Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A szupersztár egy hét alatt elintézte

Taylor Swift - A szupersztár egy hét alatt elintézte

Taylor Swift olyan, mint Adele. Fogalmunk sincs, mitől olyan menő, a nagylemezei miért robbantják fel az amerikai zenepiacot. Egyértelmű volt, hogy a pennsylvaniai énekesnő hatodik, Reputation című stúdióalbuma az USA-ban 2017 legjobb kezdését produkálja, sőt már egy hét eladási adataival az év legnépszerűbb nagylemeze lesz.

A Reputation 1,238 millió példánnyal foglalta el az amerikai albumlista csúcsát, ebből 1,216 millió az eladás. Idén eddig az USA-ban az angol Ed Sheeran márciusban megjelent ÷ (Divide) című stúdiólemezéből értékesítették a legtöbbet, november 16-ig 931 ezer példányt. Taylor Swift albumából több fogyott el, mint a rangsor következő százkilencvenkilenc nagylemezéből együtt. Általában jóval nagyobb szokott lenni a különbség az összeredmény és az eladási példányszám között, az énekesnő esetében ez azért olyan kevés, mert albuma egyelőre nem szerepel egyik streamszolgáltató kínálatában sem, amely a tényleges megvásárlásra készteti az érdeklődőket. Adele 2015-ös bravúrja óta senki sem ért el ilyen csodás eredményt. Az angol díva 25 című stúdiólemeze a 3,38 milliós debütálásával az amerikai zenetörténet leggyorsabban fogyó albuma. Taylor Swiftnek a Reputation sorrendben a negyedik nagylemeze, amely már az első héten elérte az egymilliós álomhatárt az amerikai piacon. A 2010-es Speak Now 1,047, a 2012-es Red 1,208, a 2014-es 1989 1,287 millióval indított.

Taylor Swift - A szupersztár egy hét alatt elintézte

Európában viszont annyira korántsem értékelik (túl) Taylor Swift munkásságát, mint hazájában. A Reputation a múlt héten a brit lista élén rajtolt, 83 648 példánnyal, ám ez csak az év hatodik legjobb kezdése. Ed Sheeran (÷ – 671 542 példány), Rag’n’Bone Man (Human – 117 101), a Take That (Wonderland – 113 211), Liam Gallagher (As You Were – 102 660) és Sam Smith (The Thrill of It All – 97 328) előzi meg. Az album a héten a nyolcadik helyen található.

A Reputation Németországban az ezüstérmes pozícióba érkezett meg, onnan a tizedikbe hátrált. Nálunk a nyolcadik helyre iratkozott fel.

Puha József

2017. 11. 27. 22:31

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A szupersztár egy hét alatt elintézte cikk képei
Taylor Swift - A szupersztár egy hét alatt elintézteTaylor Swift - A szupersztár egy hét alatt elintézte