Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vízió nélküli Eurovízió, izraeli győzelemmel

Eurovíziós Dalfesztivál - Vízió nélküli Eurovízió, izraeli győzelemmel

Az Eurovíziós Dalfesztiválról az elmúlt sok-sok évben mindent sokszor megírtunk már. Volt, amikor a düh vezérelt, máskor a segítő szándék, hosszasan ecseteltük, mit hogyan kellene tenni a változás érdekében. De semmi sem változott. Nem csoda hát, hogy – Zorán slágerét alapul véve – nem várjuk a májust…

A rendezvénynek csupán a régmúltja érdemel említést. Ha az elmúlt öt évét vizsgáljuk, kijelenthetjük, hogy egyetlenegy induló zeneszámból sem lett európai rádiós sláger, s ez a súlyáról és a színvonaláról mindent elárul. Ezért aztán idén csak összefoglaljuk a történéseket.

A 63. Eurovíziós Dalfesztivált Lisszabonban rendezték, mivel tavaly a portugál Salvador Sobral szerzeménye, az Amar pelos dois győzött. (Ki emlékszik rá?) Ezúttal az izraeli Netta diadalmaskodott a Toy című zeneszámmal, amely – az énekesnő elmondás aszerint – a női erő és a társadalmi igazság ébredéséről szól. A fesztivál történetében negyedszer született izraeli győzelem. A ciprusi Eleni Foureira dala, a Fuego lett a második, az osztrák Cesár Sampsoné, a Nobody but You a harmadik. A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámainak és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki.

Eurovíziós Dalfesztivál - Vízió nélküli Eurovízió, izraeli győzelemmel

A Magyarországot képviselő AWS a Viszlát nyár című szerzeményével – amely a második, csütörtöki elődöntőből utolsóként, a tizedik helyen kvalifikálta magát a fináléba – kilencvenhárom ponttal a 21. helyen zárt. A metálzenekar produkciója a nemzeti zsűriktől huszonnyolc, a közönségtől hatvanöt pontot kapott.

Az idei versenyről mindent elárul, hogy az európai zenei piacot uraló britek most is csúfosan szereplő képviselője, a 24. helyen végző SuRie előadása lett a seregszemlét követő órák legnézettebb videója a világhálón. A fellépést egy férfi zavarta meg, aki a színpadra rohanva kitépte az énekesnő kezéből a mikrofont. (Új Szó)

Puha József

2018. 05. 15. 16:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vízió nélküli Eurovízió, izraeli győzelemmel cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - Vízió nélküli Eurovízió, izraeli győzelemmelEurovíziós Dalfesztivál - Vízió nélküli Eurovízió, izraeli győzelemmel