Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/6. hét

Listamustra - Listamustra 2018/6. hét

Akárcsak egy hete a brit rangsorban, a héten az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáján is rajt-cél győzelmet aratott Drake újdonsága, a God’s Plan. Ez a 29. dal, amely a csúcson startol. Legutóbb tavaly májusban DJ Khaled slágerének, a Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper és Lil Wayne közreműködésével készült I’m the One-nak sikerült ez a bravúr.

Drake január 19-én Scary Hours címmel két szerzeményt tartalmazó EP-vel jelentkezett. A God’s Plan mellett a Diplomatic Immunity található rajta, az utóbbi az amerikai rangsor hetedik helyére iratkozott fel. Az előbbi a kanadai hiphopsztár negyedik amerikai listavezetője. Két Rihanna-felvétel közreműködőjeként: 2010-ben a What’s My Name? cíművel egy, 2016-ban a Workkel kilenc hétig uralta a mezőnyt, valamint saját zeneszámmal is első volt, a Wizkiddel és Kylával készített One Dance-szel 2016-ban tíz hétig.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: God’s Plan

Egyesült Királyság – Drake: God’s Plan

Németország – Ed Sheeran: Perfect

Magyarország – Ed Sheeran: Perfect

 

Újabb ízelítők Justin Timberlake albumáról

Nincs változás a brit rangsor élén: második hete Drake trónol a God’s Plan című slágerrel. A legmagasabban indító új belépő is – részben – a kanadai sztáré, a Migos georgiai hiphoptrió a 31. pozícióban nyitó Walk It Talk It című szerzeményében társszerzőként és társelőadóként szerepel. Január 26-án jelent meg Craig David hetedik, The Time Is Now című stúdiólemeze. Ennek köszönhetően a hampshire-i énekes a Bastille londoni popzenekarral készült I Know You című felvétele megfelezve helyezését az ötödik. Craig David legutóbb 2005 novemberében tanyázott magasabban, a negyedik pozícióban a Don’t Love You No More (I’m Sorry) című zeneszámmal. Négy helyet javítva a tizedik Sigrid norvég énekesnő a Strangers című dallal. A listán tartózkodás második hetében huszonkét pozíciót ugorva a 11. helyre jött fel a Rudimental londoni drum and bass kvartett Jess Glynne londoni énekesnővel, Macklemore washingtoni énekessel és Dan Caplen londoni énekessel készített These Days című újdonsága. A memphisi születésű Justin Timberlake már kapható, pénteken kiadott Man of the Woods című ötödik stúdióalbumáról a Filthy a 15. pozícióig jutott (a héten a 46.), a Supplies a múlt héten a 84. helyen debütált (már nincs a rangsorban), a Chris Stapleton Nashville-ben élő countryzenésszel készült Say Something pedig a héten a 32. pozícióba érkezett meg.

Németországban változatlanul, kilencedik hete az angol Ed Sheeran Perfectje vezet. Tizenhárom helyet javítva az ötödik a God’s Plan (Drake), a legmagasabban kezdő új belépő, a Say Something (Justin Timberlake featuring Chris Stapleton) a 23. pozícióban található.

A mi Single (track) Top 40 listánk csúcsán sincs változás, megszakításokkal ötödik hete a Perfect (Ed Sheeran) uralja a mezőnyt. Az ausztrál származású, Londonban élő Kylie Minogue április 6-án rukkol elő a 14., Golden című stúdiólemezével – ennek előhírnöke, a Dancing a 17. helyen landolt. A rangsorban további öt új jelzésű szerzeményre lelünk: a God’s Plan (Drake) a 18., a Follow the Flow hazai formáció felvétele, a Plátói a 19., az Omega klasszikusa, a Gyöngyhajú lány a 28., két producer: a holland Martin Garrix és a francia David Guetta Jamie Scott angol énekessel és Romy Dya holland énekesnővel készített zeneszáma, a So Far Away a 35., az NB (Kívés Gergő) vezette NB hiphopegyüttes és Baracskay Rita dala, a LOL a 38. pozíciót foglalta el. A rádióállomásaink hetedik hete Camila Cabello és Young Thug slágerét, a Havanát játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Fall Out Boy: Mania

Egyesült Királyság – Soundtrack: The Greatest Showman

Németország – Tocotronic: Die Unendlichkeit

Magyarország – Dalriada: Nyárutó

 

Beinduló albummegjelenések

Az amerikai élmezőnyben csak egy újdonság szerepel, a Fall Out Boy hetedik stúdiólemeze, a Mania 130 ezer példánnyal (117 ezer az eladás) az első helyet szerezte meg. Az illinoisi pop-punk zenekarnak ez a negyedik amerikai listavezetője, a 2007-es Infinity on High, a 2013-as Save Rock and Roll és a 2015-ös American Beauty / American Psycho című stúdióalbumaival volt első még. Az ezüstérmes pozícióban a The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című amerikai film zenéje, a bronzérmesben Ed Sheeran megunhatatlan nagylemeze, a ÷ (Divide) tanyázik. A következő új belépő, a Kidz Bop című sorozat 37. része a 16. helyen rajtol – a korongon napjaink slágereit gyerekek éneklik.

A brit piacon változatlanul, negyedik hete A legnagyobb showman zenéje a legkelendőbb. Craig David stúdióalbuma, a The Time Is Now a második, a Migos harmadik, dupla stúdiólemeze, a Culture II a negyedik, Beth Hart Los Angeles-i blues-jazz énekesnő és Joe Bonamassa New York-i blues-rock gitáros harmadik közös, akárcsak az előző kettő, átdolgozásokat felvonultató albuma (az első, a Don’t Explain 2011-ben, a második, a Seesaw 2013-ban került forgalomba), a Black Coffee a hetedik, a Machine Head kaliforniai metálegyüttes kilencedik stúdiólemeze, a Catharsis a 12. pozícióban startol.

A német tízes mezőnyben öt újdonság található. Az 1993 óta működő Tocotronic hamburgi rockzenekar 12. stúdióalbuma, a Die Unendlichkeit az első, a Hämatom müncheni metálegyüttes hetedik stúdiólemeze, a Bestie der Freiheit a második, a Machine Head korongja (Catharsis) a harmadik, Beth Hart és Joe Bonamassa albuma (Black Coffee) a negyedik, a Calexico arizonai indie-rock zenekar kilencedik stúdiólemeze, a The Thread That Keeps Us a hetedik helyre iratkozott fel.

A hazai rangsor élén, közepén és végén a Sopronban 1998-ban alakult Dalriada folk-metál együttes szerepel: az új, Nyárutó című stúdióalbuma az első, a közösen is kapható 2015-ös stúdiólemeze és válogatása, az Áldás + Mesék, álmok, regék a 40. pozícióban indít, a 2016-os Forrás című akusztikus albuma pedig a 21. helyre tért vissza. A negyvenes mezőnyben további két új belépőre lelünk: a Whitesnake angol rockzenekar koncertlemeze, a The Purple Tour a 13., Pátkai Rozina második albuma, a Paraíso na Terra a 39. pozícióban nyitott.

Puha József

2018. 02. 05. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/6. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/6. hét