Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/31. hét

Listamustra - Listamustra 2018/31. hét

A kanadai Drake-nek három slágere található az amerikai Hot 100 élmezőnyében: az In My Feelingsszel második hete vezet, a Nice for Whattal a negyedik, a God’s Plannel a tizedik – az előbbivel megszakításokkal nyolc, az utóbbival tizenegy hétig volt első. A rangsorban további tizenegy dallal van jelen.

Napjaink első számú hiphopelőadójának eddig száznyolcvanhat zeneszáma került fel az amerikai listára, természetesen beleszámolva azokat is, amelyekben közreműködőként hallható. Csak a Glee című tévéfilmsorozat szereplői tanyáztak többel a mezőnyben, kétszázhét szerzeménnyel, átdolgozással. Drake felvételei közül kilencvenegy az első negyvenbe is bejutott (senki sem szerepelt benne többel), harmincegy a TOP 10-ig menetelt, tizenhat a tízes mezőnyben debütált (ebben is ő a legjobb). Az In My Feelings a brit rangsorban is első, szintén második hete, a németben két pozíciót javítva a negyedik, a miénkben a 36. helyről a másodikra jött fel.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: In My Feelings

Egyesült Királyság – Drake: In My Feelings

Németország – Dynoro & Gigi D’Agostino: In My Mind

Magyarország – David Guetta & Sia: Flames

 

Cardi B amerikai bravúrjai

Az USA-ban napjaink vezető női rappere, a New York-i Cardi B két zeneszámmal tartózkodik az érmes pozíciókban. Az ezüstérmesben a Puerto Ricó-i Bad Bunnyval és a kolumbiai J Balvinnal készült, a rangsort három héttel ezelőtt uraló I Like It cíművel, a bronzérmesben közreműködőként, a Los Angeles-i Maroon 5 együttes Girls Like You-jával található. Mindkettő őrzi múlt heti helyezését. Ariana Grande floridai énekesnő augusztus 17-én jelenteti meg a negyedik, Sweetener című stúdiólemezét. Erről a No Tears Left to Cry a harmadik pozícióig jutott, jelenleg a nyolcadik, a Nicki Minaj-zsal készített The Light Is Coming egy hétig tanyázott a mezőnyben, három héttel ezelőtt a 95. helyen. A harmadik beharangozó, a God Is a Woman a héten a 11. pozícióban nyitott.

Az Egyesült Királyságban az angol George Ezra két hétig trónoló Shotgun című szerzeménye harmadik hete a második, a harmadik helyen – hármat előlépve – Jonas Blue angol producer felvétele, a Jack & Jack nebraskai popduóval készült Rise szerepel. A legmagasabban rajtoló újdonság, a The 1975 manchesteri pop-rock zenekar októberben érkező A Brief Inquiry into Online Relationships című harmadik stúdióalbumának újabb előhírnöke, a Love It If We Made It a 33. pozíciót szerezte meg. Az első, a Give Yourself a Try a 22. helyig vitte.

Németországban sincs változás az érmes pozíciókban: az In My Mind (Dynoro & Gigi D’Agostino) második hete vezet, a Bella ciao Hugel Remixe (El Profesor) a második, a három héttel ezelőtti első helyezett, a Solo (Clean Bandit featuring Demi Lovato) a harmadik. Eno német rapper a Mercedes című dallal a hatodik pozícióba iratkozott fel.

A magyar Single (track) Top 40 lista csúcsára visszatért a francia David Guetta és az ausztrál Sia slágere, a Flames – megszakításokkal harmadik hete uralja a mezőnyt. A második helyen a fent említett In My Feelings (Drake), a harmadikon Majka zeneszáma, a rangsort megszakítással öt hétig vezető Mindenki táncol (90’) található. A God Is a Woman (Ariane Grande) az ötödik, a The Biebers és Fura Csé közös felvétele, a Dübörög a ház (az Emergency House azonos című slágerének az átirata) a 20., a OneRepublic coloradói pop-rock együttes szerzeménye, a Connection a 25., két kaliforniai: Coolio rapper és L.V. énekes 1995-ös dala, a Gangsta’s Paradise – a Dangerous Minds (Veszélyes kölykök) című filmből – a 38. pozíciót foglalta el, új belépőként. A rádióállomásaink megszakításokkal ötödik hete Calvin Harris skót producer és Dua Lipa koszovói albán származású angol énekesnő slágerét, a One Kisst játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Drake: Scorpion

Egyesült Királyság – Soundtrack: Mamma Mia! Here We Go Again

Németország – Powerwolf: The Sacrament of Sin

Magyarország – Válogatás: STRAND Fesztivál 2018

 

Hódít a nyár film(zené)je

Az amerikai piacon harmadik hete Drake ötödik stúdióalbuma, a Scorpion a legnépszerűbb. Ezúttal 260 ezerrel áll az élen, s – akárcsak az előző hét napban – 29 ezer példányt adtak el belőle. Wiz Khalifa észak-dakotai születésű, Pittsburgh-ben élő rapper-énekes hatodik stúdiólemeze, a Rolling Papers II (a Rolling Papers a harmadik stúdióalbuma, 2011-ben került forgalomba) 80 ezerrel (14 ezer az eladás) a második helyen kezdett, az élmezőny egyetlen újdonságaként. A harmadikon egy újabb amerikai hiphopelőadó, Post Malone második, Beerbongs & Bentleys című stúdiólemezére lelünk. A Mamma Mia! Here We Go Again (Mamma Mia! Sose hagyjuk abba) című angol–amerikai film zenéje a huszadik pozícióban indít.

Az ABBA-film korongja a brit rangsorban a negyedik helyről a csúcsra jött fel. A 2008-as első rész (Mamma Mia!) betétdalait tartalmazó album az ötödik pozícióban tanyázik. A második helyen egy másik film, A legnagyobb showman (The Greatest Showman) zenéje, a harmadikon a Scorpion (Drake) szerepel. A legmagasabban jegyzett új jelzésű korong, a D-Block Europe angol hiphopduó és Yxng Bane angol énekes-rapper nagylemeze, az Any Minute Now a 14. pozícióban landolt.

A német TOP 10-ben négy újdonság található. A Powerwolf német metálzenekar hetedik stúdióalbuma, a The Sacrament of Sin az első, a Calimeros svájci együttes nagylemeze, a Sommerküsse a második, MC Bilal német rapper albuma, a Herzblut a harmadik, Andrea Jürgens (1967–2017) német énekesnő nagylemeze, az Auf Du und Du a hatodik helyen startol. A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba zenéje három pozíciót javítva a negyedik, a 2008-as film korongja harmincnégy helyet ugorva a 35. pozícióba jött fel.

Idehaza a STRAND Fesztivál idei válogatásalbuma uralja a mezőnyt. A második helyen az elmúlt két hét listavezetője, a Honeybeast stúdiólemeze, az Élet a Marson, a harmadikon az ezt megelőzően hét hétig trónoló Punnany Massif slágergyűjteménye, a PMXV tanyázik. A Zaporozsec második stúdióalbuma, a Pixelek a negyedik pozícióba tért vissza. A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba zenéje a 21., az angol The Rolling Stones koncertzenei kiadványa, a From the Vault: No Security. San Jose ’99 (2CD+DVD) a 28. helyen debütált.

Puha József

2018. 07. 30. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/31. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/31. hét