Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/8. hét

Listamustra - Listamustra 2018/8. hét

Justin Timberlake egyik szeme nyilván nevet, a másik bizonyára sír. Ötödik, Man of the Woods című stúdiólemeze az év eddigi legjobb eredményével foglalta el az amerikai albumeladási rangsor csúcsát. Úgy néz ki viszont, hogy a Say Somethingból sem lesz átütő sláger. Az USA-ban a listán tartózkodás második hetében nyolc helyet rontva a 17. pozícióban szerepel.

A memphisi születésű, Los Angelesben élő, harminchét éves Justin Timberlake nagylemeze, a Man of the Woods 293 ezer példánnyal debütált az amerikai rangsor élén, ebből 242 ezer az eladás. Az előző három stúdióalbumával is a csúcson rajtolt, a 2013 szeptemberében megjelent The 20/20 Experience – 2 of 2 cíművel 350 ezer, a 2013 márciusában kiadott The 20/20 Experience cíművel 968 ezer, a 2006-os FutureSex / LoveSounds cíművel 684 ezer példánnyal, a 2002-es Justified cíművel pedig az 8 Mile (8 mérföld) című amerikai film zenéje mögött a második helyen indított, 439 ezer példánnyal. A Man of the Woodsról (a Filthy és a Supplies után) harmadikként megismert felvétel, a Kentucky államból származó, Nashville-ben élő countryzenésszel, Chris Stapleton énekes-gitárossal készült Say Something Európában sem teljesít jobban, mint a tengerentúlon. Az Egyesült Királyságban két hete a 32. pozícióban startolt, a múlt héten nyolcat lépett előre, a héten hármat hátrálva a 27. helyen található. Németországban jobban áll a szénája, a múlt héten a 23. pozícióját a 15. helyre cserélte, a héten újabb egyet javítva a 14. pozícióban tanyázik. Nálunk a múlt héten a hetedik helyen kezdett, a héten máris kiszorult a negyvenes mezőnyből.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: God’s Plan

Egyesült Királyság – Drake: God’s Plan

Németország – Bausa: Was du Liebe nennst

Magyarország – Ed Sheeran: Perfect

 

Filmes zeneszámok sikere

Napjaink vezető világslágere, Drake szerzeménye, a God’s Plan az amerikai rangsorban harmadik, a britben negyedik hete első, a németben egy pozíciót rontva a kilencedik.

Az USA élmezőnyében egy újdonságra és két új belépőre lelünk. A Black Panther (Fekete Párduc) című filmből a Pray for Me, The Weeknd kanadai énekes és Kendrick Lamar kaliforniai hiphopsztár felvétele a hetedik helyre érkezett meg. A filmből az All the Stars (Kendrick Lamar mellett a másik előadó SZA Missouri állambeli énekesnő) a listán szereplés ötödik hetében a 31. pozícióban található. A Migos georgiai hiphoptrió dala, a Stir Fry (Pharrell Williams is részt vett a komponálásban, és ő a producere) négyet ugorva a nyolcadik, Bebe Rexha New York-i énekesnő és a Florida Georgia Line nashville-i countryduó zeneszáma, a Meant to Be kettőt előlépve a kilencedik.

Az Egyesült Királyság húszas mezőnyében három amerikai film öt slágere tanyázik. A The Greatest Showman (A legnagyobb showman) címűből a This Is Me (az előadó Keala Settle színésznő) három helyet javítva a harmadik, a Rewrite the Stars (két színész, Zac Efron és Zendaya adja elő) négyet hátrálva a huszadik. A Fifty Shades Freed (A szabadság ötven árnyalata) címűből a For You (az angol Liam Payne és a koszovói albán származású, angol Rita Ora énekli) tízet ugorva a nyolcadik. A Fekete Párduc címűből az All the Stars (Kendrick Lamar & SZA) tizenhetet száguldott előre, a 11., a Pray for Me (The Weeknd & Kendrick Lamar) kettőt javítva a 13. pozícióban van. A 19. helyre iratkozott fel Marshmello amerikai producer Anne-Marie essexi énekesnővel készített újdonsága, a Friends.

A hét meglepetése Németországhoz köthető. Bausa német rapper Was du Liebe nennst című szerzeménye nyolc hétig uralta a mezőnyt, majd (amíg az angol Ed Sheeran Perfectje trónolt) kilenc hétig második volt, a múlt héten a harmadikra hátrált, a héten pedig visszatért a rangsor élére. Ez persze megmagyarázható, február 9-én került forgalomba Bausa mixtape-lemeze, a Powerbausa, amely a 16. pozícióban nyitott – ez adott újabb lendületet a felvételnek. A For You (Liam Payne & Rita Ora) húsz helyet ugorva a negyedik, az Alex Pall és Andrew Taggart alkotta The Chainsmokers New York-i producerduó dala, a Sick Boy hatot előlépve a tizedik. Gzuz német rapper zeneszáma, a Was hast du gedacht új belépőként az ötödik pozíciót szerezte meg.

A magyar Single (track) Top 40 listát megszakításokkal hetedik hete a Perfect (Ed Sheeran) vezeti. A mezőnyben hat újdonságra lelünk. A Valami Amerika című magyar film harmadik részének főcímzenéje, a Mindenre ráveszel, a Halott Pénz és Kőváry Zoli friss slágere a harmadik, Horváth Tamás közönségszavazatokkal A Dal döntőjébe jutott szerzeménye, a Meggyfa a kilencedik, a Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern alkotta Sofi Tukker New York-i duó két ausztrál lemezlovas hölgy formációjával, a Miriam Nervo és Olivia Nervo ikerpár alkotta Nervóval, a The Knocks New York-i elektrozenei duóval, valamint Alisa Ueno japán énekesnővel készült felvétele, a Best Friend a 13., a Margaret Island dala, a Hóvirág a 14., az Imagine Dragons Las Vegas-i zenekar 2015-ös szerzeménye, a Friction a 36., a Sick Boy (The Chainsmokers) a 39. helyet foglalta el. A hazai rádióállomások kilencedik hete a Havana (Camila Cabello featuring Young Thug) című slágert sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Justin Timberlake: Man of the Woods

Egyesült Királyság – Soundtrack: The Greatest Showman

Németország – Soundtrack: Fifty Shades Freed

Magyarország – Edda Művek: 33. – Dalok a testnek, Dalok a léleknek

 

Filmzenei korongok sikere

Az amerikai rangsorban a csúcson debütált Justin Timberlake-album, a Man of the Woods mögött, az ezüstérmes pozícióban a múlt heti első helyezett, a Migos harmadik stúdiólemeze, a Culture II, a bronzérmesben A legnagyobb showman zenéje szerepel. A következő új belépő, a napjaink slágereit összegyűjtő Now That’s What I Call Music! 65. része 25 ezer példánnyal a tizedik pozícióban rajtol.

A brit piacon hatodik hete A legnagyobb showman zenéje a legkelendőbb. A TOP 10-ben négy újdonság található. A The Wombats liverpooli pop-rock együttes negyedik stúdióalbuma, a Beautiful People Will Ruin Your Life a harmadik, Mist birminghami rapper EP-je, a Diamond in the Dirt a negyedik, egy másik angol rapper, Fredo mixtape-lemeze, a Tables Turn az ötödik, a Franz Ferdinand skót indie-rock zenekar ötödik stúdióalbuma, az Always Ascending a hatodik helyen indít. A The Gaslight Anthem New Jersey-i rockegyüttes énekes-gitárosa, Brian Fallon második szólólemeze, a Sleepwalkers a 15. pozícióban startol. Két filmzenei korongot a válogatásalbumok listáján jegyeznek: A szabadság ötven árnyalatáé a második a Kendrick Lamar és zenésztársai által készített Fekete Párducé a kilencedik helyen kezdett. Ebben a rangsorban negyedik hete az MTV Rocks című gyűjtemény az első.

A német listán A szabadság ötven árnyalata nagylemeze az első, a Fekete Párducé a 12. pozícióba érkezett meg. Brian Fallon albuma (Sleepwalkers) a hatodik, a Toto Los Angeles-i pop-rock zenekar slágerválogatása, a 40 Trips Around the Sun a nyolcadik, a Franz Ferdinand korongja (Always Ascending) a 13. helyre iratkozott fel.

A magyar rangsor élén az Edda Művek 33., dupla nagylemeze, a Dalok a testnek, Dalok a léleknek nyitott. Új belépőként a Mini 1978 és 1983 között megjelent jazz-rock, progresszív rock stílusú albumainak (Vissza a városba – 1978, Úton a Föld felé – 1979, Mini koncert – 1980, Dzsungel – 1983) a díszdoboza, az 50 – Jubileumi gyűjtemény a 11., Justin Timberlake nagylemeze (Man of the Woods) a 12., Tolcsvay László válogatása, a ’68 a 38. pozíciót szerezte meg.

Puha József

2018. 02. 19. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/8. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/8. hét