Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/30. hét

Listamustra - Listamustra 2018/30. hét

Drake megállíthatatlan. Az In My Feelings című szerzeménye az amerikai és a brit rangsorban is első lett. Ráadásul a kanadai hiphopsztár a Hot 100 csúcsán ismét saját magát váltotta. Az USA-ban ez a hatodik, az Egyesült Királyságban az ötödik listavezetője.

Az amerikai mezőnyben két Rihanna-dal közreműködőjeként, 2010-ben a What’s My Name? cíművel egy, 2016-ban a Workkel kilenc, szintén 2016-ban a Wizkiddel és Kylával készült One Dance-szel megszakítással tíz, idén a God’s Plannel tizenegy, az ezt követően az élre került, a héten trónfosztott Nice for Whattal megszakításokkal nyolc hétig tanyázott a csúcson. A brit rangsorban 2011-ben a What’s My Name?-mel egy, 2016-ban a One Dance-szel tizenöt, idén a God’s Plannel kilenc, a Nice for Whattal egy hétig volt első. Az In My Feelings világszerte egyre népszerűbb. Németországban huszonegy helyet ugorva a hatodik, nálunk a 36. pozícióban indít. Érdekesség, hogy a brit listát egy hete uraló Three Lions, David Baddiel, Frank Skinner és a The Lightning Seeds slágere a 97. helyre zuhant. Ez nem meglepetés, várható volt, hogy az angol labdarúgó-válogatott világbajnoki „kudarca” (a döntőről lemaradt, a bronzmérkőzést elbukta) megpecsételi az angol zenetörténet első számú focihimnuszának a sorsát.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: In My Feelings

Egyesült Királyság – Drake: In My Feelings

Németország – Dynoro & Gigi D’Agostino: In My Mind

Magyarország – Follow the Flow: Nem tudja senki

 

Újra hódít az ezredforduló olasz sztárja

Egy hete Drake ötödik, Scorpion című stúdiólemezének mind a huszonöt felvétele megtalálható volt az amerikai százas mezőnyben. Közülük a héten csak három: a Ratchet Happy Birthday, a Final Fantasy és a March 14 hagyta el a rangsort.

A brit TOP 10-ben egy újdonság és két új belépő szerepel. Ariana Grande floridai énekesnő az augusztus 17-én érkező Sweetener című negyedik stúdióalbumáról az ezüstérmes pozícióig jutó No Tears Left to Cryés a Nicki Minaj-zsal készített, az 57. helyig jutó The Light Is Coming után harmadikként a negyediken rajtoló God Is a Woman című zeneszámmal rukkolt elő. A 5 Seconds of Summer ausztrál fiúkvartett szerzeménye, a Youngblood három pozíciót javítva a nyolcadik, két lemezlovas-producer, a holland Tiësto és a kanadai Dzeko két hiphopelőadóval, a kanadai Preme-mel és az amerikai Post Malone-nal készült dala, a Jackie Chan ugyancsak hármat előlépve a kilencedik.

A német listán is új az első helyezett. A litván Dynoro 2017-es In My Mind című felvételének az idei, az olasz Gigi D’Agostinóval készített változata került az élre. Dynoro az első zeneszámával van jelen a rangsorban. Gigi D’Agostino az ezredforduló környékén állt pályája csúcsán, négy szerzeménnyel járta meg a tízes mezőnyt, mind a négy az 1999-es L’Amour toujours című albumáról származik: a Bla Bla Bla a negyedik, a The Riddle (Nik Kershaw slágerének az átdolgozása) szintén a negyedik, a La passiona második, a L’amour toujours a harmadik pozícióig vitte. Luciano mozambiki származású német rapper dala, a Ballin a tizedik helyen kezdett.

A magyar Single (track) Top 40 listán harmadik hete a Follow the Flow hiphoptrió slágere, a Nem tudja senki az első. A rangsorban tíz új belépőre lelünk. A Twenty One Pilots ohiói pop-rock duó készülő, október 5-én megjelenő Trench című ötödik stúdiólemezéről a Jumpsuit a hatodik, a Nico and the Niners a 24., Armin van Buuren holland producer felvétele, a Blah Blah Blah a kilencedik, a hivatalosan pihenőpályán lévő One Direction ír énekese, Niall Horan zeneszáma, a Finally Free, a szeptember végén bemutatásra kerülő Smallfoot (Apróláb) című amerikai animációs filmből a tizedik, az Instagramon ismertté vált Gianluca Vacchi olasz „életművész” dala, a Viento a 17., Lil Pump floridai rapper szerzeménye, a Drug Addicts a 21., Iggy Azalea ausztrál rapperlány és Tyga kaliforniai rapper felvétele, a Kream a 26., Kygo norvég producer és az Imagine Dragons Las Vegas-i pop-rock együttes zeneszáma, a Born to Be Yours a 29., Missh magyar hiphopelőadó és Burai Krisztián énekes dala, a Csak egyszer mondom el a 32. pozíciót foglalta el. A tizedik újdonság a fent említett In My Feelings (Drake). A hazai rádióállomások megszakításokkal negyedik hete a One Kisst, a skót Calvin Harris és a koszovói albán származású, angol Dua Lipa slágerét sugározzák a legsűrűbben.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Drake: Scorpion

Egyesült Királyság – Drake: Scorpion

Németország – Amigos: 110 Karat

Magyarország – Honeybeast: Élet a Marson

 

A hiphop fölénye az amerikai élmezőnyben

Az USA-ban második hete Drake albuma, a Scorpion a legnépszerűbb, ezúttal 335 ezer példánnyal (29 ezer az eladás) vezet. A TOP 10 nagylemezei közül kilenc hiphopelőadóké. A második helyen a Beerbongs & Bentleys (Post Malone), a harmadikon 57 ezer példánnyal egy új jelzésű korong, Future atlantai rapper mixtape-albuma, a BEASTMODE 2, a negyediken a ? (XXXTentacion), az ötödiken az Invasion of Privacy (Cardi B), a hatodikon a Goodbye & Good Riddance (Juice WRLD), a nyolcadikon az Everything Is Love (The Carters), a kilencediken 26 ezer példánnyal (6 ezer az eladás) egy másik újdonság, Meek Mill philadelphiai rapper négy felvételt tartalmazó EP-je, a Legends of the Summer, a tizediken a Harder Than Ever (Lil Baby) tanyázik. A kakukktojás a The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című amerikai film korongja, a hetedik pozícióban.

Az Egyesült Királyságban is megőrizte első helyét Drake a Scorpionnal– harmadik hete trónol. A tízes mezőnyben két új jelzésű nagylemez és egy visszatérő található. A Mamma Mia! Here We Go Again című angol–amerikai film (magyar címe: Mamma Mia! Sose hagyjuk abba) zenéje a negyedik, a nyolcvanas évek második felének vezető sztárja, az ötvenkét éves angol Rick Astley nyolcadik stúdióalbuma, a Beautiful Life a hatodik pozícióban debütált. A The Vamps angol pop-rock zenekar harmadik stúdiólemeze, a tavaly júliusban kiadott Night & Day (Night Edition) új verzióban (Day Edition), tíz új zeneszámmal került forgalomba, s a második helyre jött vissza.

A német élmezőnyben négy újdonság szerepel. Az Amigos német duó albuma, a 110 Karat a csúcson, az 1949-es születésű G. G. Anderson német popénekes nagylemeze, a Summerlove az ötödik, az angol The Rolling Stones koncertzenei kiadványa, a From the Vault: No Security. San Jose ’99 a hatodik, a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba zenéje a hetedik pozícióban nyitott.

Idehaza második hete a Honeybeast ötödik stúdióalbuma, az Élet a Marson a legkelendőbb hanghordozó. A negyvenes mezőnyben hat új jelzésű korong van. Az Edda Műveket a nyolcvanas években alkotta, időközben kivált zenészek Sipos Péter énekessel és Lázár Zsigmond billentyűssel közösen létrehozott Zártosztály nevű együttesének tavalyi, a Barba Negra Trackben tartott koncertje (az Edda akkori dalait játsszák) két CD-ből és egy DVD-ből álló kiadványa, az Őrült érzés a kilencedik, Madonna második stúdiólemeze, az 1984-es Like a Virgin a 25., az angol Bruce Dickinson, az Iron Maiden énekesének a Scream for Me Sarajevo című dokumentumfilmhez készült albuma (a zenész 1994-ben adott koncertet a háborús Szarajevóban) a 30., az Immortal norvég metálzenekar kilencedik stúdiólemeze, a Northern Chaos Gods a 33., a Years & Years angol poptrió második stúdióalbuma, a Palo Santo a 35., a Papp Szabi vezette Supernem hatodik stúdiólemeze, a Weekend a 37. helyre iratkozott fel.

Puha József

2018. 07. 23. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/30. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/30. hét