Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

P!nk már hazájában is próféta

P!nk - P!nk már hazájában is próféta

A múlt héten NF 2017 eddigi leggyengébb első heti teljesítményével szerezte meg az amerikai albumrangsor csúcsát. A Perception című nagylemeze 55 ezer példánnyal (38 ezer az eladás) rajtolt. A héten P!nk váltotta a keresztény hiphopelőadót, ha csak az eladást vesszük alapul, akkor az év legjobb kezdésével.

A pennsylvaniai énekesnő hetedik, Beautiful Trauma című stúdióalbuma 408 ezer példánnyal (384 ezer az eladás) iratkozott fel az első helyre. Mindent egybevetve ez 2017 negyedik legjobb nyitása: a kaliforniai Kendrick Lamar nagylemeze, a Damn májusban 603 ezerrel (353 ezer az eladás), a kanadai Drake-é, a More Life áprilisban 505 ezerrel (226 ezer az eladás), az angol Ed Sheerané, a ÷ (Divide) márciusban 451 ezerrel (322 ezer az eladás) indított.

P!nk - P!nk már hazájában is próféta

P!nk karrierje elsőként Európában indult be, hazájában eleinte másodvonalbeli előadónak számított. Odahaza a 2000-es Can’t Take Me Home című stúdióalbumával a 26., a 2001-es Missundaztooddal a hatodik, a 2003-as Try Thisszel a kilencedik, a 2006-os I’m Not Deaddel a hatodik, a 2008-as Funhouse-zal a második, a 2010-es Greatest Hits… So Far!!!-ral (válogatáskorong) az ötödik pozícióig jutott. A legutóbbival, a 2012-es The Truth About Love-val már listavezető volt. Az évek során az első két nagylemezéből egyenként több fogyott el az USA-ban, mint a felsorolt, következő ötből, de ez az általános példányszámcsökkenéssel magyarázható.

Az énekesnő új albumáról az első sláger, a What About Us a héten az amerikai Hot 100 rangsorban tíz helyet ugorva a 13. pozícióban szerepel.

Puha József

2017. 10. 30. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

P!nk már hazájában is próféta cikk képei
P!nk - P!nk már hazájában is prófétaP!nk - P!nk már hazájában is próféta