Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/39. hét

Listamustra - Listamustra 2017/39. hét

Ez a hét az USA-ban a countryé, idehaza a metálé. Az amerikai albumlista élmezőnyében három country-, a mi negyvenes mezőnyünkben négy metálújdonság indít. Az amerikai TOP 10-ben szinte mindig akad countrykiadvány, de idén először vezet nagylemez ebből a zenei műfajból.

A három amerikai countryalbum férfizenészek munkája, mindhárman a harmadik stúdiólemezükkel rukkoltak elő. A párharcot a legfiatalabb nyerte, az 1990-ben Georgia államban született, a Tennessee állambeli Nashville-ben élő Thomas Rhett aratott rajt–cél győzelmet a Life Changes című albumával, 123 ezer példánnyal, amelyből 94 ezer az eladás. A Tullahomában (szintén Tennessee-ben van) 1985-ben született Dustin Lynch nagylemeze, a Current Mood 36 ezerrel (27 ezer az eladás) a hetedik helyen debütált. A harmadik zenész Kip Moore 1980-ban született – akárcsak Thomas Rhett – Georgiában, s ő is Nashville-be, a countryzene fellegvárába tette át székhelyét. A Slowheart című albumával 29 ezer példánnyal (25 ezer az eladás) a tizedik pozícióban landolt. Nálunk a négy metálújdonság a Föld különböző pontjairól származó zenekarok kiadványai. A svéd Arch Enemy 10. stúdiólemeze, a Will to Power a 13., az angol, londoni Motörhead válogatáskorongja, az Under Cöver a 29., az amerikai, orlandói Alter Bridge tripla albuma, a Live at the O2 Arena + Rarities a 35., a holland Epica EP-je, a The Solace System a 37. helyet szerezte meg.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Look What You Made Me Do

Egyesült Királyság – Sam Smith: Too Good at Goodbyes

Németország – Kay One featuring Pietro Lombardi: Señorita

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

A Rockstar az ősz rapslágere lehet

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsora csúcsán, harmadik hete Taylor Swift pennsylvaniai énekesnő az első a november 10-én megjelenő Reputation című hatodik stúdióalbumának előhírnökével, a Look What You Made Me Do-val. Sam Smith újdonsága, a Too Good at Goodbyes az ötödik pozícióba iratkozott fel. Az angol énekes eddig a Stay with Me című szerzeménnyel tanyázott a legmagasabban, a második helyen.

A brit mezőnyt második hete Sam Smith uralja a Too Good at Goodbyesszal – a múlt héten 61 685 példánnyal (32 510 volt az eladás) állt az élen, a héten 46 415 példánnyal (18 623 az eladás) vezet. Az ötödik pozícióba érkezett meg két rapper, a texasi Post Malone és az atlantai 21 Savage közös zeneszáma, a Rockstar. A következő új belépő, a One Direction angol–ír fiúcsapat ír énekese, Niall Horan felvétele, a Too Much to Ask a 24. helyen startol. Tizenegy pozíciót javítva a tizedik Avicii svéd producer Rita Ora pristinai születésű, koszovói albán származású, Londonban élő énekesnővel készített Lonely Together című dala.

A német lista csúcsán sincs változás, második hete két német előadó, Kay One rapper és Pietro Lombardi énekes közös slágere, a Señorita az első. A Rockstar (Post Malone featuring 21 Savage) a 13. helyen nyitott.

A mi Single (track) Top 40 rangsorunkat megszakításokkal 21. hete Ákos uralja a Szabadon című EP-vel, amelyen két szerzeménye, a Szabadon és az Átölel szerepel, előbbi négy, utóbbi három változatban. Az angol Zayn és az ausztrál Sia zeneszáma, a Dusk Till Dawn – az amerikai mozikban október 6-tól, a hazaiakban október 19-től látható Hegyek között (The Mountain Between Us) című filmből – tizenkilenc pozíciót ugorva a negyedik. A Too Good at Goodbyes (Sam Smith) a 15., MISSH felvétele, a Próbálkozok a 37., Parov Stelar osztrák zenész-producer 2012-es dala, az All Night a 39. helyet foglalta el, új belépőként. A rádióállomásaink második hete Robin Schulz német producer és James Blunt angol énekes OK című slágerét játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Thomas Rhett: Life Changes

Egyesült Királyság – Foo Fighters: Concrete and Gold

Németország – Andrea Berg: 25 Jahre Abenteuer Leben

Magyarország – Ganxsta Zolee és a Kartel: K.O.

 

A Mercury Prize jótékony hatása

Az amerikai albumrangsor múlt heti első helyezettje, az LCD Soundsystem brooklyni együttes nagylemeze, az American Dream az 56. pozícióban kötött ki. Ez a helyi zenetörténet második legnagyobb esése a listavezetők táborában. A rekorder a Brand New, a Long Island-i zenekar Science Fiction című albuma két hete az élről a 97. helyre hátrált. A tízes mezőnyben a fent említett három countrykiadvány mellett (Thomas Rhett: Life Changes, Dustin Lynch: Current Mood, Kip Moore: Slowheart) még három új jelzésű korong található. A The National ohiói rockegyüttes hetedik stúdiólemeze, a Sleep Well Beast 64 ezer példánnyal (59 ezer az eladás) az ezüstérmes, az Odesza seattle-i elektrozenei duó harmadik stúdióalbuma, az A Moment Apart 63 ezerrel (52 ezer az eladás) a bronzérmes, Jack Johnson hawaii dalszerző-énekes hetedik stúdiólemeze, az All the Light Above It Too 44 ezerrel (41 ezer az eladás) az ötödik pozícióban kezdett.

Az Egyesült Királyságban az egykori nirvanás Dave Grohl seattle-i zenekara, a Foo Fighters rajtol a csúcson a Concrete and Gold című kilencedik stúdióalbumával, 61 254 példánnyal, amelyből 56 972 az eladás. Ennél jobb eredménnyel legutóbb, áprilisban Ed Sheeran nagylemeze, a ÷ (Divide) állt az élen. Az élmezőnyben további két újdonságra lelünk: Gary Numan 1958-as születésű angol zenész 21. stúdióalbuma, a Savage (Songs from a Broken World) a második, a Tom Morellóval felálló Prophets of Rage Los Angeles-i rap-rock szupergrupp első stúdiólemeze, a Prophets of Rage a hatodik helyen debütált. Az idei Mercury Prize-t Sampha Sierra Leone-i származású londoni énekes kapta meg, a szakma a februárban kiadott Process című első stúdióalbumát kiáltotta ki az elmúlt egy év legjobb brit és ír nagylemezének. A korong a hetedik pozícióba tért vissza. Ezt megelőzően öt hetet töltött a százas rangsorban, akkor is a hetedik volt a legjobb helyezése.

A német TOP 10-ben nyolc újdonság tanyázik. A csúcsot Andrea Berg német énekesnő gyűjteménye, a 25 Jahre Abenteuer Leben, az ezüstérmes pozíciót a Foo Fighters korongja (Concrete and Gold), a negyediket Yusuf Islam (Cat Stevens) angol zenész 15. stúdióalbuma, a The Laughing Apple, az ötödiket David Garrett német hegedűművész nagylemeze, a Rock Revolution, a hatodikat két német rapper, az iraki kurd származású Kurdo és a Srí Lanka-i tamil származású Majoe albuma, a Blanco, a hetediket az In Extremo berlini metálegyüttes válogatása, a 40 wahre Lieder – The Best of, a nyolcadikat Madonna koncertzenei kiadványa, a Rebel Heart Tour, a kilencediket az Ensiferum finn metálzenekar hetedik stúdiólemeze, a Two Paths szerezte meg.

Idehaza a múlt heti listavezető, a HétköznaPI CSAlódások 1990-ben alakult punkegyüttes albuma, a Nihilista Rock’n’Roll a 23. helyre zuhant. Ganxsta Zolee és a Kartel nagylemeze, a K.O. jött vissza az élre, megszakítással harmadik hete uralja a mezőnyt.

Puha József

2017. 09. 26. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

john mark 2017. 10. 09. 9:05
Szüksége van egy sürgős magán- vagy üzleti kölcsönre, ha igen, vegye fel velünk a kapcsolatot weboldalunkon @ Movefastlendingcorporation @ gmail.com
lurad punk 2018. 06. 24. 13:05
Gyors hitel 24 Alkalmazzunk most rugalmas személyi kölcsönként. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget. luradpunk@gmail.com A gyors hitel-alkalmazás 24 személyi kölcsönként Rugalmas. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget.   luradpunk@gmail.com .

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/39. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/39. hét