Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2019/13. hét

Listamustra - Listamustra 2019/13. hét

Hihetetlen! Németországban ismét Capital Bra startol a dalrangsor csúcsán, ráadásul újra önmagát váltotta az élen. Az orosz és ukrán származású német rappernek a Cherry Lady egy éven belül a 12. olyan slágere, amellyel a lista csúcsán indít. A zeneszám a Modern Talking 1985-ös Cheri, Cheri Lady című örökzöldjének az átirata.

Capital Bra a múlt héten a Wir ticken című felvétellel (x Samra), öt hete közreműködőként a DNA (KC Rebell featuring Summer Cem & Capital Bra), nyolc hete a Prinzessa, tizenhárom hete a Benzema, huszonkét hete a Roli Glitzer Glitzer (featuring Luciano & Eno), harminchárom hete a Melodien (featuring Juju), harminchét hete ismét közreműködőként a Für euch alle (Bushido featuring Samra & Capital Bra), negyvenegy hete a Berlin lebt, negyvenhárom hete a One Night Stand, negyvenhét hete a Neymar (featuring Ufo361), ötven héttel ezelőtt a 5 Songs in einer Nacht cíművel iratkozott fel a rangsor élére.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Ariana Grande: 7 Rings

Egyesült Királyság – Lewis Capaldi: Someone You Loved

Németország – Capital Bra: Cherry Lady

Magyarország – Lady Gaga & Bradley Cooper: Shallow

 

Tovább taroló világslágerek

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsora csúcsán, megszakítással hetedik hete a floridai születésű, New Yorkban élő Ariana Grande az első a 7 Rings című szerzeménnyel. Az élmezőnyben sincs nagy mozgolódás, új belépő nem szerepel benne, csak egy visszatérő, Meek Mill philadelphiai rapper a kanadai kollégájával, Drake-kel készült Going Bad című zeneszáma, amely négy pozíciót ugorva a tizedik, a hatodik az eddigi legjobb helyezése.

A brit lista élén sincs változás, ötödik hete a skót Lewis Capaldi vezet a Someone You Loved című felvétellel. A hetedik pozícióban rajtol Steel Banglez angol producer AJ Tracey és MoStack angol rapperekkel készített Fashion Week című dala. Itt két visszatérő található a TOP 10-ben: a pennsylvaniai P!nk április 26-án megjelenő Hurts 2B Human című nyolcadik stúdiólemezének előhírnöke, a Walk Me Home négy héttel ezelőtt a nyolcadik helyre érkezett meg, most hármat javítva a kilencedik. A hat színes bőrű rapper alkotta NSG angol csapat és egy hetedik rapper, a szintén színes bőrű, angol Tion Wayne szerzeménye, az Options 13. hete tartózkodik a rangsorban, a hetedik pozícióig jutott, most egyet előlépve a tizedik.

A német tízes mezőnyben Capital Bra a csúcson landoló zeneszáma (Cherry Lady) mellett további három újdonság tanyázik, ezek előadói is német rapperek. A kurd származású Eno felvétele, a Blackberry Sky a második, a mozambiki származású Luciano és a libanoni származású Samra dala, a Ya Salame az ötödik, a szintén kurd származású Fero47 szerzeménye, a Puerto Rico a hetedik helyen kezdett.

A magyar Single (track) Top 40 listát megszakításokkal 12. hete Lady Gaga és Bradley Cooper uralja az A Star Is Born (Csillag születik) című film Shallow című világslágerével. A Red Bull Pilvaker népes csapata március 15-én telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. Ennek hatására a jelenleg hódító Magány című zeneszáma (az előadó Fluor, Deego és Szakács Gergő) a harmadik, a Szeptember végén (Halott Pénz, Fluor, Deego, Singh Viki) a 15., a Falu végén kurta kocsma (Lábas Viki, Sub Bass Monster, Fluor) a 16., a Pató Pál úr (Fluor, Fura Csé, Halott Pénz, Meszi) a 38. pozícióba jött vissza, a Márciusi ifjak című újdonsága (Fura Csé, Papp Szabi, Bom, Szivák Zsolt) a 14. helyen debütált. A mezőnyben további hét új belépőre lelünk. Iggy Azalea ausztrál születésű rapperlány felvétele, a Sally Walker a kilencedik, Hrutka Róbert szerzeménye, a Kincsem vágta a Kincsem című filmből a tizedik, a wisconsini születésű, albán származású Ava Max dala, a So Am I a 11., egy magyar duó: Rico rapper és Miss Mood énekesnő zeneszáma, a Pardon a 22., Pixa és ByeAlex felvétele, az Apátok a 27., Sean Paul jamaikai rapper-énekes és J Balvin kolumbiai énekes szerzeménye, a Contra La Pared a 29., Casey Edwards és Ali Edwards dala, a Devil Trigger a Devil May Cry 5 című videójátékból a 32. pozíciót foglalta el. A rádióállomásaink hetedik hete Ava Max slágerét, a Sweet but Psychót játsszák a legsűrűbben.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Juice Wrld: Death Race for Love

Egyesült Királyság – Michael Ball: Coming Home to You

Németország – Schiller: Morgenstund

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Árnyék és fény

 

Újdonságmentes amerikai és újdonságszegény brit élmezőny

Az USA-ban második hete Juice Wrld chicagói születésű, Los Angelesben élő húszéves rapper második stúdióalbuma, a Death Race for Love a legnépszerűbb kiadvány. Most 74 ezer példánnyal vezet, ami ötvenöt százalékos visszaesés a múlt héthez képest, amikor 165 ezer példánnyal rajtolt az élen. Az első új belépő, Chief Keef rapper – akárcsak Juice Wrld, ő is Chicagóban született és Los Angelesben él –, valamint Zaytoven bostoni születésű, San Franciscóban élő producer GloToven című közös lemeze a 153. (!) helyen lépett be a rangsorba.

Az Egyesült Királyságban az 1962. június 27-én született Michael Ball angol színész-énekes albuma, a Coming Home to You nyitott a csúcson 18 039 példánnyal. A következő újdonság, az 1993 és 1998 között működött, 2017-ben újjáalakult Sleeper negyedik stúdiólemeze, a The Modern Age a 18. pozíciót szerezte meg. A londoni pop-rock együttes előző stúdióalbuma, a Pleased to Meet You 1997 októberében került forgalomba.

Németországban Christopher von Deylen német zenész egyszemélyes formációja, a Schiller tizedik stúdiólemeze, a Morgenstund az első, Herzog berlini rapper stúdióalbuma, az OG mit Herz a második, Tua ukrán származású német producer-rapper stúdiólemeze, a Tua a hatodik, két rapper: az iráni származású Nimo és a török származású Capo közös albuma, a Capimo a hetedik, a Toto Los Angeles-i poprock zenekar koncertlemeze, a 40 Tours Around the Sun a kilencedik helyen startol.

A hazai piacon három hét után trónfosztott lett a Leander Kills stúdióalbuma, a Luxusnyomor. A Kowalsky meg a Vega koncert DVD-vel kiegészített Árnyék és fény című stúdiólemeze tért vissza az eladási lista csúcsára – megszakításokkal hatodik hete uralja a mezőnyt. A rangsorban négy új jelzésű korong szerepel. A hardrock és metál elegyét játszó szécsényi Helldiver együttes első stúdióalbuma, A túlélés záloga az ötödik, a Foals oxfordi rockzenekar ötödik stúdiólemeze, az Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 a hetedik, Rudán Joe dupla koncertalbuma, az 55 – Akusztikus koncert a Kodály Központban: Pécs, 2018. november 23. a tizedik, az Alphaville német szintipop együttes első, 1984-es Forever Young című stúdiólemezének különböző változatokban kapható újrakiadása a 18. pozícióban indít.

Puha József

2019. 04. 01. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2019/13. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2019/13. hét