Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/20. hét

Listamustra - Listamustra 2018/20. hét

Egy hete J. Cole ötödik, KOD című stúdióalbumának, a héten egy másik amerikai hiphopelőadó, Post Malone második, Beerbongs & Bentleys című stúdiólemezének a dalai lepték el az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát. Az előbbin tizenkét, az utóbbin tizennyolc szerzemény szerepel. A listára mindkét korongról az összes felkerült.

Post Malone albumáról a már slágerré vált két zeneszám, a Rockstar (featuring 21 Savage) (33. hete található a mezőnyben, nyolc hétig első is volt) huszonnégy helyet ugorva a nyolcadik, a Psycho (featuring Ty Dolla $ign) (tíz hete tanyázik a rangsorban) három pozíciót javítva újra a második, amely egyben a legjobb helyezése. A Candy Paint a 34. pozícióba jött vissza, ez eddigi legjobb eredménye, 21. hete van a listán. A nagylemezről a Better Now a hetedik, a Paranoid a 11., a Rich & Sad a 14., a Spoil My Night (featuring Swae Lee) a 15., a Ball for Me (featuring Nicki Minaj) a 16., a Stay a 17., a Same Bitches (featuring G-Eazy and YG) a 20., a Zack and Codeine a 23., az Over Now a 24., a Takin’ Shots a 29., a 92 Explorer a 40., az Otherside a 46., a Blame It on Me a 47., a Sugar Wraith az 57., a Jonestown (Interlude) a 73. helyen debütált.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: Nice for What

Egyesült Királyság – Calvin Harris & Dua Lipa: One Kiss

Németország – Capital Bra featuring Ufo361: Neymar

Magyarország – Avicii featuring Sandro Cavazza: Without You

 

Camila Cabello slágere új változatban hódít

Az USA-ban negyedik hete a Nice for What vezet. A január 19-én megjelent, az amerikai rangsort tizenegy hétig uraló God’s Plan és a szintén aznap kiadott, a hetedik pozícióig jutó Diplomatic Immunity után ez már a harmadik beharangozó Drake kanadai hiphopsztár június 22-én érkező Scorpion című ötödik stúdióalbumáról. Az élmezőnyben egy új belépőre lelünk: Camila Cabello kubai születésű, floridai énekesnő felvétele, a Never Be the Same hét helyet ugorva a hatodik, annak köszönhetően, hogy a szerzemény április 27-én új verzióban került forgalomba, amelyet Camila Kane Brown amerikai countryénekessel ad elő.

A brit lista csúcsán sincs változás, negyedik hete Calvin Harris skót producer és Dua Lipa koszovói albán származású, angol énekesnő zeneszáma, a One Kiss a legnépszerűbb. A TOP 10-ben ugyanazok a dalok szerepelnek, mint a múlt héten, a Nice for What (Drake) a második, a No Tears Left to Cry (Ariana Grande) a harmadik. Donald Glover amerikai színész-komikus zenészként a Childish Gambino művésznevet használja. Könnyen elképzelhető, hogy a jövő héten az amerikai mezőny élén rajtol a This Is America című újdonsága, amely az Egyesült Királyságban a 14. pozícióban landolt.

A német rangsorban második hete két német rapper, az ukrán és orosz származású Capital Bra, valamint a török származású Ufo361 felvétele, a Neymar az első. A harmadik helyen indít Marie Wegener, a Deutschland sucht den SuperStar május 5-én véget ért 15. évadának győztese a Königlich című szerzeménnyel.

Az április 20-án elhunyt Avicii svéd lemezlovas-producer a mi Single (track) Top 40 listánkra a múlt héten visszatért nyolc slágere közül a héten hét található meg: a Without You (featuring Sandro Cavazza) elfoglalta a csúcsot, a Wake Me Up! a hetedik, a Lonely Together (featuring Rita Ora) a 10., a Levels a 13., a Waiting for Love a 14., a The Nights a 24., a Hey Brother a 31. pozícióban tanyázik. A No Tears Left to Cry (Ariana Grande) az élről a 12. helyre zuhant. A One Kiss (Calvin Harris & Dua Lipa) húsz pozíciót száguldva a második. A kanadai Shawn Mendes és az amerikai Khalid zeneszáma, a Youth a 18., a Margaret Islandé, a Legszebb szavak a 20., a Bérczesi Róbert vezette Hiperkarmáé, a Napsütötte rész a 25., Purebeat magyar lemezlovas-producer és a Dikanda lengyel népzenei együttes átdolgozása, az Ederlezi a 29., Stromae belga hiphopelőadó (az apja ruandai) dala, a Défiler a 39. helyen nyitott. A rádióállomásaink ötödik hete Lost Frequencies belga house-producer és a két lemezlovas alkotta, holland Zonderling felvételét, a Crazyt játsszák a legsűrűbben.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Post Malone: Beerbongs & Bentleys

Egyesült Királyság – Soundtrack: The Greatest Showman

Németország – Helene Fischer: Helene Fischer

Magyarország – Ossian: Nyitott szívvel

 

Újabb magyar keményzenekar diadala

Az amerikai tízes mezőny felét új jelzésű korongok adják. Post Malone stúdióalbuma, a Beerbongs & Bentleys az év eddigi legjobb eredményével, 461 ezer példánnyal (ebből 153 ezer az eladás) startol a csúcson. A rapper első stúdiólemeze, a 2016 decemberében megjelent Stoney 73. hete van a rangsorban, a negyedik a csúcspozíciója, a héten kettőt előlépve a kilencedik. Keith Urban új-zélandi származású countryzenész (Nicole Kidman színésznő férje) tizedik stúdióalbuma, a Graffiti U 145 ezerrel (137 ezer az eladás) a második, Janelle Monáe kansasi születésű, atlantai énekesnő harmadik stúdiólemeze, a Dirty Computer 54 ezerrel (41 ezer az eladás) a hatodik, YoungBoy Never Broke Again louisianai rapper első stúdióalbuma, az Until Death Call My Name 43 ezerrel (8 ezer az eladás) a hetedik, a Godsmack massachusettsi rockegyüttes hetedik stúdiólemeze, a When Legends Rise 40 ezerrel (36 ezer az eladás) a nyolcadik helyre iratkozott fel.

A brit piacon újra – megszakításokkal 15. hete – a The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című amerikai film zenéje vezet. Az élmezőnyben négy újdonság szerepel. Frank Turner angol folkzenész hetedik stúdióalbuma, a Be More Kind a harmadik, Plan B londoni hiphopelőadó negyedik stúdiólemeze, a Heaven Before All Hell Breaks Loose az ötödik, a Shinedown floridai rockzenekar hatodik stúdióalbuma, az Attention Attention a nyolcadik, Jon Hopkins angol producer-zenész ötödik stúdiólemeze, a Singularity a kilencedik pozícióban kezdett.

Németországban második hete ismét Helene Fischer albuma, a Helene Fischer a legkelendőbb hanghordozó, amely egy éve található a listán. A TOP 10-ben hét új jelzésű korong tanyázik. Yung Hurn osztrák hiphopelőadó nagylemeze, az 1220 a második, a Parkway Drive ausztrál metalcore-együttes albuma, a Reverence a harmadik, egy másik metálzenekar, a norvég Dimmu Borgir nagylemeze, az Eonian a negyedik, Mudi német rapper albuma, a Hasret a hatodik, DJ Koze német producer nagylemeze, a Knock Knock a hetedik, Linda Hesse német énekesnő albuma, a Mach ma laut a kilencedik, az 1942-es születésű Reinhard Mey német zenész dupla koncertlemeze, a Mr. Lee – Live a tizedik helyet szerezte meg.

Idehaza újra keményzenét játszó együttes, ezúttal az Ossian uralja a mezőnyt: Paksi Endréék második, Nyitott szívvel című balladaválogatása – a 2016-os 30 év legszebb balladái folytatása – az élen debütált. Egy és három héttel ezelőtt a Road albuma (_Tkltssg_hbj – A tökéletesség hibája), két hete a Kalapácsé (Örökfekete) volt első. Kovács Kati újabb, az MTVA által CD-n kiadott nagylemezei érkeztek meg a rangsorba: az 1970-es Suttogva és kiabálva a 28., az 1972-es Autogram helyett a 34., az 1979-es Szívemből zengő dal a 38. pozícióba, az 1977-es Csendszóró hatot rontva a 37. helyen van. A Neil Young, valamint Lukas Nelson és Micah Nelson testvérek (Willie Nelson zenészlegenda fiai) főszereplésével játszott Paradox című amerikai film Neil Young, valamint Lukas zenekara, a Promise of the Real által jegyzett zenéje a 19., Young egy másik korongja, a Roxy: Tonight’s the Night Live című koncertalbuma a 39. pozícióban rajtol. Az idei Lemezboltok napján (Record Store Day), április 21-én bakeliten ismét forgalomba került az 1991-es Drog (Rush) című amerikai film zenéje, az angol Eric Clapton albuma, amely a 36. helyen landolt.

Puha József

2018. 05. 14. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/20. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/20. hét