Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/43. hét

Listamustra - Listamustra 2017/43. hét

Az október 2-án elhunyt Tom Petty fő zenekarának, a Tom Petty and the Heartbreakersnek az 1993-ban megjelent Greatest Hits című gyűjteménye a múlt héten 84 ezer példánnyal (52 ezer volt az eladás) az amerikai albumrangsor második helyére tért vissza. Ezzel az eredménnyel ezen a héten listavezető lett volna. NF debütált a rangsor csúcsán, 2017 leggyengébb első heti teljesítményével.

Tom Petty együttesének válogatáskorongja 47 ezer példánnyal (29 ezer az eladás) maradt az ezüstérmes pozícióban. NF (Nathan John Feuerstein) stúdiólemeze, a Perception 55 ezer példánnyal (38 ezer az eladás) szerezte meg az első helyet. Az 1991. március 30-án született michigani énekes-rapper mifelénk teljesen ismeretlen. A környékünkön csak kevés embert megmozgató keresztény hiphop képviselője. A saját, Nathan Feuerstein név alatt már 2010-ben kiadott egy albumot, a Moments címűt, ezt nem jegyeztek semmilyen slágerlistán. Hivatalosan a 2015-ös Mansion az első stúdiólemeze, amely a 62. pozícióig, a második, a tavalyi Therapy Session a 12. helyig jutott az USA-ban.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Post Malone featuring 21 Savage: Rockstar

Egyesült Királyság – Post Malone featuring 21 Savage: Rockstar

Németország – Bausa: Was du Liebe nennst

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

Odahaza is révbe ért a Rockstar

Az amerikai Hot 100 élén hiphopsláger váltott hiphopslágert. Három hét után trónfosztott lett Cardi B New Yorkban született, New Jerseyben élő rapperlány Bodak Yellow (Money Moves) című rapszáma. A három hétig az ezüstérmes pozícióban tanyázó Rockstar foglalta el a csúcsot, a rangsorban tartózkodás negyedik hetében. A két előadója: a texasi Post Malone korábban a Quavo georgiai rapperrel készített Congratulationsszel szerepelt a legjobban, a nyolcadik helyen, társa, a georgiai 21 Savage a Bank Account című szerzeménnyel járt a legmagasabban, a 12. pozícióban, a héten ezzel kettőt előlépve a 14. helyen áll. Visszatért az élmezőnybe, hat pozíciót ugorva a hetedik Sam Smith a Too Good at Goodbyesszal, amely négy héttel ezelőtt az ötödik helyen kezdett. Az angol sztárnak a brit listán már egy új felvétele is feltűnt, a Pray második hete a 39. pozícióban található.

Az Egyesült Királyságban harmadik hete a Rockstar (Post Malone featuring 21 Savage) az első. Nyolc helyet javítva a kilencedik Marshmello amerikai producer Khalid georgiai énekessel készült dala, a Silence. Kilenc pozíciót száguldva a tizedik Neneh Cherry énekesnő és Cameron McVey producer lánya, a svéd Mabel Kojo Funds ghánai énekessel készített Finders Keepers című zeneszáma. A pennsylvaniai P!nk a brit albumrangsor élén startoló Beautiful Trauma című hetedik stúdiólemezéről az első sláger, a What About Us öt helyet előlépve a 15. (a harmadik a csúcspozíciója), az Eminemmel készült Revenge a 33. helyre érkezett meg, a címadó szerzemény az 57. pozícióba jött vissza.

Németországban második hete Bausa német rapper vezet a Was du Liebe nennst című felvétellel. A Rockstar változatlanul, negyedik hete a második. Három helyet ugorva a tizedik a Silence (Marshmello featuring Khalid). Itt is javított P!nk dala, a What About Us, három pozíciót előlépve a nyolcadik, s a brit listához hasonlóan a németen is a harmadik helyig jutott.

A magyar Single (track) Top 40 rangsort megszakításokkal 25. hete Ákos EP-je, a Szabadon uralja. A negyvenes mezőnyben öt új belépőre lelünk. A Zaporozsec újdonsága, a Kicsit még a bronzérmes, Timmy Trumpet ausztrál zenész-producer és Dimatik zeneszáma, a Punjabi a 12., a Portugal. The Man oregoni pop-rock zenekar slágere, a Feel It Still a 14., a hivatalosan pihenőpályán lévő One Direction fiúcsapatból az angol Louis Tomlinson szerzeménye, a Just Like You a 17., a New Level Empire felvétele, a Belédfulladnék a 30. pozícióban nyitott. A rádiós listán trónfosztás történt, Robin Schulz német producer és James Blunt angol énekes öt hétig trónoló dalát, az OK címűt a svéd Axwell Λ Ingrosso duó eddigi legsikeresebb zeneszáma, a More Than You Know váltotta a csúcson.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – NF: Perception

Egyesült Királyság – P!nk: Beautiful Trauma

Németország – Santiano: Im Auge des Sturms

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Kilenc

 

Új szólóalbum Robert Planttől

Az amerikai TOP 10-ben NF fent említett korongja mellett további két újdonság tanyázik. Lil Pump amerikai rapper mixtape-lemeze, a Lil Pump 46 ezer példánnyal (mindössze 6 ezer az eladás) a harmadik, a Marilyn Manson floridai rockegyüttes tizedik, Heaven Upside Down című stúdióalbuma 35 ezerrel (32 ezer az eladás) a nyolcadik helyre iratkozott fel. Kane Brown Tennessee állambeli countryénekes tavaly decemberben megjelent első stúdiólemeze, a Kane Brown a most kiadott Deluxe Edition változatának köszönhetően a rangsorban tartózkodás 45. hetében 43 ezer példánnyal (26 ezer az eladás) az 56. pozícióból az ötödikbe jött fel, háromszázharminckét százalékkal nőtt meg iránta a kereslet. A múlt heti listavezető, a kanadai Shania Twain albuma, a Now a 29. helyre zuhant.

A brit piacon P!nk nagylemeze, a Beautiful Trauma 70 074 példánnyal rajtol az élen, ebből 64 555 az eladás. Az egykori Led Zeppelin-énekes, az angol Robert Plant 11. szólóalbuma, a Carry Fire a bronzérmes, Beck Los Angeles-i énekes 13. stúdiólemeze, a Colors az ötödik, St. Vincent oklahomai születésű, Texasban élő énekesnő ötödik stúdióalbuma, a Masseduction a hatodik pozícióban indít.

A német élmezőnyben hat új jelzésű korong szerepel. A csúcson a Santiano német folkzenekar nagylemeze, az Im Auge des Sturms, a második helyen P!nk albuma (Beautiful Trauma), a harmadikon Miami Yacine marokkói származású német rapper nagylemeze, a Casia, a negyediken a Kettcar hamburgi rockegyüttes albuma, az Ich vs. wir, az ötödiken a Die Ärzte berlini punk-rock zenekar énekes-gitárosa, Farin Urlaub szólólemeze, a Berliner Schule, a tizediken Robert Plant korongja (Carry Fire) debütált.

Idehaza második hete a Kowalsky meg a Vega albuma, a Kilenc a legkelendőbb hanghordozó. A negyvenes mezőnyben hat újdonság található. Az Ismerős Arcok nagylemeze, a Csak a szöveg! a negyedik, a Református énekek című sorozat XVI. része a hetedik, az angol Liam Gallagher első szólóalbuma, az As You Were a 16., a Marilyn Manson korongja (Heaven Upside Down) a 19., a népszerű gyerekdalokat tartalmazó Kis kacsa fürdik című CD a 37., a Whitesnake angol rockegyüttes pályafutása legsikeresebb, 1987-es Whitesnake című hetedik stúdiólemezének a jubileumi kiadása, a 30th Anniversary Edition a 38. pozíciót szerezte meg.

Puha József

2017. 10. 24. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/43. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/43. hét