Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lady Gaga újra a középpontban

Listamustra - Lady Gaga újra a középpontban

Lady Gaga tíz éve robbant be a zenei élvonalba, ám csodásan induló karrierje két sikeres nagylemez (The Fame + The Fame Monster, Born This Way) után zsákutcába torkollott. Népszerűsége világszerte, de főleg Európában jócskán visszaesett. Most – amikor már csak kevesen hittek benne – egy filmfőszerep és a film vezető betétdala visszahozta őt az élmezőnybe.

A New York-i énekesnő első, 2008-as The Fame című stúdióalbumából és annak 2009-es The Fame Monster című második kiadásából tizenötmilliót értékesítettek, a legutóbbi stúdiólemezéből, a 2016-os Joanne címűből már csak egymillió fogyott el. Az utóbbiról az Egyesült Királyságban nem is született sláger, a Perfect Illusion a 12., a Million Reasons a 39., a címadó Joanne a 154. helyig jutott.

Listamustra - Lady Gaga újra a középpontban

Lady Gaga a héten – több mint nyolc év után – újra első a brit listán. A mozikban tarol a főszereplésével játszott A Star Is Born (Csillag születik) című amerikai film, amelynek másik főszereplője és rendezője Bradley Cooper. Közösen éneklik a film Shallow című betétdalát, amely negyedik hete szerepel a brit rangsorban, három pozíciót javítva került az élre. Az énekesnőnek ez az ötödik brit listavezetője. A Just Dance-szel (featuring Colby O’Donis) és a Poker Face-szel 2009-ben három-három, a Bad Romance-szel 2009 decemberében és 2010 januárjában megszakítással két, a Telephone-nal (& Beyoncé) 2010-ben szintén két hétig uralta a mezőnyt.

A Shallow harmadik hete tanyázik a magyar Single (track) Top 40 rangsorban, a múlt héten első volt, most a második helyen található. A litván Dynoro és az olasz Gigi D’Agostino slágere, az In My Mind foglalta vissza a csúcsot, amely a filmdal előtt két hétig vezetett. A Shallow negyedik hete tartózkodik a német listán, egyet előlépve a tizedik. Az amerikaiak viszont úgy tűnik, máris kezdik megunni a zeneszámot. Harmadik hete szerepel a Hot 100 mezőnyében, a héten öt pozíciót rontva a tizedik.

Puha József

2018. 10. 29. 19:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Hortika 2018. 11. 30. 9:19
Nagyszerű írás

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lady Gaga újra a középpontban cikk képei
Listamustra - Lady Gaga újra a középpontbanListamustra - Lady Gaga újra a középpontban