Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Love Parade:Access Peace

Love Parade - Love Parade:Access Peace

Több százezer raver gyűlt össze Berlinben július 13-án, hogy részt vegyen a világ legnagyobb Techno Parádéján, a 14. alkalommal megrendezett Love Parade-on. Az előzetes becslések milliós nagyságrendű látogatottságot ígértek, azonban idén a berlini utcákon "csak" 500.000 látogató bulizott.

A kevés nézőre többféle magyarázatot is találtak a rendezők. Egyes állítások szerint többen azért maradtak otthon, mert az időjárásjelentés rossz időt prognosztizált. Mások pedig nemes egyszerűséggel a terrortámadástól tartottak. Akik eljöttek, minden bizonnyal remekül érezték magukat az Access Peace jelszóval meghirdetett rendezvényen. A jó hangulatra ezúttal is garancia volt a fellépők névsora:
Azzido da Bass, Sasha (UK), Dero (ARG), Blank & Jones , Rush (US), Westbam,Timo Maas,Dr. Motte,Paul van Dyk és még sokan mások...
A félmillió raver szombaton délután táncolt keresztül Berlin Tiergarten kerületén, a június 17-e úton és a legtöbb útvonalakon, a Love Parade egyéb hagyományos helyszínein. Negyvenöt kamion vonult végig Berlin fő utcáin. Többezer raver táncolt reggelig nemcsak az utcákon, hanem a főbb klubokban is. Csak a Lovestern Galaktikán voltak 4000-en, ez a rendezvény évek óta a legsikeresebbek közé tartozik. Idén sem volt másképp, reggel 8-ig szólt itt a zene. Dr. Motte, aki a Love Parade szülőatyja, elmondta, hogy a hangulat idén is fergeteges volt, csakúgy mint minden évben.

A rendőrségi ellenőrzések száma is megnőtt a Love Parade után. Az A24-es autópályán (Berlin-Hamburg) 49 esetben kellett büntetnie a rendőrségnek alkohol, illetve drogfogyasztás miatt. De nemcsak Hamburgban, Brémában, Brandenburgban és egyéb tartományokban is voltak hasonló rendőri akciók.

Sajnos idén sem maradtak el a balesetek és a különféle betegségek. Kimerültség, keringési zavarok, alkohol- és drogproblémák miatt 400 személyt kellett kórházba szállítani. Közel három és félezer embert a helyszínen láttak el a mentők. Az alacsonyabb részvétel ellenére az ügyeleti esetek száma a tavalyiéval közel azonos volt.

Számok és tények

A berlini Love Parade 2002-ről, annak ellenére, hogy kevés volt a résztvevő, csak szuperlativuszokban lehet beszélni.

5-600 000 raver ünnepelt az utcákon a rendőrség számítása szerint. A rendezők 750 000 látogatót számolnak.

40 kamion vonult fel az utcákon.

260 000 négyzetméter volt a tánctér a Brandenburgi Kapu és az Ernst-Reuter Platz között. Ez akkora terület, mintha 36 futballpályát egymás mellé helyeznénk.

Az időjárás változó volt, kezdetben 28 fokos meleg, majd nyári eső frissítette a kilátogatókat.

2000 rendőr ügyelt a biztonságra, és hogy minden zavartalanul működjön.

A klubokban több, mint 100 Techno Party-t tartottak.

899 kórházi ápoló és 45 orvos nyújtott elsősegélyt.

5 lelki tanácsadó segédkezett a krízishelyzetekben.

500 toalettet állítotak fel az utcákon.

A raverek 150 tonna szemetet hagytak az utcákon.

2002. 07. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 07. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2003. 05. 15. 0:00
Több kép kellene
2003. 07. 22. 0:00
sokkal több kép, és a magyar dj-röl is lehetne irni hogy ki megy

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Love Parade:Access Peace cikk képei
Love Parade - Love Parade:Access Peace