Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/7. hét

Listamustra - Listamustra 2018/7. hét

A memphisi születésű Justin Timberlake február 2-án megjelent Man of the Woods című ötödik stúdiólemeze nemzetközi viszonylatban 2018 eddigi legfontosabb albuma. A jelentőségét ugyan némileg tompítja, hogy a korong beharangozójaként kiadott Filthy nem lett sláger, ami nyilván a sikerességére is kihat. A brit piacon nem is tudott az élre kerülni.

A Filthy az általunk figyelt összes rangsorban már az első héten elérte a legjobb pozícióját, utána mélyrepülésbe kezdett. Az Egyesült Királyságban az elmúlt négy alkalommal a 15., a 28., a 38. és a 46. helyeken szerepelt, most a 34. pozícióba jött fel. Németországban a 42. helyen nyitott, onnan a 77. pozícióba zuhant, az elmúlt két hétben nem volt a listán, most a 63. helyre tért vissza. Idehaza csak egy hétig tanyázott a negyvenes mezőnyben, a 11. pozícióban. Egyedül az USA-ban sikerült bejutnia a TOP 10-be, a kilencedik helyen debütált, onnan a 29., majd a 33. pozícióba esett, a héten az 51. helyre zuhant. A nagylemezről másodikként a Supplies című szerzeményt ismertük meg, ez mindhárom nemzetközi rangsorban egy hétig volt megtalálható, a britben a 84., a németben a 83., az amerikaiban a 71. pozícióban, nálunk a héten a 36. helyre érkezett meg. Az album harmadik előzetese, a Chris Stapleton Kentucky államban született, Nashville-ben élő countryénekessel készült Say Something jobb előjelekkel vágott neki a listás menetelésének, mint a Filthy: briten nyolc pozíciót javítva a 24., a németen szintén nyolcat előlépve a 15. (mindkettőn második hete szerepel), a miénken a hetedik, az amerikain – akárcsak a Filthy – a kilencedik helyen rajtol. A Man of the Woods című nagylemez az Egyesült Királyságban az ötödik hete vezető The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című amerikai film zenéje mögé, az ezüstérmes pozícióba iratkozott fel. Németországban sikerült elfoglalnia a csúcsot. A jövő héten az USA-ban is első lesz.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: God’s Plan

Egyesült Királyság – Drake: God’s Plan

Németország – Ed Sheeran: Perfect

Magyarország – Ed Sheeran: Perfect

 

Háromszámos EP Mike Shinodától

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát második hete Drake uralja a God’s Plan című slágerrel. A kanadai hiphopsztár Scary Hours című EP-jének másik felvétele, a Diplomatic Immunity a hetedikről az 55. helyre zuhant. A Migos georgiai hiphoptrió január 26-án megjelent harmadik, Culture II című dupla stúdióalbumáról tizenhárom szerzemény tanyázik a mezőnyben. A legmagasabban, a nyolcadik pozícióban a MotorSport (Migos, Nicki Minaj, Cardi B) címűre lelünk. A következő, a Stir Fry negyven hellyel van feljebb, mint a múlt héten, a 12. pozícióban található. A Drake-kel készített Walk It Talk It a 18. helyen indít.

A brit listát is, immár harmadik hete Drake vezeti a God’s Plannel. A rangsorban tartózkodás harmadik hetében kilenc pozíciót ugorva a második a Rudimental londoni drum and bass kvartett Jess Glynne londoni énekesnővel, Macklemore washingtoni énekessel és Dan Caplen londoni énekessel készült These Days című dala. Európa-szerte egyre népszerűbb a Portugal. The Man alaszkai együttes eddigi legnagyobb slágere, a Feel It Still, amely 28. hete szerepel a brit listán, a héten négyet előlépve a kilencedik, az amerikai rangsorban a negyedik helyig jutott. A legmagasabban startoló zeneszám The Weeknd kanadai énekes és Kendrick Lamar kaliforniai rapper Pray for Me című felvétele a Black Panther (Fekete Párduc) című filmből, a 15. pozíciót szerezte meg.

A német piacon őrzi vezető helyét az angol Ed Sheeran a Perfect című világslágerrel, tizedik hete első. Az élmezőnyben egy új jelzésű szerzemény is tanyázik, Ufo361 török származású német rappertől a Beverly Hills, a negyedik pozícióban. A Pray for Me (The Weeknd & Kendrick Lamar) a 25. helyen landolt.

Nálunk megszakításokkal hatodik hete a Perfect (Ed Sheeran) uralja a mezőnyt, a rádióállomásaink műsoraiban pedig nyolcadik hete a Havana (Camila Cabello featuring Young Thug) a leggyakrabban sugárzott dal. Mike Shinoda, a Linkin Park zenésze, rappere Post Traumatic címmel háromszámos EP-vel jelentkezett – a Watching As I Fall a 24., az Over Again a 31., a Place to Start a 32. pozícióban kezdett. A New York-i Lady Gaga 2016 októberében kiadott Joanne című nagylemezéről a címadó felvétel, a Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?) a tizedik, a svéd Måns Zelmerlöw, a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál győztese (a Heroes című szerzeménnyel nyert) újdonsága, a Happyland a 18., a These Days (Rudimental featuring Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen) a 38. helyen nyitott.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Migos: Culture II

Egyesült Királyság – Soundtrack: The Greatest Showman

Németország – Justin Timberlake: Man of the Woods

Magyarország – Ákos: Szintirock – Dupla Aréna 2016 – Koncertfilm

 

A Migos eladásban alulteljesített

Az USA tízes mezőnyében két új jelzésű korong található. Napjaink egyik vezető hiphopsztárja, Quavo csapata, a Migos albuma, a Culture II az élen debütált, 199 ezer példánnyal, de ebből mindössze 38 ezer az eladás. A legnagyobb showman zenéje mögé, a bronzérmes pozícióba érkezett meg 64 ezer példánnyal (62 ezer az eladás) az Above & Beyond londoni house-trió negyedik, Common Ground című stúdiólemeze. Odahaza a múlt héten csak a 41. helyen rajtolt, a héten már nem is szerepel a rangsorban.

A brit TOP 10-ben az ezüstérmes pozícióba feliratkozó Justin Timberlake-korong (Man of the Woods) mellett további két új belépőre lelünk. Az 1977 óta működő, a legnagyobb sikereit a nyolcvanas években arató Simple Minds skót zenekar 18. stúdióalbuma, a Walk Between Worlds a negyedik, a Don Broco bedfordi pop-rock együttes harmadik stúdiólemeze, a Technology az ötödik helyet foglalta el.

A német élmezőnyben Justin Timberlake a csúcson indító albuma mellett négy újdonság tanyázik még. A szintén 1977-ben alakult Saxon angol metálzenekar 22. stúdiólemeze, a Thunderbolt az ötödik, Olli Schulz hamburgi születésű énekes negyedik stúdióalbuma, a Scheiss Leben, gut erzählt a hatodik, a Simple Minds korongja (Walk Between Worlds) a hetedik, a BRDigung német rockegyüttes hatodik stúdiólemeze, a Zeitzünder a nyolcadik pozícióban startol.

Ákos DVD-je, a Szintirock – Dupla Aréna 2016 – Koncertfilm 12. hete található a hazai eladási listán, a megjelenését követően négy hétig az élen állt, most visszatért oda. A mezőnyben két új jelzésű korong szerepel: Beth Hart Los Angeles-i blues-jazz énekesnő és Joe Bonamassa New York-i blues-rock gitáros harmadik közös albuma, az akárcsak az előző kettő, átdolgozásokat tartalmazó Black Coffee a 17., a Machine Head kaliforniai metálzenekar kilencedik stúdiólemeze, a Catharsis a 21. helyet szerezte meg.

Puha József

2018. 02. 12. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/7. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/7. hét