Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2019/14. hét

Listamustra - Listamustra 2019/14. hét

Billie Eilish egy ideje már bontogatta a szárnyát, sokan nagy karriert jósolnak neki. A 18. életévében járó, 2001. december 18-án született Los Angeles-i énekesnő most bebizonyította, hogy komolyan kell őt venni: első stúdiólemeze, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? 2019 második legjobb eredményével, 48 410 példánnyal landolt a brit rangsor csúcsán.

Idén csak Ariana Grande február 8-án megjelent albuma, a Thank U, Next debütált jobb teljesítménnyel, 65 214 példánnyal az Egyesült Királyságban. A dalok brit listájának százas mezőnyében egy előadó csak három szerzeménnyel lehet jelen. Billie Eilish nagylemezéről a Bad Guy az ezüstérmes pozícióba érkezett meg. A Bury a Friend a rangsorban tartózkodás kilencedik hetében visszatért a tízes mezőnybe, tizennégy helyet javítva a hatodik (ez eddigi csúcspozíciója), a Wish You Were Gay a listán szereplés ötödik hetében huszonkilencet ugorva a 13. helyre jött fel, ami eddigi csúcspozíciója is egyben.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Ariana Grande: 7 Rings

Egyesült Királyság – Lewis Capaldi: Someone You Loved

Németország – Rammstein: Deutschland

Magyarország – Lady Gaga & Bradley Cooper: Shallow

 

Berobbant a Rammstein nagy port kavart újdonsága

Nincs változás az amerikai Hot 100 élén, megszakítással nyolcadik hete Ariana Grande az első a 7 Rings című slágerével. A következő két helyen a New York-i születésű, Texasban élő Post Malone rapper-énekes található: a másodikon a Wow.-val, a harmadikon a Swae Lee-vel készült Sunflowerrel – a Spider-Man: Into the Spider-Verse (Pókember: Irány a Pókverzum) című animációs film betétdalával – tanyázik. Visszajött a TOP 10-be Blueface Los Angeles-i rapper zeneszáma, a Thotiana, három pozíciót előlépve a nyolcadik – ez eddigi legjobb eredménye.

A brit rangsor csúcsán sincs változás, hatodik hete a skót Lewis Capaldi vezet a Someone You Loved című slágerrel. Huszonkét helyet javítva a tizedikre lépett a Meduza olasz producertrió és a Goodboys angol poptrió felvétele, a Piece of Your Heart.

A német élmezőnyben három újdonságra lelünk. A Rammstein nagy port kavart szerzeménye (főleg annak történelmi témájú videóklipje kavart óriási hullámokat), a Deutschland az élen rajtol.A rockot és metált elektronikus zenével ötvöző, 1994-ben alakult berlini zenekarnak ez a második listavezetője odahaza, a Pussy című dallal volt első még 2009-ben egy hétig. Bausa német rapper zeneszáma, a Mary a nyolcadik, Billie Eilish felvétele, a Bad Guy a tizedik pozícióba iratkozott fel. Egy másik német rapper, a görög származású Shindy szerzeménye, az Affalterbach a rangsorban tartózkodás második hetében kilenc helyet ugorva a harmadik.

A magyar Single (track) Top 40 listát megszakításokkal 13. hete Lady Gaga és Bradley Cooper uralja az A Star Is Born (Csillag születik) című film Shallow című slágerével. A mezőnyben hét új jelzésű dal szerepel. Alan Walker angol–norvég producer Sabrina Carpenter amerikai énekesnővel és Farruko Puerto Ricó-i énekessel készített zeneszáma, az On My Way a második, Sidsel Endresen norvég dzsesszénekesnő és Bugge Wesseltoft norvég dzsesszzenész 2002-es felvétele, a Try az ötödik, a Rammstein szerzeménye, a Deutschland a 17., Mr. Busta rapper két dala, a Tetovált Bunkó #1 a 24., a Tetovált Bunkó #2 a 25., a Luniz oaklandi hiphopduó 1995-ös slágere, a Michael Marshall amerikai énekessel készült I Got 5 on It a 32., Ady Suleiman tanzániai származású angol énekes zeneszáma, a Best Friend a 39. pozíciót szerezte meg. A rádióállomásaink változatlanul, nyolcadik hete a wisconsini születésű, albán származású Ava Max felvételét, a Sweet but Psychót sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – NAV: Bad Habits

Egyesült Királyság – Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Németország – Fler: Colucci

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Árnyék és fény

 

Rapperek és rockerek hete szerte a nagyvilágban

Az amerikai rangsor csúcsán NAV második, Bad Habits című stúdióalbuma indít 82 ezer példánnyal, amelyből 24 ezer az eladás. A 30. életévében járó kanadai rapper első stúdiólemeze, a Reckless tavaly májusban jelent meg, s az USA-ban a nyolcadik helyig jutott. A tízes mezőnyben további két újdonság található. Egy másik rapper, a haiti származású, New York-i születésű, Atlantában élő Rich the Kid második stúdióalbuma, a The World Is Yours 2 (az első, a The World Is Yours tavaly márciusban került forgalomba) 42 ezerrel (mindössze 2 ezer az értékesítés) a negyedik, a Mötley Crüe Los Angeles-i metálegyüttesről szóló film, a The Dirt zenei anyaga 30 ezerrel (15 ezer az eladás) a tizedik pozíciót foglalta el.

Az Egyesült Királyságban – ahogy fent írtuk – Billie Eilish korongja (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?) startol az élen. A következő új belépő, Devin Townsend kanadai metálzenész 18. stúdiólemeze, az Empath a 23. helyen kezdett. Az ezüstérmes pozícióban a The Greatest Showman (A legnagyobb showman) című film zenéje (67. hete tanyázik a listán), a bronzérmesben Tom Walker skót énekes első, What a Time to Be Alive című stúdióalbuma van, amely négy héttel ezelőtt a rangsor csúcsán landolt.

A német TOP 10-ben hét új korongra lelünk. Fler német rapper 15. stúdiólemeze, a Colucci az első, Wincent Weiss német popénekes második stúdióalbuma, az Irgendwie anders a második, a Die Toten Hosen német punkrock zenekar koncertkiadványa, a Zuhause Live – Das Laune der Natour-Finale a harmadik, Billie Eilish lemeze (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?) a negyedik, Annett Louisan német popénekesnő nyolcadik stúdióalbuma, a Kleine große Liebe a hatodik, Play69 szerb–bosnyák származású német rapper harmadik stúdiólemeze, a Kugelsicherer Jugendlicher a kilencedik, Lang Lang kínai zongorista albuma, a Piano Book a tizedik helyen debütált.

Idehaza megszakításokkal hetedik hete a Kowalsky meg a Vega koncert DVD-vel kiegészített Árnyék és fény című stúdiólemeze a legnépszerűbb kiadvány. A The Bedlam és a Fish! együttesek tagjaiból álló Storm the Studio első stúdióalbuma, a Storm the Studio a 27., a Battle Beast finn metálzenekar ötödik stúdiólemeze, a No More Hollywood Endings a 35., a Toto kaliforniai poprock együttes koncertalbuma, a 40 Tours Around the Sun a 40. pozícióba érkezett meg.

Puha József

2019. 04. 08. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2019/14. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2019/14. hét