Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2019/8. hét

Listamustra - Listamustra 2019/8. hét

Akárcsak egy hete az Egyesült Királyság és Németország zeneiparában, a héten az amerikai és a hazai zenepiacon is minden Ariana Grande körül forog. A világsztár az ötödik, Thank U, Next című stúdiólemezével az USA albumeladási rangsorának a csúcsán landolt, a Hot 100 listán pedig beállította a The Beatles rekordját, és felállított egy vadonatújat.

Ariana Grande a 7 Rings című slágerével negyedik hete vezeti a dalok amerikai rangsorát. A Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored című szerzeménnyel a második helyen debütált, a Thank U, Next cíművel – amellyel hét hétig uralta a mezőnyt – négyet javítva a harmadikra jött fel. Eddig csak a The Beatles szerepelt egyszerre a lista érmes pozícióiban. A floridai születésű, New Yorkban élő énekesnő új nagylemezének összes zeneszáma megtalálható a Hot 100 ötvenes mezőnyében: a Needy a 14., a NASA a 17., a Bloodline a 22., a Ghostin a 25., a Fake Smile a 26., a Bad Idea a 27., az In My Head a 38., a Make Up a 48. helyre iratkozott fel, az Imagine a 21. pozícióba jött vissza. Még egyetlenegy énekesnő sem tanyázott ilyen sok, szám szerint tizenkét felvétellel a rangsor első felében. A korábbi rekorder Cardi B New York-i rappernő volt, aki az Invasion of Privacy című első stúdióalbumának megjelenése után, tavaly áprilisban tíz szerzeménnyel volt jelen a Hot 100 ötvenes mezőnyében.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Ariana Grande: 7 Rings

Egyesült Királyság – Ariana Grande: 7 Rings

Németország – KC Rebell featuring Summer Cem & Capital Bra: DNA

Magyarország – Lady Gaga & Bradley Cooper: Shallow

 

A 7 Rings visszaszerezte a brit trónt

Az Egyesült Királyság rangsorában Ariana Grande ugyanazzal a három zeneszámmal szerepel, mint a múlt héten. A 7 Rings visszatért az élre, megszakítással negyedik hete első. Az egy hete a csúcson indító Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored a második helyre csúszott, a Needy hármat esve a 11. pozícióban van. Az élmezőnyben egy új belépő található: a hat színes bőrű rapper alkotta NSG angol csapat és egy hetedik rapper, a szintén színes bőrű, angol Tion Wayne felvétele, az Options három helyet előlépve a kilencedik. Cardi B és a hawaii Bruno Mars újdonsága, a Please Me a 12. pozícióban nyitott.

A német százas mezőnyben Ariana Grande a múlt héten kilenc szerzeménnyel tanyázott, a héten már csak hárommal van jelen: a 7 Rings hármat rontva a hetedik, a Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored hatot esve a 14., a Thank U, Next tizenötöt zuhanva a 49. helyen szerepel. Három német rapper: a törökországi kurd származású KC Rebell, a török származású Summer Cem, valamint az orosz és ukrán gyökerű Capital Bra dala, a DNA az élen startol. Shirin David német énekesnő és videóblogger zeneszáma, a Gib ihm az ezüstérmes, a Deutschland sucht den SuperStar nyolcadik, 2011-es sorozatában diadalmaskodó Pietro Lombardi német énekes felvétele, a Nur ein Tanz a negyedik pozícióba érkezett meg.

A magyar Single (track) Top 40 listát megszakításokkal hetedik hete Lady Gaga és Bradley Cooper slágere, a Shallow vezeti az A Star Is Born (Csillag születik) című filmből. Ariana Grande repertoárjából a három héttel ezelőtt a csúcson kezdő 7 Rings hat helyet rontva a tizedik, a Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored a negyedik, a Bloodline a nyolcadik, a Fake Smile a 20., a Needy a 31., a Bad Idea a 40. pozíciót foglalta el, új belépőként. Mike Williams holland lemezlovas-producer szerzeménye, a The Beat a 35. helyen landolt. A rádióállomásaink második hete a wisconsini születésű, albán származású Ava Max zeneszámát, a Sweet but Psychót sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Ariana Grande: Thank U, Next

Egyesült Királyság – Ariana Grande: Thank U, Next

Németország – Tobias Sammet’s Avantasia: Moonglow

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Árnyék és fény

 

Visszatért a kanadai énekesnő

Az USA-ban a várakozásnak megfelelően Ariana Grande stúdióalbuma, a Thank U, Next szerezte meg a rangsor élét – 360 ezerrel rajtol, ebből 116 ezer példány az eladás. Mögötte két filmzenei lemez, az ezüstérmes pozícióban a Csillag születiké, a bronzérmesben a Bohemian Rhapsodyé (Bohém rapszódia) található. Kacey Musgraves texasi énekesnő a Grammy Awardson Az év albuma és a Legjobb countryalbum kategóriákban díjazott negyedik stúdiólemeze, a tavaly márciusban kiadott Golden Hour a kilencedik helyre jött vissza – 26. hete tanyázik a listán, a negyedik pozícióig jutott.

A brit mezőnyt második hete Ariana Grande albuma (Thank U, Next) uralja. A következő helyeken itt is filmzenei korongokra lelünk: a másodikon a The Greatest Showmané (A legnagyobb showman), a harmadikon a Csillag születiké, a negyediken a Bohém rapszódiáé van. A D-Block Europe londoni hiphopduó második mixtape-lemeze, a Home Alone a hatodik, az ezredforduló utáni évek egyik vezető énekesnője, a kanadai Avril Lavigne hatodik stúdióalbuma, a Head Above Water a tizedik pozícióban debütált.

Németországban a Tobias Sammet vezette Avantasia német szimfonikus metálzenekar nyolcadik stúdiólemeze, a Moonglow az első, a Blutengel német elektrozenei formáció 11. stúdióalbuma, az Un:Gott a második, Avril Lavigne nagylemeze (Head Above Water) a harmadik helyre iratkozott fel.

Ahogy azzal számolni lehetett, visszaszerezte a magyar albumeladási rangsor csúcsát a Kowalsky meg a Vega korongja, az Árnyék és fény (stúdiólemez és koncert-DVD) – megszakítással negyedik hete első. Lovasi András második szólóalbuma, a Tűzijáték délben (az első, a Bandi a hegyről 2001-ben jelent meg) a harmadik, Ariana Grande nagylemeze (Thank U, Next) a 11., a Beast in Black finn metálegyüttes második stúdióalbuma, a From Hell with Love a 17., az Omega 2001-es nagylemeze, a Tűzvihar – Stormy Fire a 40. pozícióban indít.

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2019. 02. 25. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2019/8. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2019/8. hét