Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2018/38. hét

Listamustra - Listamustra 2018/38. hét

A nyárutó egy meglepetéslemezt tartogatott számunkra. Eminem legutóbb tavaly, december 15-én jelentkezett stúdióalbummal, a Revival cíművel, ezért senki sem számolt azzal, hogy a Missouriban született, Michiganben élő hiphopelőadó idén újjal rukkol elő. Ez megtörtént, a híres-hírhedt sztár különösebb hírverés nélkül kiadta a tizedik stúdiólemezét, amely a Kamikaze címet kapta.

A Kamikaze a várakozásnak megfelelően az amerikai rangsor élén kezdett, 434 ezer példánnyal, amelyből 252 ezer az eladás. Ebben a fizikai formátumú értékesítések nincsenek benne, ugyanis CD-n csak szeptember 7-én került forgalomba, bakeliten egyelőre nem is kapható. Eminemnek ez a kilencedik amerikai listavezető albuma. A The Marshall Mathers LP (2000), a The Eminem Show (2002), az Encore (2004), a Curtain Call: The Hits (2005), a Relapse (2009), a Recovery (2010), a The Marshall Mathers LP 2 (2013) és a Revival (2017) című nagylemezeivel volt első még. Az új album tizenhárom zeneszáma közül tizenegy felbukkant az amerikai Hot 100 mezőnyében. A Lucky You (featuring Joyner Lucas) a hatodik, a The Ringer a nyolcadik, a Fall a 12., a címadó Kamikaze a 16., a Greatest a 23., a Not Alike (featuring Royce da 5’9”) a 24., a Normal a 39., a Stepping Stone a 42., a Venom (az október 5-én bemutatásra kerülő azonos című film betétdala) a 49., a Nice Guy (featuring Jessie Reyez) a 65., a Good Guy (featuring Jessie Reyez) a 67. pozícióban landolt. A Paul (Skit; performed by Paul Rosenberg) és az Em Calls Paul (Skit) címűek nem tudtak helyet szorítani maguknak a rangsorban.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: In My Feelings

Egyesült Királyság – Calvin Harris & Sam Smith: Promises

Németország – Dynoro & Gigi D’Agostino: In My Mind

Magyarország – Majka x Curtis x Király Viktor: Füttyös

 

Tovább trónoló slágerek

Semmi új a nap alatt: ötödik hete ugyanazok a szerzemények szerepelnek az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorának érmes pozícióiban. A csúcsot kilencedik hete a kanadai Drake uralja az In My Feelingsszel. A második helyen ötödik hete a Girls Like You (Maroon 5 featuring Cardi B), a harmadikon szintén ötödik hete az I Like It (Cardi B, Bad Bunny, J Balvin) tanyázik. Az utóbbi egy hétig vezetett, tíz héttel ezelőtt.

A brit listán második hete Calvin Harris skót producer és Sam Smith angol énekes slágere, a Promises az első. A tízes mezőnyben egy újdonságra és egy új belépőre lelünk: két amerikai rapper-énekes, az atlantai születésű Kanye West és a floridai Lil Pump felvétele, az I Love It – amelyben az ötvennyolc éves Adele Givens chicagói születésű színésznő-komikus is közreműködik – a bronzérmes pozícióban indít, Marshmello philadelphiai producer és a Bastille londoni popkvartett zeneszáma, a Happier kilenc helyet ugorva a hatodik. A második héten is a TOP 10-ben találjuk Eminem három dalát: a Fall egy pozíciót javítva a nyolcadik, a Lucky You (featuring Joyner Lucas) hármat hátrálva a kilencedik, a The Ringer hatot rontva a tizedik.

A német rangsort megszakítással nyolcadik hete a litván Dynoro és az olasz Gigi D’Agostino uralja az In My Minddal. A sláger eredetije 2012-ben készült, az előadói ausztrálok: Ivan Gough house-producer, az Aden Forte és Josh Soon alkotta Feenixpawl house-duó, Georgi Kay énekesnő, valamint egy svéd zenész is kivette a részét belőle, Axwell, aki remixelte. A brit listavezető Promises (Calvin Harris & Sam Smith) nyolc helyet javítva az ötödik.

A magyar Single (track) Top 40 rangsorban ötödik hete Majka, Curtis és Király Viktor szerzeménye, a Füttyös az első. A Promises (Calvin Harris & Sam Smith) két hete a 26. pozícióban debütált, a múlt héten nem volt a mezőnyben, most a hetedik helyre tért vissza. Eminem albumáról (Kamikaze) két felvétel érkezett meg a listára: a Fall a 18., a Lucky You (featuring Joyner Lucas) a 28. pozícióban rajtol. A rangsorban további öt újdonság szerepel. Jason Derulo floridai énekes, David Guetta francia szerző-producer, Nicki Minaj Trinidad és Tobagó-i születésű rappernő, valamint Willy William francia szerző-producer zeneszáma, a Goodbye a 13., Black Coffee dél-afrikai producer, David Guetta és Delilah Montagu londoni énekesnő dala, a Drive a 20., két dél-koreai, Baekhyun énekes és Loco rapper szerzeménye, a Young a 25., újabb két rapper, a New York-i 6ix9ine és a Puerto Ricó-i Anuel AA felvétele, a Bebe a 36., a Follow the Flow hazai hiphoptrió zeneszáma, a Maradok távol a 39. helyet szerezte meg. A rádióállomásaink megszakításokkal 12. hete Calvin Harris és Dua Lipa dalát, a One Kisst játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Eminem: Kamikaze

Egyesült Királyság – Eminem: Kamikaze

Németország – Paul McCartney: Egypt Station

Magyarország – Ossian: Nyitott szívvel

 

Legendák albumai a brit élmezőnyben

Az amerikai tízes mezőnyben Eminem nagylemeze (Kamikaze) mellett további két új jelzésű korong található. Troye Sivan dél-afrikai, johannesburgi születésű, Los Angelesben élő énekes második stúdióalbuma, a Bloom 72 ezer példánnyal (59 ezer az eladás) a negyedik, a Why Don’t We Los Angeles-i popegyüttes első stúdiólemeze, az 8 Letters 44 ezerrel (37 ezer az eladás) a kilencedik pozíciót foglalta el. A múlt heti első helyezett, a BTS dél-koreai héttagú fiúcsapat válogatásalbuma, a Love Yourself: Answer a nyolcadik pozícióba zuhant.

Az Egyesült Királyságban második hete Eminem nagylemeze (Kamikaze) vezet. Ebben a helyezésben már benne vannak a fizikai eladások is. A hetvenhat éves, angol Paul McCartney 18. szólóban jegyzett stúdióalbuma, az Egypt Station a harmadik, az 1967 és 1977 között működött T. Rex angol folkrock zenekar slágerválogatása, a Gold a nyolcadik, a 77. életévében járó, amerikai Paul Simon 14. stúdiólemeze, az In the Blue Light a tizedik, a Spiritualized angol rockegyüttes nyolcadik stúdióalbuma, az And Nothing Hurt a 11., a Clutch marylandi rockzenekar 12. stúdiólemeze, a Book of Bad Decisions a 13., az Alter Bridge orlandói rockegyüttes és a The Parallax Orchestra koncertalbuma, a Live at the Royal Albert Hall a 18., Lenny Kravitz New York-i énekes 11. stúdiólemeze, a Raise Vibration a 19. pozícióban nyitott. A szeptember 7-én huszonhat évesen kábítószer-túladagolásban elhunyt Mac Miller amerikai rapper augusztusban megjelent ötödik stúdióalbuma, a Swimming a 17. helyre jött vissza – korábban egy hétig tanyázott a rangsorban, a 37. pozícióban.

A német TOP 10-ben hat újdonságra lelünk. Az élen Paul McCartney nagylemeze (Egypt Station) startol. Az élő legenda szólóban most először szerepel a német lista csúcsán. Eddig legmagasabban a második helyen járt az 1982-es Tug of War és az 1993-as Off the Ground című albumaival. Lenny Kravitz korongja (Raise Vibration) a harmadik, Kay One német rapper hatodik stúdiólemeze, a Makers Gonna Make a negyedik, egy másik német rapper, Al-Gear harmadik stúdióalbuma, a DVC a hetedik, Alvaro Soler spanyol énekes második stúdiólemeze, a Mar de Colores a nyolcadik, a Dorfrocker német trió albuma, a Hallo alle Mann a kilencedik pozícióban kezdett.

Idehaza a rangsorban tartózkodás 19. hetében visszakerült az élre az Ossian második balladaválogatása, a Nyitott szívvel, amely a kiadását követően két hétig uralta a mezőnyt. Eminem korongja (Kamikaze) a nyolcadik, Troye Sivané (Bloom) a 37., Nick Masonnek, az angol Pink Floyd dobosának háromlemezes kiadványa, az Unattended Luggage a 38., az U.D.O. német metálzenekar 16. stúdióalbuma, a Steelfactory a 39. helyen landolt.

Puha József

2018. 09. 17. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2018/38. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2018/38. hét