Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2017/47. hét

Listamustra - Listamustra 2017/47. hét

Ákos két dalát, a Szabadon címűt négy, az Átölelt három változatban tartalmazó EP-je 32. hete tanyázik a hazai Single (track) Top 40 rangsorban. Huszonnyolc hetet töltött az élen, három alkalommal a második helyen szerepelt, amikor a Despacito remixe (Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber) vezetett. A Szabadon című kiadvány a héten a harmadik, egy magyar és egy világsláger előzi meg.

Majka újdonsága, a nosztalgiázó, a kilencvenes éveknek emléket állító Mindenki táncol (90’) című zeneszáma rajt–cél győzelmet aratott. A rapper ezúttal énekel is a szerzeményben. Megőrizte ezüstérmes pozícióját a Fifth Harmony lánycsapatból tavaly decemberben kivált Camila Cabello és Young Thug rapper a Havanával, amely az amerikai és a német listán is második, a britet harmadik hete uralja.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Post Malone featuring 21 Savage: Rockstar

Egyesült Királyság – Camila Cabello featuring Young Thug: Havana

Németország – Bausa: Was du Liebe nennst

Magyarország – Majka: Mindenki táncol (90’)

 

Eminem Beyoncéval támad

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában ötödik hete két amerikai hiphopsztár, Post Malone és 21 Savage Rockstarja az első. Nagyot lendített két felvétel népszerűségén az előadók nagylemezeinek a megjelenése. Az angol Sam Smith slágere, a Too Good at Goodbyes hat helyet száguldva a negyedik, a Maroon 5 Los Angeles-i együttes SZA Missouri állambeli énekesnővel készített zeneszáma, a What Lovers Do hármat ugorva a kilencedik. Visszatért a TOP 10-be, hármat javítva a nyolcadik az angol Ed Sheeran szerzeménye, a Perfect – ez eddigi csúcspozíciója.

Az Egyesült Királyságban a Londonban élő, koszovói albán származású Rita Ora dala, az Anywhere már a második, három helyet lépett elő. Big Shaq (Michael Dapaah) ghánai származású angol színész-rapper felvétele, a Man’s Not Hot is három pozícióval van feljebb, a nyolcadik. Az USA vezető rappere, a Missouri államban született Eminem készülő, kilencedik, Revival című stúdióalbumának előhírnöke, a texasi születésű Beyoncéval készült Walk on Water a hetedik helyen debütált.

A német lista élén sincs változás, hatodik hete Bausa német rapper vezet a Was du Liebe nennst című slágerrel. Az élmezőnyben két új belépő található, két amerikai zenekartól, mindkettő öt pozíciót javított. A Las Vegas-i Imagine Dragonstól a Whatever It Takes a hetedik, a portlandi Portugal. The Mantől a Feel It Still a nyolcadik. A 187 Strassenbande hamburgi hiphopcsapat egyik tagja, Sa4 a társaival (Maxwell, Gzuz, LX, Bonez MC) készített zeneszáma, az Allstars a 15., a Walk on Water (Eminem featuring Beyoncé) a 16. helyre érkezett meg.

A magyar negyvenes mezőnyben Majka újdonsága mellett hét új belépőre lelünk még. Herceg Dávid, Missh és G.w.M szerzeménye, a Vártam rád a negyedik, Taylor Swift Reputation című nagylemezéről a Call It What You Want az ötödik, a Halott Pénz dala, az Ahol a május földet ér a hetedik, a Led Zeppelin 1970-es slágere, az Immigrant Song a nyolcadik, egy másik klasszikus, a Queen 1975-ös Love of My Life-ja a 23., az Anywhere (Rita Ora) a 28., az Above & Beyond angol house-trió és Richard Bedford angol énekes felvétele, a Northern Soul a 36. pozícióban nyitott. A rádióállomásaink továbbra is, ötödik hete az Axwell Λ Ingrosso svéd duó More Than You Know című zeneszámát játsszák a legsűrűbben.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Sam Smith: The Thrill of It All

Egyesült Királyság – Taylor Swift: Reputation

Németország – Peter Maffay: MTV Unplugged

Magyarország – Hooligans: Jubileum – Best of

 

Taylor Swift Európában még nem szupersztár

Az amerikai tízes mezőny felét újdonságok adják. A fent említett két album, Sam Smith második stúdiólemeze, a The Thrill of It All 237 ezer példánnyal (185 ezer az eladás) az első, a Maroon 5 hatodik stúdióalbuma, a Red Pill Blues 122 ezerrel (94 ezer az eladás) a második helyet foglalta el. Blake Shelton oklahomai születésű, Tennessee-ben élő countrysztár 11. stúdiólemeze, a Texoma Shore 63 ezerrel (55 ezer az eladás) a negyedik, egy másik countryelőadó, pontosabban country-pop előadó, a szintén Tennessee állambeli Kelsea Ballerini énekesnő második stúdióalbuma, az Unapologetically 44 ezerrel (35 ezer az eladás) a hetedik, Kid Rock michigani zenész 11. stúdiólemeze, a Sweet Southern Sugar 43 ezerrel (41 ezer az eladás) a nyolcadik pozícióban landolt. A napjaink slágereit összegyűjtő Now That’s What I Call Music! 64. része csak a 12. helyet szerezte meg.

Már most nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az USA-ban Taylor Swift pennsylvaniai énekesnő hatodik stúdióalbuma lesz a karácsony előtti időszak, egyben 2017 legsikeresebb hanghordozója. A Reputation a várakozásnak megfelelően a brit rangsor csúcsán indít, 83 648 példánnyal (az összes eladás, a streamszolgáltatóknál egyelőre nem érhető el), ám ez csupán az év hatodik legjobb kezdése. Ed Sheeran (÷ – 671 542 példány), Rag’n’Bone Man (Human – 117 101), a Take That (Wonderland – 113 211), Liam Gallagher (As You Were – 102 660) és Sam Smith (The Thrill of It All – 97 328) előzi meg. Az angol Elton John három CD-ből álló slágerválogatása, a Diamonds az ötödik, a Shed Seven angol pop-rock együttes ötödik stúdiólemeze, az Instant Pleasures (az előző, a Truth be Told 2001-ben jelent meg) a nyolcadik pozícióba iratkozott fel. A 11. és 20. hely között is fontos új korongok tanyáznak. Bradley Walsh angol színész, televíziós műsorvezető, énekes második stúdióalbuma, a When You’re Smiling a 11., a Tears for Fears angol new wave zenekar gyűjteménye, a Rule the World – The Greatest Hits a 12., egy újabb válogatás, az angol Cliff Richardé, a két CD-s Stronger Thru the Years a 14., a The Corrs ír kvartett hetedik stúdiólemeze, a Jupiter Calling a 15., Seal nigériai-brazil származású angol énekes tizedik, átdolgozásokat tartalmazó stúdióalbuma, a Standards a 17. pozícióban startol.

Taylor Swiftnek a Reputationnel nem sikerült a német lista élén debütálnia, a második helyre érkezett meg vele. Második hete az 1949-es brassói születésű Peter Maffay német énekes uralja a mezőnyt az MTV Unplugged című nagylemezével. A TOP 10-ben Swift korongja mellett további három új belépő szerepel. A harmadik pozícióban Sa4 első szólóalbuma, a Neue deutsche Quelle, az ötödikben az Evanescence arkansasi rockegyüttes régi és új szerzeményeket tartalmazó nagylemeze, a Synthesis, a kilencedikben az 1954-es születésű Hansi Hinterseer osztrák énekes albuma, a Für mich ist Glück… nyitott. Új, felújított kiadásban és különböző változatokban került forgalomba a Metallica Los Angeles-i metálzenekar harmadik, 1986-os Master of Puppets című stúdiólemeze, amely a 12. helyre tért vissza.

Idehaza második hete a Hooligans két új dallal kiegészített dupla gyűjteménye, a Jubileum – Best of a legnépszerűbb hanghordozó. A negyvenes mezőnyben öt újdonság található. Az Ocho Macho stúdióalbuma, a Dönts! a negyedik, a Hungarica a lengyelországi Gdańsk rádióstúdiójában adott koncertjét és két új felvételét tartalmazó nagylemeze, a Radio Gdańsk a nyolcadik, Koncz Zsuzsa DVD-je, az Aréna koncert – 2017. március 11. a kilencedik, az Exotic az első albuma (Holdfénytánc – 1988) előtt készült zeneszámait tartalmazó „Nulladik lemez” – Isten hozott! a 24., Hans Zimmer német zeneszerző koncertkiadványa, a Live in Prague a 25. pozíciót foglalta el.

Puha József

2017. 11. 21. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Dezsőné 2017. 11. 26. 22:56
Nagyon profi írás, gratulálok Puha Józsefnek!
lurad punk 2018. 06. 24. 13:00
Gyors hitel 24 Alkalmazzunk most rugalmas személyi kölcsönként. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget. luradpunk@gmail.com A gyors hitel-alkalmazás 24 személyi kölcsönként Rugalmas. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget.   luradpunk@gmail.com .

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2017/47. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2017/47. hét