Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2019/7. hét

Listamustra - Listamustra 2019/7. hét

Az USA-ban a Backstreet Boys orlandói együttes kilencedik stúdiólemeze, a DNA az élről a 24. helyre esett. Az első újdonság, Luis Fonsi Puerto Ricó-i énekes tizedik stúdióalbuma, a Vida a 18. pozícióban landolt. Az élmezőnyben nyolc hiphopelőadó nagylemeze és két filmzenei korong szerepel – a többségük hetek óta a legnépszerűbbek között tanyázik.

A csúcsra visszatért a New York állambeli bronxi A Boogie wit da Hoodie albuma, a Hoodie SZN, amely megszakítással harmadik hete vezet. A második helyen a londoni születésű, Atlantában élő 21 Savage (Am > I Was), a harmadikon az atlantai Future (Future Hndrxx Presents: The Wizrd), a negyediken a houstoni Travis Scott (Astroworld), az ötödiken az A Star Is Born (Csillag születik) című film, a hatodikon a New York állambeli Syracuse-ban született, a texasi Grapevine-ban élő Post Malone (Beerbongs & Bentleys), a hetediken a philadelphiai Meek Mill (Championships), a nyolcadikon a kanadai, a kaliforniai Hidden Hillsben (is) élő Drake (Scorpion), a kilencediken a Spider-Man: Into the Spider-Verse (Pókember: Irány a Pókverzum) című animációs film, a tizediken a floridai, Pompano Beach-i Kodak Black (Dying to Live) nagylemeze található. Ezek közül csupán a Pókember: Irány a Pókverzum albuma maradt le az élről, ez az ezüstérmes pozícióig jutott.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Ariana Grande: 7 Rings

Egyesült Királyság – Ariana Grande: Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored

Németország – Eno featuring Mero: Ferrari

Magyarország – Lady Gaga & Bradley Cooper: Shallow

 

Ariana Grande újdonságdömpingje

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában harmadik hete a floridai születésű, New Yorkban élő Ariana Grande slágere, a 7 Rings az első. Már visszaesőben volt Marshmello philadelphiai producer és a Bastille londoni popkvartett szerzeménye, a Happier, most hat helyet ugorva a második. A harmadikon Halsey New Jersey-i énekesnő zeneszáma, a Without Me van, amely megszakítással két hétig uralta a mezőnyt.

A brit és a német listán már felbukkantak Ariana Grande új felvételei a február 8-án megjelent Thank U, Next című ötödik stúdiólemezéről. Mivel az előbbin a szabályok értelmében egy előadó csak három dallal lehet jelen, ezért egyértelmű volt, hogy a rangsorban eddig tizennégy hetet töltött, azt hat hétig vezető címadó sláger elhagyja a mezőnyt. Így is történt, a 28. pozícióból esett ki. Azzal azonban senki sem számolt, hogy a Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored a csúcson indít, legyőzve a három hétig trónoló, a második helyre hátráló 7 Rings című szerzeményt. Az énekesnő harmadik zeneszáma, a Needy a nyolcadik pozícióban nyitott. Lewis Capaldi skót énekes felvétele, a Someone You Loved hat helyet javítva a harmadik.

Németországban a 7 Rings egy pozíciót előlépve újra beállította eddigi legjobb helyezését, a negyediket, a Thank U, Next tizenötöt ugorva a 34. pozícióban szerepel – ez a 13. helyig vitte. Az Imagine, amely egy hétig tanyázott már a listán, a 60. pozícióban, a 93. helyre jött vissza. A százas mezőnyben Ariana Grande hat dala debütált: a Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored a nyolcadik, a Bloodline a 42., a Bad Idea az 52., a Needy a 65., a Fake Smile a 68., a NASA a 69. pozícióban rajtol. A tízes mezőnyben további három új jelzésű szerzeményre lelünk, német zenészektől. Négy rapper: a kurd származású Eno és a török származású Mero zeneszáma, a Ferrari az első, a koszovói albán származású Azet és a libanoni származású Zuna felvétele, a Hallo Hallo a harmadik helyet szerezte meg. A KitschKrieg producercsapat Cro rapperrel, az AnnenMayKantereit pop-rock zenekarral és Trettmann énekessel készült dala, a 5 Minuten a tizedik pozícióban kezdett.

A magyar Single (track) Top 40 rangsorban megszakításokkal hatodik hete Lady Gaga és Bradley Cooper slágere, a Shallow az első a Csillag születik című amerikai filmből. Billie Eilish Los Angeles-i énekesnő szerzeménye, a Bury a Friend a 12., Don Diablo holland producer és Kiiara amerikai énekesnő zeneszáma, a You’re Not Alone a 21., Marshmello és a Bastille felvétele, a Happier a 25., Nexeri, DJ Antonio és Moonessa dala, a Boom Boom a 26., Marshmello egy újabb szerzeménye, a 2016-os Alone a 33. helyre iratkozott fel. A rádióállomásaink tizennégy hétig Calvin Harris skót producer és Sam Smith angol énekes slágerét, a Promisest játszották a leggyakrabban. Most már a wisconsini születésű, albán származású Ava Max szerzeménye, a Sweet but Psycho a legtöbbet játszott – a zeneszám a brit listát négy, a németet hat hétig uralta.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – A Boogie wit da Hoodie: Hoodie SZN

Egyesült Királyság – Ariana Grande: Thank U, Next

Németország – Kool Savas: KKS

Magyarország – Magna Cum Laude: Gyulai Húszfeldolgozó

 

Ariana Grande brit győzelme

Az Egyesült Királyságban természetesen Ariana Grande stúdióalbuma, a Thank U, Next startol az élen 65 214 példánnyal. A TOP 10-ben még két újdonság található: AJ Tracey angol rapper első stúdiólemeze, az AJ Tracey a bronzérmes, az ikertestvérek, Catherine és Lizzy Ward Thomas alkotta Ward Thomas countrypop-duó harmadik stúdióalbuma, a Restless Minds a nyolcadik pozíciót foglalta el.

A német piacon Ariana Grande nagylemeze a harmadik helyre érkezett meg. Az élmezőnyben még három új jelzésű korong van: Kool Savas török származású német hiphopelőadó albuma, a KKS az első, a Die Ärzte berlini punkegyüttes háromlemezes válogatása, a They’ve Given Me Schrott! – Die Outtakes a második, a Beast in Black finn metálzenekar második stúdióalbuma, a From Hell with Love a hatodik pozícióban landolt.

Idehaza a Kowalsky meg a Vega stúdiólemeze (CD tíz új szerzeménnyel és egy átdolgozással, valamint DVD tíz koncertdallal), az Árnyék és fény három hét vezetés után a második helyre szorult, valószínűleg csak átmenetileg, s még visszatér a csúcsra. A Magna Cum Laude a múlt héten a hetedik pozícióban indító Gyulai Húszfeldolgozó című albuma – amelyen az együttes húsz slágere, népszerű dala mások előadásában hallható – került az élre. A Within Temptation holland szimfonikus metálzenekar hetedik stúdiólemeze, a Resist a nyolcadik, a Romantikus Erőszak albuma, a Betyárballadák a 32. helyen nyitott.

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2019. 02. 18. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2019/7. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2019/7. hét