Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/33. hét

Listamustra - Listamustra 2018/33. hét

Németországban 2018 a rapperek éve: a bevándorló hátterűek viszik a prímet. Közülük kiemelkedik az orosz és ukrán gyökerű Capital Bra, aki már hat német listavezető slágerrel büszkélkedhet. Mind a hat idén szerezte meg a csúcsot, rajt-cél győzelemmel.

Capital Bra tizenhét héttel ezelőtt a 5 Songs in einer Nacht, tizennégy hete a Neymar (featuring Ufo361), tíz hete a One Night Stand, nyolc hete a Berlin lebt, négy hete a Für euch alle (Bushido featuring Samra & Capital Bra), a héten a Melodien című szerzeménnyel landolt az élen, amit Juju német női rapperrel készített. A TOP 10-ben további rapperek újdonságai találhatók. A német Bonez MC és az osztrák RAF Camora zeneszáma, a 500 PS a harmadik, a német Gringo és a New York-i 6ix9ine felvétele, a Gigi (Zkittlez) a hatodik helyen debütált.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: In My Feelings

Egyesült Királyság – Drake: In My Feelings

Németország – Capital Bra featuring Juju: Melodien 

Magyarország – Follow the Flow: Nem tudja senki

 

A No Brainer már a tengerentúlon és idehaza is hódít

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsora csúcsán negyedik hete a kanadai Drake slágere, az In My Feelings tanyázik. Az ezüstérmes pozícióban az öt héttel ezelőtti listavezető, az I Like It (Cardi B, Bad Bunny, J Balvin), a bronzérmesben – egyet javítva – a Fefe (6ix9ine featuring Nicki Minaj & Murda Beatz) szerepel. DJ Khaled New Orleans-i születésű producer Justin Bieber kanadai énekessel, valamint két rapperrel, a chicagói Chance the Rapperrel és a georgiai Migos trió tagjával, Quavóval készült szerzeményét, a No Brainert a brit és a német mezőnyben már a múlt héten jegyezték, az USA-ban most az ötödik helyre érkezett meg.

A brit rangsort – akárcsak az amerikait és szintén negyedik hete – az In My Feelings (Drake) uralja. Az ezüstérmes pozíciót ötödik hete a Shotgun (George Ezra) foglalja el, amely ezt megelőzően két hétig első is volt. A bronzérmesben – egyet előlépve – a No Brainer (DJ Khaled, Justin Bieber, Chance the Rapper, Quavo) van. Travis Scott houstoni rapper-énekes megjelentette a harmadik, Astroworld című stúdióalbumát. Erről a Sicko Mode a kilencedik, a Stargazing a 15., a Carousel a 29. helyen nyitott. Az élmezőnyben két új belépőre lelünk: a Loud Luxury kanadai producerduó és Brando énekes zeneszáma, a Body tizenegy pozíciót ugorva a nyolcadik, két rapper, a kaliforniai Tyga és Offset (akárcsak a fent említett Quavo, ő is a Migos tagja) felvétele, a Taste egyet javítva a tizedik.

A magyar Single (track) Top 40 élére két hét után visszatért a Follow the Flow hiphoptrió slágere, a Nem tudja senki, a negyedik hetét tölti a csúcson. Majka, Curtis és Király Viktor dala, a Füttyös a harmadik, a No Brainer (DJ Khaled, Justin Bieber, Chance the Rapper, Quavo) a hatodik, Parov Stelar osztrák producer szerzeménye, a Mambo Rap a kilencedik, Tiësto holland producer zeneszáma, a Seavolution (a Hotel Transylvania című animációs film harmadik részéből) a 15., a spanyol Alvaro Soler felvétele, a La Cintura a 16., Benny Blanco virginiai producer, Khalid georgiai születésű énekes és Halsey New Jersey-i énekesnő dala, az Eastside a 34., Brian Tyler kaliforniai hangszeres zenész szerzeménye, a Formula 1 Theme a 35., Ciara austini születésű énekesnő zeneszáma, a Level Up a 36., David Guetta francia producer és Anne-Marie angol énekesnő felvétele, a Don’t Leave Me Alone a 37. helyen indít. A rádióállomásaink megszakításokkal hetedik hete Calvin Harris skót producer és Dua Lipa koszovói albán származású angol énekesnő slágerét, a One Kisst játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Drake: Scorpion

Egyesült Királyság – Soundtrack: Mamma Mia! Here We Go Again

Németország – Vanessa Mai: Schlager

Magyarország – Válogatás: STRAND Fesztivál 2018

 

Drake albuma minimális eladással is első az USA-ban

Az amerikai piacon ötödik hete Drake ötödik stúdiólemeze, a Scorpion a legnépszerűbb, ezúttal 145 ezer példánnyal (mindössze 12 ezer az eladás) vezet. Még a tizedik pozícióban lévő korongból is többet értékesítettek, dupla annyit, mint Drake albumából, de a nagyszámú streamelésnek (internetes zenehallgatás) köszönhetően egyelőre legyőzhetetlen. (A jövő héten Travis Scott nagylemeze biztosan legyőzi.) Az ötvenéves Kenny Chesney Tennessee állambeli countryzenész 17. stúdióalbuma, a Songs for the Saints 77 ezerrel (65 ezer az eladás) a második, a Halestorm pennsylvaniai rockzenekar negyedik stúdiólemeze, a Vicious 29 ezerrel (27 ezer az eladás) a nyolcadik, az American Idol zenei tehetségkutató tévéműsor ötödik, 2006-os évadának negyedik helyezettje, Chris Daughtry a Daughtry nevű észak-karolinai rockegyüttesének Cage to Rattle című ötödik stúdióalbumával 26 ezerrel (24 ezer az eladás) a 10. pozícióba iratkozott fel.

Az Egyesült Királyságban harmadik hete a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (Mamma Mia! Here We Go Again) című film zenéje áll az élen. A második helyen egy újabb filmzene, A legnagyobb showmané (The Greatest Showman) található – 31. hete tanyázik az első háromban, huszonegy hétig uralta a rangsort. Travis Scott korongja (Astroworld) a bronzérmes, az 1982-től 2001-ig működött, majd 2007-ben újjáalakult James manchesteri pop-rock zenekar 15. stúdiólemeze, a Living in Extraordinary Times a hatodik, a Deaf Havana angol rockegyüttes ötödik stúdióalbuma, a Rituals a nyolcadik pozícióban startol.

A német tízes mezőnyben – a brithez hasonlóan – három újdonság szerepel. Vanessa Mai német énekesnő különböző változatokban kapható hanghordozója, a Schlager (stúdió-, válogatás- és mixlemez) az első, Travis Scott korongja (Astroworld) a negyedik, a Lord of the Lost hamburgi darkrock zenekar nyolcadik stúdióalbuma, a Thornstar a hatodik helyen kezdett.

Idehaza harmadik hete az idei STRAND Fesztivál válogatása a legkelendőbb nagylemez. Az ezüstérmes pozícióban a Honeybeast ötödik stúdióalbuma, az Élet a Marson, a bronzérmesben a Punnany Massif válogatása, a PMXV van – ezen a hiphopcsapat tizenöt slágere új hangszerelésben hallható. A TOP 40-ben két új jelzésű korongra lelünk: Tkyd rapper nagylemeze, a Most és mindörökké a 22., a Dupla Kávé DVD-je, a Sikersztori – A mi utunk 1998-tól 2010-ig a 25. helyet szerezte meg.

Puha József

2018. 08. 13. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/33. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/33. hét