Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nincs karácsony Mariah Carey nélkül

Listamustra - Nincs karácsony Mariah Carey nélkül

A zenerajongók – ha másról valamilyen fura oknál fogva nem is – a slágerlistákat böngészgetve rádöbbenhetnek, hogy nyakunkon a karácsony. Egyre feljebb találjuk az ünnep elmaradhatatlan dalait. Ezúttal is az All I Want for Christmas Is You viszi a prímet.

Az amerikai Mariah Carey slágere 1994. november 1-jén jelent meg. Az Egyesült Királyságban akkor három hétig az ezüstérmes pozícióban tanyázott. A megváltozott szabályoknak köszönhetően 2007-ben tért vissza a brit rangsorba, s azóta minden év végén újra felbukkan. Tavaly az ötödik helyig jutott, idén ezt a pozíciót már most beállította. Mögötte, a hatodik helyen a karácsony másik elmaradhatatlan zenei kelléke, a Last Christmas, a Wham! 1984-es örökzöldje szerepel. Az ünnepek vezető atipikus zeneszáma, a The Pogues angol folk-punk zenekar és Kirsty MacColl angol énekesnő 1987-es Fairytale of New Yorkja a tizedik pozícióban található.

Listamustra - Nincs karácsony Mariah Carey nélkül

Németországban is az All I Want for Christmas Is You és a Last Christmas a legnépszerűbbek, az előbbire a kilencedik, az utóbbira a 14. helyen lelünk. Az ötödik pozícióba érkezett meg a német zenepiac két vezető rappere, Kollegah és Farid Bang újdonsága, az Ave Maria, de ezt nyilván nem sok ember fogja a karácsonyra való ráhangolódás céljából hallgatni…

Az amerikai Hot 100 és a mi Single (track) Top 40 listánkon is az All I Want for Christmas Is You tanyázik a legelőkelőbb helyen, előbbin a 21., utóbbin a 13. pozícióban. A Last Christmast ezeken – egyelőre – nem jegyzik.

Puha József

2017. 12. 12. 19:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nincs karácsony Mariah Carey nélkül cikk képei
Listamustra - Nincs karácsony Mariah Carey nélkülListamustra - Nincs karácsony Mariah Carey nélkül