Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Háromból három: Niall Horan is listavezető!

One Direction - Háromból három: Niall Horan is listavezető!

A hivatalosan pihenőpályán lévő One Direction az USA-ban óriási népszerűségre tett szert. A közönség nemcsak az angol–ír együttest, hanem az énekeseket külön-külön is megszerette. Már a harmadik foglalta el az amerikai albumrangsor csúcsát. Ez eddig csak a The Beatles tagjainak sikerült.

Elsőként a One Directionből már kivált Zayn Malik volt listavezető az amerikai piacon. Pontosan egy évvel a fiúcsapatból való távozása után, 2016. március 25-én megjelent Mind of Mine című szólólemeze 157 ezer példánnyal (112 ezer az eladás) uralta a mezőnyt. Harry Styles idén, május 12-én kiadott Harry Styles című szólóalbuma sokkal jobban debütált, 230 ezer példánnyal (193 ezer az eladás) szerezte meg az első helyet. Angol férfiénekestől ez a legjobb eredmény 1991 óta, amióta a Nielsen SoundScan állítja össze az amerikai rangsort. Az előző rekorder Sam Smith volt, aki a 2014-es In the Lonely Hour című első stúdiólemezével 166 ezer példánnyal az ezüstérmes pozícióban kezdett. Zayn után Harry a második angol szólóénekes, aki az első albumával az amerikai lista élén rajtolt. A héten az együttes egyetlen nem angol tagja, az ír Niall Horan szólólemeze, a Flicker érkezett meg a rangsor csúcsára, 152 ezer példánnyal (128 ezer az eladás).

One Direction - Háromból három: Niall Horan is listavezető!

Tehát a One Direction mind a három énekesének az albuma listavezető lett az USA-ban. Ez csak a legendás The Beatles tagjainak jött össze. Szólóban George Harrison két nagylemezzel, John Lennon hárommal, Paul McCartney héttel (beleszámítva a Wings nevű zenekarával készítetteket is) uralta a mezőnyt. A negyedik tag, Ringo Starr legmagasabban a második helyen járt. A One Direction a The Beatlest is könnyedén túlszárnyalhatja, hiszen két tag, Liam Payne és Louis Tomlinson még nem jelentkezett szólóalbummal.

Zayn Malik és Harry Styles nagylemeze a brit rangsorban is első volt. Előbbié 22 250 példánnyal (ha csak az eladást nézzük, akkor azon a héten Adele korongja, a 25 vezetett), utóbbié 56 630 példánnyal (46 573 az eladás) állt az élen. Niall Horan albuma viszont Európa legfontosabb zenepiacán csak a bronzérmes pozíciót tudta elfoglalni. A héten onnan a kilencedik helyre hátrált.

Puha József

2017. 11. 06. 19:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Háromból három: Niall Horan is listavezető! cikk képei
One Direction - Háromból három: Niall Horan is listavezető!One Direction - Háromból három: Niall Horan is listavezető!