Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/5. hét

Listamustra - Listamustra 2018/5. hét

A dalok amerikai rangsorában ugyanaz történt, mint a múlt héten a britben: hat hét után váratlanul trónfosztott lett Ed Sheeran Perfectje. A legtöbben azzal számoltak, hogy erre csak egy hét múlva kerül sor, amikor is Drake újdonsága, a God’s Plan rajt-cél győzelmet arat. Egy olyan szerzemény került az élre, amely már 23. hete a mezőnyben tanyázik, komoly listavezető-esélyekkel bírt, de potenciálja a hetek múlásával folyamatosan csökkent.

A kubai, havannai születésű, Floridában élő Camila Cabello és az atlantai Young Thug közös, Havana című slágere foglalta el a Hot 100 csúcsát. A diadalhoz nagyban hozzájárult az énekesnő január 12-én kiadott első szólólemeze, a Camila, amely az amerikai albumlista élére érkezett meg. A Havana az érmes pozíciókban való szereplés 12. hetében vette át a vezetést, hét hetet az ezüstérmesben, négyet a bronzérmesben töltött. Camila Cabello szólóban ezt megelőzően a Machine Gun Kelly houstoni születésű rapperrel készült Bad Things című zeneszámmal járt a legmagasabban, a negyedik helyen. Társaival, a Fifth Harmony lánycsapattal (2016. december 18-án vált ki belőle) szintén a negyedik volt a csúcspozíciója, amit a Ty Dolla $ign Los Angeles-i énekessel készített Work from Home-mal ért el. Mostani társa, Young Thug rapper az eddigi legnagyobb sikerét a Rich Gang amerikai hiphopcsapat Lifestyle című felvételének a közreműködőjeként könyvelhette el (Rich Homie Quan atlantai énekes is hallható benne), amely a 16. helyig jutott.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Camila Cabello featuring Young Thug: Havana

Egyesült Királyság – Drake: God’s Plan

Németország – Ed Sheeran: Perfect

Magyarország – Ed Sheeran: Perfect

 

Drake Ed Sheeran nyomdokaiban

Camila Cabello nagylemezéről már egy másik szerzemény is hódít, a Never Be the Same, amely az USA-ban harmincöt pozíciót száguldva a harmincadik. A rangsorban tartózkodás 25. hetében végre bekerült az élmezőnybe, három helyet javítva a nyolcadik Dua Lipa koszovói albán származású angol énekesnő a brit listát még tavaly augusztusban két hétig uraló slágere, a New Rules.

Dua Lipa az Egyesült Királyságban már egy másik zeneszámmal, az IDGAF cíművel arat, amely tíz pozíciót ugorva a negyedik. Eminem Ed Sheerannel készült Rivere, akárcsak az előző nyolc brit listavezetője – a várakozásnak megfelelően – csak egy hétig trónolt. Drake Ed Sheeran tavaly januári példáját követve január 19-én egyszerre két felvétellel rukkolt elő, a God’s Plan és a Diplomatic Immunity cíművel, hivatalosan a Scary Hours EP-n jelentek meg. Az előbbi – ahogy egy hete megjósoltuk – a brit rangsor csúcsán, az utóbbi a 21. helyen nyitott. A God’s Plan a kanadai hiphopsztár harmadik listavezetője Európa legfontosabb zenepiacán. 2011-ben Rihanna What’s My Name? című dalának a közreműködőjeként egy, 2016-ban a Wizkiddel és Kylával készített One Dance-szel tizenöt hétig volt első. A The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című amerikai filmből a This Is Me, amelyet Keala Settle hawaii színész-énekesnő ad elő, öt pozíciót előlépve a nyolcadik. Jax Jones londoni house-producer Ina Wroldsen norvég énekesnővel készült szerzeménye, a Breathe hármat javítva a kilencedik.

A német rangsorban változatlanul, nyolcadik hete Ed Sheeran Perfectje trónol. A God’s Plan (Drake) a 18. helyen indít. A listás helyezések alapján az új évezred eddigi legnagyobb világslágerének, a tavalyi Despacitónak (a német rangsort tizenhét hétig vezette) az egyik előadója, a Puerto Ricó-i Luis Fonsi már egy másik zeneszámmal hódít, a Demi Lovato új-mexikói születésű énekesnővel késztett, spanyol–angol nyelvű Échame la Culpa hat pozíciót ugorva a kilencedik.

Nálunk továbbra is, hatodik hete a Havana (Camila Cabello featuring Young Thug) a leggyakrabban játszott felvétel a rádióállomásaink műsoraiban. A Single (track) Top 40 listán viszont trónfosztott lett, a Perfect (Ed Sheeran) tért vissza az élre, megszakításokkal negyedik hete uralja a mezőnyt. Az utóbbin hat új belépő található: Enrique Iglesias spanyol sztár és Bad Bunny Puerto Ricó-i énekes dala, az El Baño az ötödik, Deniz szerzeménye, az Ösvények mentén a nyolcadik, a január 15-én elhunyt Dolores O’Riordan ír énekesnő The Cranberries együttesének legnagyobb slágere, az 1994-es Zombie a 29., Alan Walker Angliában született norvég producer, Noah Cyrus amerikai énekesnő (Miley Cyrus húga) és Digital Farm Animals angol producer zeneszáma, az All Falls Down a 30., Lost Frequencies belga producer és a Zonderling holland duó felvétele, a Crazy a 32., Rúzsa Magdolna dala, a Mosd fehérre a 35. helyen debütált.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Camila Cabello: Camila

Egyesült Királyság – Soundtrack: The Greatest Showman

Németország – Mike Singer: Deja Vu

Magyarország – Ákos: Arany

 

Idehaza hangoskönyv a legnépszerűbb

Camila Cabello albuma, a Camila 119 ezer példánnyal (65 ezer az eladás) szerezte meg az amerikai rangsor csúcsát. A következő újdonság, a Black Veil Brides amerikai metálzenekar ötödik stúdiólemeze, a Vale a 14. pozícióban landolt. Lil Skies pennsylvaniai hiphopelőadó Life of a Dark Rose című első stúdióalbuma a listán tartózkodás második hetében tizenhárom helyet előlépve a tizedik. Elsőként tanyázik a mezőnyben a The Cranberries 2002-es válogatása, a Stars: The Best of 1992–2002, a 16. pozícióban.

A brit rangsorban harmadik hete A legnagyobb showman zenéje az első, ezúttal 38 572 példánnyal. A második helyen a Fall Out Boy illinoisi pop-rock együttes hetedik stúdiólemeze, a Mania, a harmadikon a First Aid Kit svéd folkduó negyedik stúdióalbuma, a Ruins kezdett. Az 1972-ben alakult, 1995-ig működött, 2001-től újra aktív Magnum birminghami rockzenekar 20. stúdiólemeze, a Lost on the Road to Eternity a 15. pozícióba iratkozott fel.

Németországban Mike Singer harmadik stúdióalbuma, a Deja Vu startol az élen, amely a német popénekes tizennyolcadik születésnapja előtt egy nappal, január 19-én került forgalomba. A Fall Out Boy korongja (Mania) az ötödik, a Magnumé (Lost on the Road to Eternity) a nyolcadik helyet foglalta el, új belépőként.

Nálunk a listán szereplés 17. hetében átvette a vezetést Kovács Ákos hangoskönyve, az Arany, amelyen Arany János költeményeit szavalja, zenei közjátékokkal színesítve. Camila Cabello nagylemeze (Camila) a 15., Joe Satriani amerikai gitáros 16. stúdióalbuma, a What Happens Next a 26., a Black Veil Brides nagylemeze (Vale) a 39., Charlotte Gainsbourg angol–francia színész-énekesnő ötödik stúdióalbuma, a Rest a 40. pozícióban rajtol.

Puha József

2018. 01. 29. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Amerisave 2018. 05. 05. 23:25
Hiteleket kínálunk magánszemélyeknek, cégeknek és együttműködünk Vállalatok évente 3% -os kamatlábbal, a minimum A kölcsönbe adható összeg $ 2.000,00 dollár Amerikaiak, euró Legfeljebb $ 10. Millió. Töltse ki a következőket elérhető: 1. A kérelmező neve: ... 2. Kor: ...................... 3. helyszín: ................. 4. A szükséges összeg ........ 5. Időtartam: ................. 6. Telefonszám ............. 7. Faxszám ............... 8. A kölcsön célja ............ 9. fix cím 10. nemzeti i.d / járművezetői engedély Lépjen kapcsolatba az e-mail címen: amerisavefinancials@gmail.com
lurad punk 2018. 06. 24. 12:10
Gyors hitel 24 Alkalmazzunk most rugalmas személyi kölcsönként. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget. luradpunk@gmail.com A gyors hitel-alkalmazás 24 személyi kölcsönként Rugalmas. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget.   luradpunk@gmail.com .

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/5. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/5. hét