Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/37. hét

Listamustra - Listamustra 2017/37. hét

Ahogy egy hete megjósoltuk, a Despacitónak az USA-ban is véget ért a trónolása. A német örökranglistához hasonlóan az amerikain sem lett egyeduralkodó, az abszolút csúcsszerzésének Taylor Swift tett keresztbe. Luis Fonsi, Daddy Yankee és Justin Bieber megaslágere tizenhat hétig uralta a mezőnyt. Mariah Carey és a Boyz II Men 1995-ben és 1996-ban tizenhat hétig vezető One Sweet Day című zeneszámával együtt az amerikai zenetörténet legsikeresebb dala, a rangsor élén eltöltött hetek alapján.

Az új amerikai első helyezett Look What You Made Me Do Taylor Swift november 10-én megjelenő Reputation című hatodik stúdiólemezének előhírnöke. A 77. helyről ugrott a Hot 100 csúcsára. A pennsylvaniai énekesnőnek odahaza ez az ötödik listavezetője. Elsőként a 2012-es Red című stúdióalbumának beharangozójával, a We Are Never Ever Getting Back Togetherrel szerepelt az élen, három hétig. A 2014-es 1989 című stúdiólemezéről három felvétel járta meg a legmagasabb pozíciót: a Shake It Off négy, a Blank Space hét, a Bad Blood (feauturing Kendrick Lamar) egy hétig uralta a mezőnyt. Taylor Swift a Look What You Made Me Do-val több rekordot is felállított már. A sláger videoklipje a YouTube-on az első huszonnégy órában 43,2 milliós megtekintést ért el. Az eddigi zenei rekorder Psy volt, akinek Gentleman című szerzeményének videoklipjét egy nap alatt 38,4 milliószor tekintették meg.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Look What You Made Me Do

Egyesült Királyság – Taylor Swift: Look What You Made Me Do

Németország – Axwell Λ Ingrosso: More Than You Know

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

Ed Sheeran pozitív amerikai rekordja

A Shape of You kiszorult az amerikai élmezőnyből. Az angol Ed Sheeran a rangsort tizenkét hétig vezető világslágere két helyet hátrálva a 11. pozícióban kötött ki. Harminchárom hetet töltött a TOP 10-ben, ami rekord. Az eddigi csúcstartó a How Do I Live (LeAnn Rimes) és a Closer (The Chainsmokers featuring Halsey) volt, ezek harminckét hétig tanyáztak a tízes mezőnyben, az előbbi 1997-ben és 1998-ban, az utóbbi tavaly és idén. Húsz helyet javítva a kilencedik Logic marylandi születésű rapper Alessia Cara kanadai énekesnővel és Khalid georgiai születésű énekessel készült zeneszáma, a 1-800-273-8255. Egy pozíciót előlépve a tizedik a One Direction fiúcsapat egyik angol énekese, Liam Payne felvétele, a Strip That Down, amelyet Quavo georgiai rapperrel készített. Az előbbi tizennyolc az utóbbi tizenöt hete található a listán.

Az Egyesült Királyságban második hete a Look What You Made Me Do az első. Taylor Swift időközben egy újabb szerzeménnyel, a …Ready for It? cíművel rukkolt elő a készülő albumáról, amely a hetedik helyen debütált. Az élmezőnyben egy új belépőre lelünk: három pozíciót javítva a kilencedik Demi Lovato új-mexikói születésű, Los Angelesben élő énekesnő dala, a Sorry Not Sorry.

Németországban harmadik hete az Axwell Λ Ingrosso svéd house-duó slágere, a More Than You Know a legnépszerűbb. A Look What You Made Me Do (Taylor Swift) egy helyet előlépve a harmadik. Itt is egy új belépő szerepel a TOP 10-ben: Dua Lipa koszovói albán származású angol énekesnő a brit rangsort két hétig uraló zeneszáma, a New Rules öt pozíciót ugorva a tizedik.

Idehaza megszakításokkal 19. hete Ákos vezet a Szabadon című EP-jével. A Look What You Made Me Do (Taylor Swift) a harmadik helyen kezdett. Tirpa rapper A vállalhatatlan című harmadik szólólemezének három felvétele érkezett meg a negyvenes mezőnybe: a Nagyvárosi remete a 25., a Megvagy a 32., a Királyok (featuring Siska Finuccsi, Ketioz, Aza) a 38. pozíciót foglalta el. Ezeken kívül még két újdonság tanyázik a listán: Kollányi Zsuzsi, Lotfi Begi és Majka a Valahonnan című szerzeménnyel a 17., Tiësto holland producer és a Sevenn Los Angeles-i duó a Boom című dallal a 31. helyre iratkozott fel. A rádióállomásaink változatlanul, 11. hete a Despacitót sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Lil Uzi Vert: Luv Is Rage 2

Egyesült Királyság – The Script: Freedom Child

Németország – Casper: Lang lebe der Tod

Magyarország – Hangya: 50

 

A Brand New negatív amerikai rekordja

A Brand New hatalmas negatív rekordot állított fel. A New York-i rockzenekar múlt heti listavezető albuma, a Science Fiction a 97. pozícióban kötött ki. A csúcsról ekkora zuhanásra még nem volt példa. Az eddigi rekorder egy másik rockegyüttes, a New Jersey-i Bon Jovi volt, amely a tavalyi This House Is Not for Sale című nagylemezével az élről a 43. helyre hátrált. Alaposan átalakult a rangsor tízes mezőnye, amelyben hét újdonság található. A csúcson Lil Uzi Vert philadelphiai rapper első stúdióalbuma, a Luv Is Rage 2 startol, 135 ezer példánnyal, amelyből csak 28 ezer az eladás. XXXTentacion floridai rapper 17 című első stúdiólemeze 87 ezerrel (18 ezer az eladás) az ezüstérmes, a Queens of the Stone Age kaliforniai rockzenekar hetedik stúdióalbuma, a Villains 73 ezerrel (69 ezer az eladás) a bronzérmes, a Fifth Harmony floridai lánykvartett (az ötödik tag, Camila Cabello tavaly decemberben intett búcsút társainak) harmadik stúdiólemeze, a Fifth Harmony 46 ezerrel (32 ezer az eladás) a negyedik, az A$AP Mob New York-i hiphopcsapat második stúdióalbuma, a Cozy Tapes Vol. 2: Too Cozy 41 ezerrel (7 ezer az eladás) a hatodik, az Old Dominion nashville-i countryegyüttes második stúdiólemeze, a Happy Endings 41 ezerrel (31 ezer az eladás) a hetedik, a The War on Drugs philadelphiai rockzenekar negyedik stúdióalbuma, az A Deeper Understanding 31 ezerrel (28 ezer az eladás) a tizedik pozíciót szerezte meg.

A brit élmezőny felét új jelzésű korongok adják. A The Script ír pop-rock trió ötödik stúdiólemeze, a Freedom Child rajt–cél győzelmet aratott, 29 574 példánnyal, ebből 27 395 az eladás. Az LCD Soundsystem New York-i dance-rock együttes negyedik stúdióalbuma, az American Dream a harmadik, az OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark) angol popzenekar 13. stúdiólemeze, a The Punishment of Luxury a negyedik, a Mogwai skót rockegyüttes kilencedik stúdióalbuma, az Every Country’s Sun a hatodik, Jake Bugg nottinghami énekes negyedik stúdiólemeze, a Hearts That Strain a hetedik helyen nyitott.

A német TOP 10-ben nyolc újdonságra lelünk. Az élen Casper német–amerikai rapper albuma, a Lang lebe der Tod, az ezüstérmes pozícióban a Beatsteaks berlini rockzenekar nagylemeze, a Yours, a bronzérmesben RIN horvát–bosnyák származású német rapper albuma, az Eros, a negyedikben a Motörhead angol metálegyüttes válogatáslemeze, az Under Cöver, az ötödikben a Fury in the Slaughterhouse hannoveri rockzenekar albuma, a Little Big World – Live & Acoustic, a hatodikban a Paradise Lost angol metálegyüttes nagylemeze, a Medusa, a nyolcadikban a Scooter hamburgi technocsapat albuma, a Scooter Forever, a kilencedikben az OMD korongja (The Punishment of Luxury) debütált.

Nálunk is új a listavezető. Hangya (Lévai Hangyássy László) 50 című DVD-je kezdett a csúcson. Tirpa nagylemeze, A vállalhatatlan a hetedik, a Queens of the Stone Age korongja (Villains) a 23., a Zorall első, 2003-as albuma, a Nem csak a húszéveseké a világ a 35. helyre érkezett meg.

Puha József

2017. 09. 12. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Amanda Afredo 2017. 09. 20. 20:46
hitel! hitel!! hitel!!! Olyan jóhírű és akkreditált magánhitel-társaságot keres, amely hiteleket biztosít élethosszig. Nagyon gyorsan és könnyedén kínálunk mindenféle hitelt, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, jelzáloghiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, befektetési hiteleket, adósságkonszolidációt és még sok mást. Elutasították a bankok és más pénzügyi intézmények? Szükség van egy konszolidációs hitelre vagy egy jelzálogra? Ne nézz többet, mint itt vagyunk, hogy minden pénzügyi problémádat a múlté tedd. Adományokat nyújtunk olyan magánszemélyeknek és vállalatoknak, amelyek pénzügyi támogatásra szorulnak 2% -os arányban. Nincs szükség társadalombiztosítási számra, és nem szükséges hitelellenőrzés, 100% garantált. Szeretném használni ezt a médiát, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy megbízható és támogató segítséget nyújtunk, és örömmel nyújtunk hitelt. Ezután küldjön nekünk egy e-mailt a következő címre: (amandaafredoloan42@gmail.com), hogy kölcsönt kérjen.
lurad punk 2018. 06. 24. 13:27
Gyors hitel 24 Alkalmazzunk most rugalmas személyi kölcsönként. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget. luradpunk@gmail.com A gyors hitel-alkalmazás 24 személyi kölcsönként Rugalmas. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget.   luradpunk@gmail.com .

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/37. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/37. hét