Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A zuhanórepülés bajnokai

Listamustra - A zuhanórepülés bajnokai

Divat lett a zuhanórepülés, legalábbis az amerikai albumlistán mindenképpen. Az élről a legnagyobbat visszaeső öt nagylemez mindegyike az elmúlt egy évben jelent meg. Ez a jelenség javarészt a túlzsúfolt zenepiaccal és a felgyorsult zenei életünkkel magyarázható.

A zenepiacon a lábukat már megvetett előadók, zenekarok egy jelentős csoportja képtelen bővíteni a kialakult rajongótáborát. A rajongók már az első napokban beszerzik kedvenceik újdonságát, amelyek iránt ezt követően jócskán visszaesik a kereslet, ez a magyarázat a zuhanórepüléseikre.

Az amerikai albumrangsor múlt heti első helyezettje, az LCD Soundsystem nagylemeze, az American Dream a héten az 56. pozícióban kötött ki. Ez a második legnagyobb esés a listavezetők táborában. A rekorder a Brand New, az együttes Science Fiction című albuma két hete a csúcsról a 97. helyre hátrált. Az örökrangsor bronzérmese három hete még listavezető volt, a Bon Jovi a tavaly novemberben kiadott This House Is Not for Sale című nagylemezével az élről a 43. pozícióba zuhant. A negyedik helyen álló Pentatonix-korong, a tavaly októberben piacra került A Pentatonix Christmas januári visszaesése a 41. helyre a karácsony elmúlásával magyarázható. Az ötödik pozícióban az Arcade Fire júliusban megjelent albuma, az Everything Now található, amely a második héten a 38. helyen kötött ki.

Puha József

2017. 09. 25. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A zuhanórepülés bajnokai cikk képei
Listamustra - A zuhanórepülés bajnokaiListamustra - A zuhanórepülés bajnokai