Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Mi Gente a Despacito mintáját követi

Listamustra - A Mi Gente a Despacito mintáját követi

Újabb spanyol nyelvű megasláger születik? Luis Fonsi és Daddy Yankee Puerto Ricó-i zenészek Despacitójából mindent elsöprő világsláger lett, miután bevonták a buliba Justin Biebert, a kanadai sztárral elkészítették a dal remixét. Ezt a receptet másolja a Mi Gente. A zeneszám előadói a remixhez Beyoncét kérték fel közreműködőnek.

J Balvin kolumbiai reggaeton-énekes és Willy William francia-jamaikai producer-énekes Mi Gente című felvétele június 30-án jelent meg, a remixe szeptember 28-án debütált. Beyoncé spanyolul és angolul énekel benne. A houstoni születésű énekesnő a dal bevételeinek rá eső részét a Mexikóban és a Karib-térségben pusztító hurrikán áldozatainak a megsegítésére ajánlotta fel. Egyébként már a Mi Gente is átdolgozás, Willy William szerzeményének, a Voodoo Song címűnek az átirata.

Listamustra - A Mi Gente a Despacito mintáját követi

A Mi Gente – akárcsak a Despacito, még a remixe előtt – világszerte szép sikert ért már el, a héten azonban nagyon megindult a slágerlistákon, természetesen a remixének köszönhetően. Az amerikain tizennyolc helyet ugorva a harmadik (korábban a 19. pozícióig jutott), a briten hatot javítva a nyolcadik (itt járt már feljebb is, az ötödik helyen), a németen egyet előlépve a hatodik (itt a harmadik volt a csúcspozíciója), a magyaron a másodikra tért vissza (nálunk korábban a 12. helyig vitte).

Borítékolható, hogy a Mi Gente remixe az ősz egyik slágere lesz, de a Despacito elképesztő sikerét megközelíteni sem fogja, már csak azért sem, mivel a karácsony előtti időszak nem kedvez az ilyen, vidám hangulatú daloknak.

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorának az élmezőnyében először szerepel egyszerre két nem angol nyelvű zeneszám. A bronzérmes pozícióba ugró Mi Gente mellett a listát tizenhat hétig vezető Despacito is megtalálható még a tízes mezőnyben, négy helyet rontva a kilencedik.

Puha József

2017. 10. 16. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Mi Gente a Despacito mintáját követi cikk képei
Listamustra - A Mi Gente a Despacito mintáját követiListamustra - A Mi Gente a Despacito mintáját követi