi dalának a Little Mix angol lánykvartettel készült remixe az ötödik pozícióban debütált. J Balvin kolumbiai reggaeton-énekes és Willy William francia énekes-producer slágere, a Mi Gente négy helyet előlépve a nyolcadik, James Hype és Kelli-Leigh felvétele, a More than Friends hatot ugorva a tizedik pozícióban kötött ki.

Kevesen számítottak arra, hogy Németországban Axwell és Ingrosso győzi le Luis Fonsit, Daddy Yankee-t és Justin Biebert. A két svéd lemezlovas-producer alkotta formáció (Axwell Λ Ingrosso) eddig csak egy szerzeménnyel tanyázott a német százas mezőnyben, az 51. helyig jutó Sun Is Shininggal. Igaz, a csúcsot elfoglaló More Than You Know-ról villámgyorsan kiderült, hogy a duó eddigi legsikeresebb zeneszáma lesz. Három hétig állt ugrásra készen az ezüstérmes pozícióban. A Friends (Justin Bieber + BloodPop®) az ötödik helyen startol.

A Despacito hazai trónfosztását az előadói nyilván nem élték meg akkora tragédiaként, mint a németországi legyőzésüket… A sláger eddig megszakítással három hétig állt a magyar rangsor élén. A rádióállomásaink viszont változatlanul, kilencedik hete ezt sugározzák a leggyakrabban. Ákos EP-je, a Szabadon tért vissza az Single (track) Top 40 csúcsára, megszakításokkal 17. hete első. A Friends (Justin Bieber + BloodPop®) az ötödik, P!nk és Nate Ruess 2012-es dala, a Just Give Me a Reason a 18., Varga Viktor felvétele, a Nagy utazás a 25., Wiz Khalifa és Ty Dolla $ign szerzeménye, a Something New a 34., Bereczki Zoltán zeneszáma, a Here I Am (Because of You) a 35., a Tankcsapda 2003-as slágere, az Adjon az ég a 36. pozícióban kezdett.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Ke$ha: Rainbow

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: ÷

Németország – Eisbrecher: Sturmfahrt

Magyarország – Ganxsta Zolee és a Kartel: K.O.

 

Megunhatatlan Ed Sheeran albuma

Az USA-ban – a várakozásnak megfelelően – Ke$ha Los Angeles-i születésű énekesnő harmadik stúdiólemeze, a Rainbow aratott rajt–cél győzelmet, 117 ezer példánnyal, amelyből 90 ezer az eladás. Az élmezőnyben még egy újdonság szerepel: Moneybagg Yo memphisi rapper mixtape-albuma, a Federal 3X 30 ezerrel (14 ezer az eladás) az ötödik helyet szerezte meg.

A brit rangsor tízes mezőnyében öt új jelzésű korong található. Az élen nincs változás, 13 975 példánnyal az angol Ed Sheeran harmadik stúdiólemeze, a ÷ (Divide) vezet, megszakításokkal tizenhetedik hete. Megőrizte ezüstérmes pozícióját Elvis Presley gyűjteménye, a halálának negyvenedik évfordulójára újra kiadott The 50 Greatest Hits. A harmadik helyen Steven Wilson angol rockzenész ötödik stúdióalbuma, a To the Bone (10 686 példánnyal ez a hét legjobban fogyó nagylemeze), a negyediken a Neck Deep walesi pop-punk együttes harmadik stúdióalbuma, a The Peace and the Panic, az ötödiken az Everything Everything angol rockzenekar negyedik stúdiólemeze, az A Fever Dream, a hatodikon egy másik angol rockegyüttes, a The Sherlocks első stúdióalbuma, a Live for the Moment, a hetediken a Chase and Status angol drum and bass formáció negyedik stúdiólemeze, a Tribe nyitott.

A német TOP 10-ben három újdonságra lelünk. A csúcsra az Eisbrecher német rockzenekar albuma, a Sturmfahrt érkezett meg. Az ezüstérmes pozícióba Steven Wilson korongja (To the Bone), a negyedikbe Seyed német rapper nagylemeze, a Cold Summer iratkozott fel.

Nálunk Ganxsta Zolee és a Kartel új albuma, a K.O. váltotta az élen az Anna and the Barbies a múlt héten az első helyen debütáló Utópia című nagylemezét, amely a másodikra hátrált. A negyvenes mezőnyben további három új jelzésű album tanyázik. A P. Mobil stúdiólemeze, a Csoda történt a bronzérmes, Tilinger Attila albuma, az Ez az út az az út… a negyedik, a Pappa Pia című mozifilm zenéje a 38. pozíciót foglalta el. A Válogatás- és mixlemezek listájának első helyén az idei STRAND Fesztivál, a másodikon az idei VOLT Fesztivál válogatáskorongja szerepel.

Puha József

2017. 08. 29. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/35. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/35. hét