Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/2. hét

Listamustra - Listamustra 2018/2. hét

A dalok múlt heti brit rangsorában negyvenhárom, a németben harminckilenc karácsonyi és ünnepi sláger szerepelt. Ezek mindegyike elhagyta mindkét mezőnyt, ezért aztán azok jócskán átalakultak. A csúcsokon viszont nincs változás, mindkettőt, akárcsak az amerikai és a hazai listát Ed Sheeran Perfectje uralja.

A Perfect az amerikai rangsorban negyedik, a britben és a németben ötödik, a miénkben harmadik hete első. A brit százas mezőnyben tizenegy új jelzésű zeneszám és harmincöt visszatérő, a németben öt újdonság és harmincnégy visszatérő tanyázik. Az amerikai listán megtalálhatók még a karácsonyi felvételek, a legmagasabban Mariah Carey-é, az 1994-es All I Want for Christmas Is You van, négy helyet rontva a 13. pozícióban lelünk rá. A hazain is ott vannak még, ráadásul kettővel több szerepel belőlük, mint a múlt héten – a TOP 40 a december 22. és december 28. közti helyzetet tükrözi. Az All I Want for Christmas Is You a harmadik, az 1984-es Last Christmas (az előadó a Wham!) a nyolcadik, a Hallelujah 2016-os a capella változata (Pentatonix) a 26., a 2009-es Add tovább – Hóban ébred… (Csondor Kata) a 30., az 1988-as Driving Home for Christmas (Chris Rea) a 31., az 1945-ben komponált Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! egyik verziója, Frank Sinatrától a 34. helyen tanyázik.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Ed Sheeran: Perfect

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: Perfect

Németország – Ed Sheeran: Perfect

Magyarország – Ed Sheeran: Perfect

 

Megérkeztek A legnagyobb showman dalai

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában megfelezve pozícióját a 11. Kendrick Lamar Love című szerzeménye, amelyet Zacari Pacaldo énekessel írt és ad elő – ez a kaliforniai hiphopsztár tavaly áprilisban megjelent Damn című negyedik stúdióalbumán található, a videoklipje december 21-én debütált. A 14. helyre iratkozott fel a New York-i Cardi B, 2017 nagy felfedezettje, első számú női rappere és 21 Savage Atlantában élő rapper közös zeneszáma, a Bartier Cardi.

A brit tízes mezőnyben öt olyan felvételre lelünk, amely már megjárta azt, az elmúlt héten, hetekben viszont elsősorban a karácsonyi slágerek kiszorították őket onnan. A Havana (Camila Cabello featuring Young Thug) az ötödik, az I Miss You (Clean Bandit featuring Julia Michaels) a hatodik, a 17 (MK – Marc Kinchen) a hetedik, a Wolves (Selena Gomez & Marshmello) a kilencedik, a Let You Down (NF – Nathan John Feuerstein) a tizedik pozícióba tért vissza. A TOP 10 egyetlen új belépője a 30. helyét a nyolcadikra cserélő Barking, amelynek előadója Ramz londoni hiphopénekes. A három legmagasabban rajtoló újdonság a december 20-án bemutatott The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című amerikai filmből van: a This Is Me (Keala Settle) a 28., a The Greatest Show (Hugh Jackman, Keala Settle, Zac Efron, Zendaya) a 40., a Rewrite the Stars (Zac Efron & Zendaya) a 46. pozícióban nyitott.

A német élmezőnybe visszajött Nico Santos német–spanyol énekes a Rooftop című dallal, öt helyet javítva a hatodik. G-Eazy kaliforniai rapper és Halsey New Jersey-i énekesnő szerzeménye, a Him & I tizenegyet száguldva a nyolcadik, a két francia lemezlovas alkotta Ofenbach és Nick Waterhouse kaliforniai énekes zeneszáma, a Katchi ugyancsak tizenegyet ugorva a kilencedik. Szintén visszatérő a két amerikai, Marshmello producer és Khalid énekes felvétele, a Silence, hármat előlépve a tizedik.

A mi Single (track) Top 40 listánkon egyetlenegy új belépő szerepel, Avicii svéd producer Sandro Cavazza svéd énekessel készült dala, a Without You a 22. pozíciót foglalta el. A rádióállomásaink harmadik hete a Havanát (Camila Cabello featuring Young Thug) játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Reputation

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: ÷

Németország – Ed Sheeran: ÷

Magyarország – Musical: Álomutazó

 

Ed Sheeran korongjának brit jubileuma

Az USA-ban a pennsylvaniai Taylor Swift hatodik stúdióalbuma, a Reputation jött vissza az élre, 107 ezer példánnyal (79 ezer az eladás), megszakítással negyedik hete vezet. A tízes mezőny egyetlen újdonsága, a Travis Scott texasi rapper és a Migos georgiai hiphoptrió frontembere, Quavo alkotta Huncho Jack első nagylemeze, a Huncho Jack, Jack Huncho 90 ezer példánnyal (csak 17 ezer az eladás) a harmadik helyet szerezte meg. A rangsorban tartózkodás harmadik hetében a 63. pozícióból az ötödikbe száguldott A legnagyobb showman című film zenéje, 77 ezer példánnyal (61 ezer az eladás) – 418 százalékkal nőtt meg iránta a kereslet, ha csak az eladást nézzük, akkor 436 százalékot javított.

Ed Sheeran harmadik stúdióalbuma, a ÷ (Divide) az Egyesült Királyságban megszakításokkal 20. hete uralja a mezőnyt. Az angol világsztár előző két stúdiólemeze is a listán tanyázik: a 2014-es X a 20. (185. hete található rajta), a 2011-es + a 32. (302. hete szerepel rajta) helyen van. A legnagyobb showman albuma harmincöt pozíciót ugorva a negyedik. A százas mezőnyben nincs új belépő.

Németországban is, megszakításokkal hatodik hete Ed Sheeran korongja a legnépszerűbb. A voXXclub öttagú német fiúcsapat negyedik stúdiólemeze, a Donnawedda a hetedik helyen kezdett, a TOP 10 egyetlen újdonságaként. A legnagyobb showman zenéje a 49. pozícióban indít.

Minálunk két hete a 29. helyen startolt az Álomutazó albuma, a múlt héten nem tanyázott a rangsorban. A mesemusicalt december 26. és 30. között láthattuk a BOK csarnokban, ennek köszönhetően a CD-je a csúcsra tért vissza. Az ezüstérmes pozícióban a Tankcsapda DVD-je (Aréna Koncert), a bronzérmesben Ákosé (Szintirock – Dupla Aréna 2016 – Koncertfilm) található. Új jelzésű korong nincs a negyvenes mezőnyben. A Válogatás- és mixlemezek slágerlistáján még karácsonyi gyűjtemény, a harminc zeneszámot tartalmazó The Christmas Album 2017 az első.

Puha József

2018. 01. 08. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/2. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/2. hét