Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/44. hét

Listamustra - Listamustra 2017/44. hét

A héten az albumrangsorokra hárult a legnagyobb figyelem. A britben egy 1990-es nagylemez újbóli kiadása szerezte meg az első helyet, rekordeladással, az amerikai élén egy pennsylvaniai énekesnő rajtol, ha csak az eladást vesszük alapul, akkor 2017 eddigi legjobb kezdésével.

Az Egyesült Királyságban a tavaly, december 25-én elhunyt George Michael görög származású angol énekes második, Listen Without Prejudice Vol. 1 című szólóalbumának az új változata lett első, 56 088 példánnyal (54 594 az eladás), ami rekord egy újból megjelent nagylemez esetében. Ez már csak azért is szép teljesítmény, mivel a nyári hónapokban az összes listavezető korong ötvenezer alatti példányszámmal uralta a mezőnyt. A felújított Listen Without Prejudice Vol. 1 mellé a legenda 1996-os MTV Unplugged felvételét csomagolták – az akusztikus koncerten az addigi három szólóalbumáról (az első az 1987-es Faith, a harmadik az 1996-os Older) és egykori együttesétől, a Wham!-től adott elő dalokat. Kapható négylemezes változatban is, az egy remixeket és ritkaságokat tartalmazó CD-vel, valamint egy DVD-vel egészül ki. Az USA-ban P!nk hetedik, Beautiful Trauma című stúdióalbuma 408 ezer példánnyal (384 ezer az eladás) iratkozott fel a rangsor csúcsára. Mindent egybevetve ez 2017 negyedik legjobb nyitása: a kaliforniai Kendrick Lamar nagylemeze, a Damn májusban 603 ezerrel (353 ezer az eladás), a kanadai Drake-é, a More Life áprilisban 505 ezerrel (226 ezer az eladás), az angol Ed Sheerané, a ÷ (Divide) márciusban 451 ezerrel (322 ezer az eladás) indított.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Post Malone featuring 21 Savage: Rockstar

Egyesült Királyság – Post Malone featuring 21 Savage: Rockstar

Németország – Bausa: Was du Liebe nennst

Magyarország – Ákos: Szabadon

 

Világszerte tarol a Rockstar

Az USA-ban második hete két amerikai hiphopelőadó, Post Malone és 21 Savage Rockstarja a legnagyobb sláger. Az élmezőnyben a legnagyobbat az Imagine Dragons Las Vegas-i pop-rock zenekar ugrotta a Thunder című szerzeménnyel, a nyolcadik pozícióból az ötödikbe lépett. Tizenhárom helyet száguldva a 11. pozícióba jött fel Gucci Mane alabamai születésű, a georgiai Atlantában élő rapper a georgiai Migos hiphoptrióval készült I Get the Bag című zeneszáma. P!nk új albumáról a What About Us tíz helyet javítva a 13. pozícióban szerepel.

A brit piacon negyedik hete a Rockstar (Post Malone featuring 21 Savage) a legnépszerűbb. Az eladás tekintetében már harmadik hete Camila Cabello kubai születésű énekesnő, a floridai Fifth Harmony lánycsapat egykori tagja és Young Thug georgiai rapper felvétele, a Havana az első – ez a fő rangsorban harmadik hete második. Visszatért a TOP 10-be, négy helyet előlépve a hetedik Ed Sheeran harmadik, ÷ című stúdiólemezének negyedik slágere, a Perfect, amely a korong kiadása után – amikor az énekes a húszas mezőnyben tizenhat dallal tanyázott – a negyedik pozícióban debütált. Taylor Swift november 10-én megjelenő Reputation című stúdióalbumáról a Gorgeous a 15., Rita Ora újdonsága, az Anywhere a 20., a hivatalosan pihenőpályán lévő One Direction fiúcsapat egyik énekeséé, Liam Payne-é, a Bedroom Floor a 28. helyre érkezett meg.

Németországban harmadik hete Bausa német rapper vezet a Was du Liebe nennst című szerzeménnyel. A Rockstar ötödik hete második. A tizedik pozícióba jött vissza az egykori Szovjetunióban, Krasznojarszkban született Helene Fischer német énekesnő Achterbahn című zeneszáma, amely júniusban egy hétig már fent volt a listán, a 91. helyen.

A magyar Single (track) Top 40 rangsort megszakításokkal fél éve Ákos EP-je, a Szabadon uralja, amelyen a címadó felvétel négy verzióban és az Átölel három változatban hallható. A Perfect (Ed Sheeran) a kilencedik pozícióba tért vissza. A mezőnyben öt új belépő található. Joji (George Miller) japán-ausztrál zenész dala, a Will He a 29., JP Cooper angol énekes slágere, a She’s On My Mind a 30., P!nk és Eminem zeneszáma, a Revenge a 34., a Soulwave szerzeménye, a Nehezen múlik a 36., Alan Walker angol születésű norvég producer felvétele, a The Spectre a 40. helyet foglalta el. A rádióállomásaink második hete az Axwell Λ Ingrosso svéd duó More Than You Know című slágerét játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – P!nk: Beautiful Trauma

Egyesült Királyság – George Michael: Listen Without Prejudice Vol. 1

Németország – Trailerpark: TP4L

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Kilenc

 

Új kiadásban kapható a The Smiths legendás albuma

Az amerikai tízes mezőnyben P!nk korongja mellett további három újdonságra lelünk. Gucci Mane 11. stúdiólemeze, a Mr. Davis 70 ezerrel (21 ezer az eladás) az ezüstérmes, Beck Los Angeles-i énekes 13. stúdióalbuma, a Colors 46 ezerrel (41 ezer az eladás) a bronzérmes, St. Vincent oklahomai születésű, Texasban élő énekesnő ötödik stúdiólemeze, a Masseduction 29 ezerrel (25 ezer az eladás) a tizedik pozíciót szerezte meg.

A brit rangsor élmezőnyében négy új jelzésű korong szerepel. A One Direction egyetlen nem angol énekese, az ír Niall Horan első szólóalbuma, a Flicker a harmadik, a Krept & Konan londoni rapduó mixtape-lemezének első része, a 7 Days a hatodik, a második része, a 7 Nights a nyolcadik, Jessie Ware londoni énekesnő harmadik stúdióalbuma, a Glasshouse a hetedik helyen startol. Újra megjelent az 1982 és 1987 között működött The Smiths manchesteri rockegyüttes harmadik stúdiólemeze, az 1986-os The Queen Is Dead, különböző verziókban, és a lista tizedik pozíciójába jött vissza.

A német piacon az első helyen a Trailerpark négytagú berlini hiphopcsapat albuma, a TP4L, a negyediken az 1952-es születésű Roland Kaiser berlini énekes válogatáslemeze, a Stromaufwärts – Kaiser singt Kaiser, a nyolcadikon Niall Horan albuma (Flicker), a kilencediken George Michael nagylemeze (Listen Without Prejudice Vol. 1) kezdett. Március 24-én került forgalomba a The Kelly Family 15. stúdióalbuma, a We Got Love, amely a rangsorban tartózkodás 28. hetében a 95. pozícióból a harmadikba ugrott, a kiadás után egy hétig listavezető is volt.

Nálunk harmadik hete a Kowalsky meg a Vega nagylemeze, a Kilenc a legnépszerűbb hanghordozó. P!nk albuma (Beautiful Trauma) a negyedik, a Mobilmánia negyedik stúdiólemeze, a Vándorvér az ötödik, Zorán korongja, az Aréna 2017 – Unplugged a 15., az angol Robert Plant 11. szólóalbuma, a Carry Fire a 24., az Alvin és a mókusok zenekar magyar slágerek átdolgozásait tartalmazó Punkpopsuperstar című nagylemezének 2003-ban megjelent második része a 32., az angol The Rolling Stones koncertzenei kiadványa, a From the Vault: Sticky Fingers Live at the Fonda Theatre 2015 a 38. helyre iratkozott fel.

Puha József

2017. 10. 31. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/44. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/44. hét