Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szólórapsiker a nőknél, közel húsz év után

Listamustra - Szólórapsiker a nőknél, közel húsz év után

Hosszú évek óta Nicki Minaj a rapzene egyeduralkodója a hölgyek között. Most lehet, komoly konkurenciát kapott. Egy új rapperlány robbant be a köztudatba, s olyan hőstettet hajtott végre, amely Minaj-nak nem sikerült még, sem szólóban, sem közreműködőként. Elfoglalta az amerikai Hot 100 lista csúcsát!

Az egyértelmű volt, hogy a Billboard magazin rangsorában három hét után trónfosztott lesz Taylor Swift slágere, a Look What You Made Me Do. A szakemberek egy hiphopdalt vártak a lista élére. Úgy is lett, hiphopdal vette át a vezetést, de nem az, amelyre a legtöbben tippeltek.

A szakemberek többsége úgy gondolta, hogy Post Malone és 21 Savage közös zeneszáma, a Rockstar rajt–cél győzelmet arat. A második helyre érkezett meg. Cardi B foglalta el a csúcsot a tüzes, nyomdafestéket nem tűrő Bodak Yellow (Money Moves) című szerzeménnyel, a rangsorban tartózkodás tizenkettedik hetében.

Listamustra - Szólórapsiker a nőknél, közel húsz év után

Az 1992. október 11-én New Yorkban született, New Jerseyben élő Cardi B az amerikai zenetörténet második női rappere, aki szólóban uralja a mezőnyt. Ez eddig csak az egykori Fugees énekesnőjének, Lauryn Hillnek sikerült, a Doo Wop (That Thing) című felvétellel 1998 novemberében két hétig állt az élen. Rajtuk kívül három rapperhölgy vezetett még, de ők nem egyedül. 2001-ben Lil’ Kim a Christina Aguilerával, Mýával és P!nkkkel készített Lady Marmalade-dal (a Labelle lánytrió 1974-es slágerének az átdolgozásával, amely a Moulin Rouge! című filmben hangzott el) öt hétig, 2003-ban Shawnna a Ludacrisszel készült Stand Uppal egy hétig, valamint 2014-ben Iggy Azalea a Charli XCX-szel készített Fancyvel hét hétig volt első.

Nicki Minaj nem hagyta szó nélkül a rapperlány bravúrját. „Gratulálok az egyik csapattársunknak a sikerhez. Bardi, ez az egyetlen dolog, ami számít! Élvezd!” – írta a Twitteren.

A Bodak Yellow (Money Moves) nem Cardi B első dala, az előzőekkel viszont a listák közelébe sem jutott. A szakemberek többsége arra tippel, hogy a hölgy nem fog gyökeret ereszteni a zenei életben, megmarad egyslágeres előadónak.

Puha József

2017. 10. 02. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szólórapsiker a nőknél, közel húsz év után cikk képei
Listamustra - Szólórapsiker a nőknél, közel húsz év utánListamustra - Szólórapsiker a nőknél, közel húsz év után