Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Numetálba oltott popzene diadala

Eurovíziós Dalfesztivál - Numetálba oltott popzene diadala

A legfontosabb az, hogy A Dal megtalálta a visszautat a régi kerékvágásba. A tavalyi műsorfolyam kicsit elkeserített. Fel tudja-e valaki sorolni a 2017-es döntős mezőnyt? Na jó, a nyolcból legalább kettőt, hármat. Ugye, nem megy?!

Nyilván a zenészek is ludasak ebben, bizonyára kevés igazán jó, a műsort elhagyva is életképes szerzeményt neveztek be, vagy a harmincas lista összeállítói nem vették figyelembe, mi kell a népnek. Végső soron a rádió is tehet arról, hogy a Soulwave Kalandorát leszámítva a dalokból nem lett sláger. Felelősségvonásra viszont nem kellett sort keríteni, a győztes, Pápai Joci Origója – az elvárásokat jócskán túlszárnyalva – az Eurovíziós Dalfesztivál előkelő, nyolcadik helyén végzett. A zeneileg többé-kevésbé rendben lévő, de szövegileg harmatgyenge Origo hazai győzelme valós tükörképe a tavalyi harmincas mezőnynek.

Eurovíziós Dalfesztivál - Numetálba oltott popzene diadala

Azt még nem lehet tudni, hogy a mostani harmincból hány lesz sláger. Legalább két felfedezettje mindenképpen van a hatrészes műsornak: a 2016-os X-Faktor élő show-iból már a második héten kieső Dánielfy Gergely, valamint az ötvenedik életévében járó Süle Zsolt. Televíziós felület nélkül az Azt mondtad és a Zöld a május című szerzemény is elkallódott volna, de újra bebizonyosodott, hogy az egyszerű, sallangmentes lírai dalok kis segítséggel célba érnek. Az idei A Dalnak is van egy olyan nyertese – tavaly Pápai Joci volt az –, aki már évek óta próbálkozik, az internet világát leszámítva átütő siker nélkül. Ő Horváth Tamás. (A befutásához kellett a tavalyi Sztárban sztár is.) A Meggyfa karácsony előtt debütált puritán videoklipje felrobbantotta a netet, a nézettsége már bőven négymillió felett jár. Ha a zsűri beválogatja a négyes mezőnybe, amelyből a nézők választhattak, akkor nagy valószínűséggel ez a zeneszám indult volna az Eurovíziós Dalfesztiválon. Király Viktor pályafutása egyik leggyengébb felvételével rukkolt elő, de a Budapest Girl még így is szép sikerre számíthat. A yesyes (Szabó Ádám és Katona Tamás) vagy Ceasefire X (Vavra Bence) tanúbizonyságot adott arról, hogy magyar közegben is születnek ötletes angol nyelvű szerzemények, az I Let You Run Away és a Satellites is rádiós játszásért kiált.

Eurovíziós Dalfesztivál - Numetálba oltott popzene diadala

A Dal napjaink legfontosabb hazai zenei tévéműsora, mivel új zeneszámoknak ad bemutatkozási lehetőséget – mint hajdanán a Táncdalfesztiválok –, s azok gazdagítják a felhozatalt. Lényeges, hogy ki nyeri meg, hiszen az Eurovíziós Dalfesztiválon (idén Lisszabonban) képviselheti a magyarságot, gyakorlatilag azonban, a verseny zeneipari súlytalansága miatt szinte teljesen mindegy, kinek a dala a befutó. Ezúttal – nem kis meglepetésre – a 2006 óta létező AWS zenekar Viszlát nyár című szerzeményének szavazott bizalmat a közönség. S ez így rendben is van, a sok popprodukció után ideje a numetálnak is lehetőséget adni. Vagyis, hogy pontosan fogalmazzunk, a numetálba oltott popzenének.

Puha József

2018. 02. 26. 15:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VICTORIA EMMANUEL 2018. 03. 08. 10:13
kölcsön! kölcsön! hitel!Keres egy jó hírű és akkreditált privát kölcsön cég, amely előírja a hitelek életre lehetőséget.Kínálunk minden típusú hitelek egy nagyon gyors és könnyű út, személyi kölcsönök, autó hitelek, jelzáloghitelek, diákhitel, üzleti hitelek, beruházási hitel, adósság konszolidáció és még sok más.Ön által elutasított bankok és más pénzügyi intézmények?Szüksége van egy konszolidációs hitelt vagy a jelzálog? Nem néz ki többé, mint a DAo vagyunk itt, hogy a pénzügyi problémák a múlté.Mi adnak kölcsön az egyének és a vállalatok, amelyek pénzügyi segítségre van szüksége, amelynek mértéke 2 %.Nem kötelező társadalombiztosítási szám, és nem hitel ellenőrzés szükséges, 100 %-os garantált.Azt akarom, hogy használja ezt a médiumot, hogy tájékoztatjuk Önöket, hogy megbízható és támogató segítséget nyújtunk, és szívesen nyújtunk hitelt.Akkor küldjön nekünk egy e-mailt: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) kell alkalmazni a kölcsön
lurad punk 2018. 06. 24. 12:20
Gyors hitel 24 Alkalmazzunk most rugalmas személyi kölcsönként. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget. luradpunk@gmail.com A gyors hitel-alkalmazás 24 személyi kölcsönként Rugalmas. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget.   luradpunk@gmail.com .

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Numetálba oltott popzene diadala cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - Numetálba oltott popzene diadalaEurovíziós Dalfesztivál - Numetálba oltott popzene diadalaEurovíziós Dalfesztivál - Numetálba oltott popzene diadala