Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Révbe ért az All I Want for Christmas Is You

Mariah Carey - Révbe ért az All I Want for Christmas Is You

Van egy karácsonyi dal, amely az USA-ban a slágerlistás szabályok miatt nem érhetett olyan magaslatokba, amelyek kijártak volna neki. Az idő azonban kárpótolta, immár 24. éve ez a legnépszerűbb ünnepi zeneszám. Idén először az élmezőnybe is bejutott.

Az All I Want for Christmas Is You a New York-i Mariah Carey 1994. november 1-jén megjelent Merry Christmas című albumán hallható. 1998-ig azért nem kerülhetett be az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorába, mert kislemezen nem volt forgalomban. A szabályok megváltoztatása után, 2000. január 8-án debütált, a 83. helyen. Aztán sokáig azért nem jegyezhették a százas mezőnyben, mert egyszer már elhagyta azt. Ha nincsen ilyen megkötés, akkor 2006 elején a hatodik pozícióban tanyázott volna. A listát megjárt daloknak létrehozott Recurrents rangsorban minden karácsonyi szezonban szép eredményt ért el.

Mariah Carey - Révbe ért az All I Want for Christmas Is You

Az időközben örökzölddé lett sláger az újabb szabálymódosítások után, 2012. december 22-én tért vissza a Hot 100 mezőnyébe. Az eddigi legjobb helyezését 2016. január 9-én érte el, a 11. volt. A héten végre a TOP 10-be is betört, a kilencedik pozícióban találjuk.

Az All I Want for Christmas Is You Mariah Carey 28. felvétele az amerikai tízes mezőnyben, s ezzel az örökranglistán utolérte Steve Wondert. Négyen vannak előttük: Michael Jackson huszonkilenc, Rihanna harmincegy, a The Beatles harmincnégy és Madonna harmincnyolc élmezőnybeli dallal.

Puha József

2017. 12. 25. 19:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Révbe ért az All I Want for Christmas Is You cikk képei
Mariah Carey - Révbe ért az All I Want for Christmas Is YouMariah Carey - Révbe ért az All I Want for Christmas Is You