Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/34. hét

Listamustra - Listamustra 2018/34. hét

Az USA-ban hiphopalbumok váltották egymást a csúcson. A kanadai Drake ötödik, Scorpion című stúdiólemeze öt hétig uralta a mezőnyt. A houstoni Travis Scott harmadik stúdióalbuma, az Astroworld aratott rajt-cél győzelmet 537 ezer példánnyal, amelyből 270 ezer az eladás. A korongon tizenhét szerzemény hallható, az összes megtalálható az amerikai Hot 100 rangsorban, egy kivételével új jelzéssel.

Travis Scott nagylemeze mindkét szempontból 2018 második legjobb amerikai debütálását hajtotta végre. Jobb összeredménnyel csak a Scorpion (Drake) kezdett, 732 ezer példánnyal, s az első héten csak a Dave Matthews Band albumából, a Come Tomorrow címűből fogyott el több, 285 ezer példány. Az Astroworld zeneszámai a következőképpen szerepelnek a Hot 100 mezőnyében: a Sicko Mode a negyedik, a Stargazing a nyolcadik, a Carousel a 24., a Yosemite a 25., az R.I.P. Screw a 26., a Stop Trying to Be God a 27., a Wake Up a 30., a No Bystanders a 31., a 5% Tint a 36., a Can’t Say a 38., az NC-17 a 41., a Who? What! a 43., a Skeletons a 47., az AstroThunder a 48., a Butterfly Effect az 50. (ez tavaly májusban jelent meg a lemez beharangozójául, most visszajött a listára, a 23. hetét tölti ott, ez eddigi legjobb helyezése), a Houstonfornication az 53., a Coffee Bean a 68. pozícióban tanyázik.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: In My Feelings

Egyesült Királyság – George Ezra: Shotgun

Németország – Dynoro & Gigi D’Agostino: In My Mind

Magyarország – Majka x Curtis x Király Viktor: Füttyös

 

Az élre visszatérő slágerek

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát ötödik hete Drake vezeti az In My Feelings című felvételével. A Maroon 5 együttes Girls Like You című szerzeményének Cardi B-vel készült változata két helyet javítva a második. Cardi B saját zeneszáma, a Bad Bunnyval és J Balvinnal készített, Pete Rodriguez 1966-os I Like It Like That című salsa-dalának a meghatározó motívumára épülő I Like It egyet rontva a harmadik.

Az Egyesült Királyságban négy hét után trónfosztott lett az In My Feelings (Drake). Az angol George Ezra slágere, a Shotgun jött vissza a csúcsra, amely hat és hét héttel ezelőtt volt első. Az élmezőnyben egy új belépőre lelünk: Benny Blanco virginiai producer, Halsey New Jersey-i énekesnő és Khalid georgiai születésű, Texasban élő énekes felvétele, az Eastside nyolc pozíciót ugorva a negyedik. A legmagasabban indító újdonság, Nicki Minaj szerzeménye, a Barbie Dreams a 36. helyen van.

A német listát egy hét kihagyás után újra, összességében negyedik hete Dynoro litván producer 2017-es In My Mind című zeneszámának idei, az olasz Gigi D’Agostinóval készült verziója uralja. A TOP 10-ben egy új jelzésű dal található: Katja Krasavice német modelltől a Sex Tape a hatodik pozícióban landolt.

Idehaza Majka, Curtis és Király Viktor új slágere, a múlt héten a harmadik helyen startoló Füttyös került az élre. A negyvenes rangsorban kilenc újdonság szerepel. Az egykori Fekete Vonat egyik népszerű felvétele, a Hol van az a lány reggaeton remake-je DR BRS (Doktor Béres), a Fekete Vonat, a Halott Pénz és Monkeyneck előadásában a második, a When I Kissed the Teacher (a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmből) Lily James, Jessica Keenan Wynn, Alexa Davies és Celia Imrie tolmácsolásában a 15., Tóth Vera zeneszáma, a Zuhanni veled a 16., Alan Walker Angliában született norvég producer, Au/Ra tizenhat éves ibizai énekesnő és Tomine Harket norvég énekesnő (az a-ha frontembere, Morten Harket lánya) dala, a Darkside a 21., a Fernando (szintén a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmből) Cher és Andy García előadásában a 26., a Cutting Crew angol poprock zenekar 1986-os (I Just) Died in Your Arms című szerzeménye a Komodo lengyel producercsapattól (Michael Shynes énekli) a 28., Martin Garrix holland producer és Bonn felvétele, a High on Life a 31., Cher szeptember 28-án érkező, tíz ABBA-sláger átdolgozását tartalmazó Dancing Queen című albumáról a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) a 37., a német listavezető In My Mind (Dynoro & Gigi D’Agostino) a 39. pozíciót szerezte meg. A rádióállomásaink megszakításokkal nyolcadik hete Calvin Harris és Dua Lipa zeneszámát, a One Kisst sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Travis Scott: Astroworld

Egyesült Királyság – Soundtrack: Mamma Mia! Here We Go Again

Németország – Kollegah & Farid Bang: Platin war gestern

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Kilenc

 

Megunhatatlan a Kowalsky meg a Vega dupla albuma

Az amerikai élmezőnyben Travis Scott a csúcson nyitó nagylemeze, az Astroworld mellett további két rapper új korongja tanyázik. A pennsylvaniai Mac Miller ötödik stúdióalbuma, a Swimming 66 ezerrel (30 ezer az eladás) a harmadik, a kaliforniai YG harmadik stúdiólemeze, a Stay Dangerous 56 ezerrel (11 ezer az eladás) az ötödik helyet foglalta el. Egy negyedik rapper, a memphisi Moneybagg Yo mixtape-albuma, a Bet on Me a 11. pozícióba iratkozott fel.

A brit piacon negyedik hete a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (Mamma Mia! Here We Go Again) című film zenéje az első. Nicki Minaj Trinidad és Tobagó-i születésű, Beverly Hillsben élő rappernő negyedik stúdiólemeze, a Queen az ötödik, Miles Kane, többek közt a The Last Shadow Puppets együttesből ismert énekes-gitáros harmadik stúdióalbuma, a Coup de Grâce a nyolcadik, Elvis Presley válogatáslemeze, a tizennégy vokális dalát újonnan készült hangszerelésben tartalmazó Where No One Stands Alone (a címadót a lányával, Lisa Marie Presleyvel énekli a technika segítségével) a kilencedik, az egy-egy svájci, spanyol, amerikai és francia énekes alkotta Il Divo popopera-kvartett kilencedik stúdióalbuma, a Timeless a 13., a The Coral angol rockzenekar kilencedik stúdiólemeze, a Move Through the Dawn a 14. helyen rajtol.

Németországban két német rapper: Kollegah és a marokkói származású Farid Bang negyedik közös albuma, a Platin war gestern debütált az élen. Olaf der Flipper német popénekes nagylemeze, a Tausendmal ja a második, a Phillip Boa and the Voodooclub német avantgárd popegyüttes albuma, az Earthly Powers a harmadik, Jalil német rapper nagylemeze, a Black Panther a hetedik, a Primal Fear német metálzenekar albuma, az Apocalypse a 10. pozícióban kezdett.

Nálunk – némi meglepetésre – a Kowalsky meg a Vega dupla CD-je, a Kilenc tért vissza a csúcsra, megszakításokkal ötödik hete uralja a mezőnyt, 45. hete van a rangsorban, már ötszörös platinalemez. A Periferic 2000 – Sympho-rock from Hungary című válogatásalbum a 13., Travis Scott korongja (Astroworld) a 32., az Iron Maiden angol metálegyüttes első, 1980-ban kiadott stúdiólemeze, az Iron Maiden a 38. helyen indít.

Puha József

2018. 08. 20. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/34. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/34. hét