Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2019/2. hét

Listamustra - Listamustra 2019/2. hét

Az e heti amerikai albumrangsor élmezőnye tökéletes tükörképe az utóbbi hetek tengerentúli népszerűségi mutatóinak – hét hiphopelőadó nagylemeze és három filmzenei korong tanyázik benne. A csúcson nem történt változás, második hete a georgiai 21 Savage második stúdióalbuma, az I Am > I Was az első, pedig ötvenegy százalékkal csökkent iránta a kereslet. A múlt héten 131 ezer példánnyal uralta a mezőnyt, a héten 65 ezerrel vezet.

A második helyen a New York-i A Boogie wit da Hoodie (Hoodie SZN), a harmadikon a pennsylvaniai Meek Mill (Championships), a negyediken a New York-i születésű, Texasban élő Post Malone (Beerbongs & Bentleys), a hatodikon a kanadai Drake (Scorpion), a hetediken a texasi Travis Scott (Astroworld), a kilencediken a floridai Kodak Black (Dying to Live) nagylemeze szerepel. Az ötödik pozícióban a Spider-Man: Into the Spider-Verse (Pókember: Irány a Pókverzum) című animációs film, a nyolcadikban a The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című életrajzi ihletésű musicalfilm, a tizedikben az A Star Is Born (Csillag születik) című zenés film albuma található.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Halsey: Without Me

Egyesült Királyság – Ava Max: Sweet but Psycho

Németország – Ava Max: Sweet but Psycho

Magyarország – Majka x Horváth Tamás: Meztelen

 

Halsey közreműködő után szólóban is első

A floridai születésű, New Yorkban élő Ariana Grande a Thank U, Next című slágerével egy hét megszakítással hét hétig uralta az amerikai Hot 100 rangsort – a héten újra trónfosztott lett. Szinte biztosra vehető, hogy már nem tér vissza az élre. Halsey foglalta el a helyét a Without Me című szerzeménnyel. A New Jersey-i énekesnő nem először jár a csúcson, 2016-ban a The Chainsmokers New York-i producerduó Closer című zeneszámának az énekesnőjeként tizenkét hétig vezetett. Post Malone és egy másik hiphopsztár, a kaliforniai születésű Swae Lee felvétele, a Sunflower, a Pókember: Irány a Pókverzum fő betétdala két pozíciót javítva a harmadik.

Az Egyesült Királyságban harmadik hete a wisconsini születésű, albán származású Ava Max slágere, a Sweet but Psycho az első. A tízes mezőnyben egy-egy újdonságra és újonnan belépőre lelünk. Két londoni rapper, Headie One és Dave szerzeménye, az 18HUNNA a hatodik helyen nyitott. George Ezra angol énekes újabb zeneszáma, a Hold My Girl a tavaly márciusban kiadott második, Staying at Tamara’s című stúdiólemezéről hat pozíciót ugorva a nyolcadik. Újra beállította eddigi legjobb helyezését, a kilencediket Freya Ridings londoni énekesnő még 2017 novemberében megjelent felvétele, a Lost Without You.

A Sweet but Psycho (Ava Max) a német listát megszakításokkal hatodik hete uralja. A múlt hetiek közül kilenc dal maradt bent a TOP 10-ben. Dean Lewis ausztrál énekes a nyolcadik pozícióig jutó slágere, a Be Alright két helyet előlépve a tizedik.

Nálunk Majka és Horváth Tamás közös szerzeménye, a Meztelen egy hete a bronzérmes pozícióban indított, a héten átvette a vezetést. Két magyar rapper, Missh és Hiro, valamint Lotfi Begi zeneszáma, a Megöl a 30., Hiro a testvérével, Giajjennóval alkotott duója, az AK26 felvétele, a Pásztor a 32., a New Level Empire egy korábbi slágere, az Ecküvel készített Hallod látod érzed a 40. helyen debütált. A rádióállomásaink változatlanul, tizedik hete Calvin Harris skót producer és Sam Smith angol énekes dalát, a Promisest játsszák a legsűrűbben.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – 21 Savage: I Am > I Was

Egyesült Királyság – Soundtrack: The Greatest Showman

Németország – Daniela Alfinito: Du warst jede Träne wert

Magyarország – Edda Művek: 44 év – Budapest, Papp László Sportaréna, 2018. március 10.

 

Megérkeztek az új év első korongjai

A brit piacon továbbra is legyőzhetetlen a karácsony előtt új erőre kapó A legnagyobb showman zenéje – megszakításokkal 26. hete első. Az ezüstérmes pozícióban George Ezra albuma (Staying at Tamara’s), a bronzérmesben a Csillag születik zenéje tanyázik. A rangsor első 2019-es nagylemeze, az 1959-ben alakult The Searchers liverpooli popzenekar január 4-én kiadott gyűjteménye, a The Farewell Album: The Greatest Hits & More a 35. helyre iratkozott fel.

A német élmezőnyben három idei korong szerepel, ezek is január 4-én jelentek meg. Daniela Alfinito 1971-es születésű német popénekesnő stúdiólemeze, a Du warst jede Träne wert az első, a szintén 1971-ben született DJ Ötzi osztrák popénekes válogatása, a 20 Jahre DJ Ötzi – Party ohne Ende a negyedik, a Callejon német metalcore-együttes stúdióalbuma, a Hartgeld im Club az ötödik pozíciót szerezte meg.

Idehaza második hete az Edda Művek koncertkiadványa (CD+DVD), a 44 év – Budapest, Papp László Sportaréna, 2018. március 10. a legkelendőbb. A második helyen a Hooligans stúdiólemeze, a Jég hátán, a harmadikon a Ganxsta Zolee és a Kartel stúdióalbuma, a Helldorado újratöltve található – az utóbbi az 1999-es Helldorado új változata. A negyvenes mezőnyben nincs új belépő.

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2019. 01. 14. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2019/2. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2019/2. hét