Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/12. hét

Listamustra - Listamustra 2018/12. hét

Az általunk figyelt dallisták közül hetek óta a német élmezőnye alakul a legizgalmasabban, ötödik hete változik az első helyezett. Az amerikait és a britet Drake slágere, a God’s Plan uralja, az előbbit hetedik, az utóbbit nyolcadik hete. A hazai rangsor csúcsán az AWS eurovíziós, Viszlát nyár című dalát – meglepetésre – egy rapper szerzeménye váltotta.

A német listán a tíz hétig trónoló Perfect (az előadó Ed Sheeran) után Bausa zeneszáma, a korábban nyolc hétig vezető Was du Liebe nennst tért vissza az élre. Három hete a Fifty Shades Freed (A szabadság ötven árnyalata) című film fő betétdala, a For You (Liam Payne & Rita Ora), két hete a God’s Plan (Drake), a múlt héten a Magisch (Olexesh featuring Edin) tanyázott a csúcson. A héten Marshmello és Anne-Marie felvétele, a Friends került az élre. A philadelphiai producer az eddigi két slágerével, a Silence-szel (Marshmello featuring Khalid) a hatodik, a Wolvesszal (Selena Gomez x Marshmello) a 11. pozícióig jutott. Mostani társa, az essexi énekesnő már első is volt, a Clean Bandit Rockabye című dalának a közreműködőjeként (Clean Bandit featuring Sean Paul and Anne-Marie), három hétig. A mi Single (track) Top 40 rangsorunk csúcsát a mezőkövesdi születésű Funktasztikus (Csató Adorján) foglalta el az Ízig-vérig című szerzeményével.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: God’s Plan

Egyesült Királyság – Drake: God’s Plan

Németország – Marshmello & Anne-Marie: Friends

Magyarország – Funktasztikus: Ízig-vérig

 

Újdonságmentes tízes mezőnyök

A Billboard magazin Hot 100 rangsorában a két amerikai énekes-rapper, Post Malone és Ty Dolla $ign a múlt héten a második helyen indító Psycho című zeneszáma a negyedikre hátrált. Három pozíciót javítva a nyolcadik Zedd orosz származású, a németországi Kaiserslauternben élő producer Maren Morris texasi születésű, Nashville-ben élő countryénekesnővel és a két testvér alkotta Grey Los Angeles-i elektrozenei formációval készített felvétele, a The Middle.

Akárcsak az amerikai TOP 10-ben, a britben is a The Middle (Zedd, Maren Morris, Grey) az egyetlen új belépő, nyolc helyet ugorva a tizedik. A százas mezőnybe a The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című filmből a vezető dal, a bronzérmes pozícióig jutó, a héten a hatodikban szereplő This Is Me (Keala Settle) mellé két új szerzemény érkezett meg: az A Million Dreams (Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams) a 22., a Never Enough (Loren Allred) a 24. helyre. A Years & Years londoni trió zeneszáma, a Sanctify a 25. pozícióban rajtol.

A magyar Single (track) Top 40 listán négy újdonság található. Meghan Trainor massachusettsi énekesnő készülő, harmadik stúdióalbumának előhírnöke, a No Excuses a 21., Sigrid norvég énekesnő felvétele, az Everybody Knows (az eredetijének előadója Leonard Cohen) a Justice League (Az Igazság Ligája) című filmből a 24., Willcox (Vígh Attila) lemezlovas-producer dala, a Remember a 27., XXXTentacion floridai rapper-énekes szerzeménye, a Sad! a 34. helyre iratkozott fel. A rádióállomásaink egy hét megszakítással 12. hete Camila Cabello és Young Thug slágerét, a Havanát sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Black Panther: The Album – Music from and Inspired By

Egyesült Királyság – Soundtrack: The Greatest Showman

Németország – Fantasy: Das Beste von Fantasy – Das grosse Jubiläumsalbum mit allen Hits!

Magyarország – Edda Művek: 33. – Dalok a testnek, Dalok a léleknek

 

Újdonságokkal teli német élmezőny

Az USA-ban a múlt héten a csúcsra visszatérő 2016-os Bon Jovi-korong, a This House Is Not for Sale a 169. pozícióba zuhant. Az élen ismét – megszakítással harmadik hete – a Black Panther (Fekete Párduc) című film nagylemeze, Kendrick Lamarnak és zenésztársainak az albuma tanyázik, ezúttal 76 ezer példánnyal, amelyből mindössze 15 ezer az eladás. Ugyanennyit, 15 ezer példányt értékesítettek Tory Lanez kanadai rapper-énekes második, Memories Don’t Die című stúdiólemezéből, amely 54 ezer példánnyal a TOP 10 egyetlen új jelzésű belépőjeként a harmadik helyen debütált. A március 4-én rendezett 90. Oscar-gálán mindkét jelölését díjra váltó, a Legjobb animációs film és a Legjobb eredeti betétdal (Remember Me, Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez szerzeménye, Benjamin Bratt énekli) kategóriában diadalmaskodó Coco zenéje nyolcvanegy pozícióval van feljebb, mint a múlt héten, a 39., ez az eddigi legjobb helyezése, 11. hete szerepel a rangsorban.

Az Egyesült Királyságban tizedik hete egy következő filmzenei album, A legnagyobb showmané a legnépszerűbb. Legutóbb egyhuzamban ennél hosszabb ideig, tizenegy hétig Adele 2011-es nagylemeze, a 21 uralta a listát. A tízes mezőnyben négy újdonság található, egy-egy angol popénekestől, metál- és rockzenekartól, valamint egy legendás, közel negyvennyolc éve halott amerikai énekes-gitárostól. Calum Scott első stúdióalbuma, az Only Human a negyedik, a Judas Priest 18. stúdiólemeze, a Firepower az ötödik, az Editors hatodik stúdióalbuma, a Violence a hatodik, Jimi Hendrix nagylemeze, a tizenhárom, köztük tíz eddig még nem hallott zeneszámát tartalmazó Both Sides of the Sky a nyolcadik pozícióban kezdett.

Németországban az első hét helyen új belépőkre lelünk. A csúcson az Észak-Rajna-Vesztfáliából származó Fantasy duó különböző hanghordozókon kapható válogatása, a Das Beste von Fantasy – Das grosse Jubiläumsalbum mit allen Hits!, az ezüstérmes pozícióban a Judas Priest nagylemeze (Firepower), a bronzérmesben 18 Karat német rapper albuma, a Geld Gold Gras, a negyedikben honfitársa, Vega nagylemeze, a V, az ötödikben a Nightwish finn metálegyüttes gyűjteménye, a Decades, a hatodikban az Editors korongja (Violence), a hetedikben Jimi Hendrixé (Both Sides of the Sky) landolt.

Idehaza ötödik hete az Edda Művek dupla CD-je, a Dalok a testnek, Dalok a léleknek a legkelendőbb kiadvány. A negyvenes mezőny négy újdonsága újra kiadott, felújított albumok. A Jethro Tull angol rockzenekar 1978-as Heavy Horses című 11. stúdiólemezének három CD-s és két DVD-s változata (New Shoes Edition) a 20. helyen nyitott, a Pet Shop Boys angol szintipopduó első három stúdióalbumának, az Actually (1987), az Introspective (1988) és a Please (1986) címűnek dupla CD-n és bakeliten kapható új verziója a 37., a 38. és a 39. pozícióban startol.

Puha József

2018. 03. 19. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

ANITA GERARD 2018. 04. 12. 3:27
kölcsön! kölcsön! hitel!Keres egy jó hírű és akkreditált privát kölcsön cég, amely előírja a hitelek életre lehetőséget.Kínálunk minden típusú hitelek egy nagyon gyors és könnyű út, személyi kölcsönök, autó hitelek, jelzáloghitelek, diákhitel, üzleti hitelek, beruházási hitel, adósság konszolidáció és még sok más.Ön által elutasított bankok és más pénzügyi intézmények?Szüksége van egy konszolidációs hitelt vagy a jelzálog? Nem néz ki többé vagyunk itt, hogy a pénzügyi problémák a múlté.Mi adnak kölcsön az egyének és a vállalatok, amelyek pénzügyi segítségre van szüksége, amelynek mértéke 2 %.Nem kötelező társadalombiztosítási szám, és nem hitel ellenőrzés szükséges, 100 %-os garantált.Azt akarom, hogy használja ezt a médiumot, hogy tájékoztatjuk Önöket, hogy megbízható és támogató segítséget nyújtunk, és szívesen nyújtunk hitelt.Akkor küldjön nekünk egy e-mailt: (anitagerardloanfirm@gmail.com) kell alkalmazni a kölcsön
lurad punk 2018. 06. 24. 12:18
Gyors hitel 24 Alkalmazzunk most rugalmas személyi kölcsönként. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget. luradpunk@gmail.com A gyors hitel-alkalmazás 24 személyi kölcsönként Rugalmas. Hozza fel a kölcsönt több egyszerű részletre. Több pénz. Szükség esetén növelje a kért összeget. Elnapolása. Csinálj áttörést, késedelmes fizetést havonta, ha szüksége van rá. Lépjen kapcsolatba velünk és mondja el nekünk az összeget.   luradpunk@gmail.com .

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/12. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/12. hét