Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2019/47. hét

Listamustra - Listamustra 2019/47. hét

Lewis Capaldinak idén minden összejött. Az 1996-os születésű skót énekes a lassan véget érő esztendő egyik nagy felfedezettje, dala, a Someone You Loved világsláger lett. A május 17-én megjelent Divinely Uninspired to a Hellish Extent című első stúdiólemeze új változatban (Extended Edition) került forgalomba.

Az album második kiadása három új szerzeménnyel: a Before You Go, a Leaving My Love Behind és a Let It Roll címűekkel egészül ki. A brit tízes mezőnyön belül Lewis Capaldi zeneszáma, a Bruises javított a legtöbbet, a tizedikről a hatodik helyre lépett – megszakításokkal 25. hete tanyázik a rangsorban. A Before You Go a 19. pozícióba iratkozott fel. Lewis Capaldi a Someone You Loved című felvétellel továbbra is uralja az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját – megszakítással harmadik hete első.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Lewis Capaldi: Someone You Loved

Egyesült Királyság – Tones and I: Dance Monkey

Németország – Tones and I: Dance Monkey

Magyarország – Tones and I: Dance Monkey

 

A brit és a német TOP 10-ben landolt Billie Eilish újdonsága

Az amerikai rangsor élmezőnyében a legnagyobbat a Maroon 5 Los Angeles-i popzenekar slágere, a Memories lépett előre, a kilencedik helyét az ötödikre cserélte. Huszonkét pozíciót száguldva a 11. helyen kötött ki Luke Combs szerzeménye, az Even Though I’m Leaving, annak köszönhetően, hogy már kapható az észak-karolinai countryénekes második, What You See Is What You Get című stúdióalbuma – a zeneszám ezt harangozta be.

A brit listát nyolcadik hete Tones and I ausztrál énekesnő vezeti a Dance Monkey című felvétellel. A tízes mezőnyben egy-egy újdonság és új belépő található. A bronzérmes pozícióban nyitott a 18. életévében járó Billie Eilish Los Angeles-i énekesnő Everything I Wanted című dala. A rangsorban tartózkodás harmadik hetében tizennégy helyet ugorva a tizedik Arizona Zervas marylandi rapper a Roxanne című szerzeménnyel.

A német mezőnyt megszakításokkal hetedik hete a Dance Monkey (Tones and I) uralja. Az ezüstérmes és a bronzérmes pozícióban sincs változás, immár negyedik hete Apache 207 török származású német rapper két slágere szerepel itt, az előbbiben a Roller, az utóbbiban a Wieso tust Du dir das an? című. A német Bausa, az osztrák Joshi Mizu és a német Maxwell rapperek a The Cratez göttingeni producerduóval készített zeneszáma, a Skifahren a hetedik, az Everything I Wanted (Billie Eilish) a kilencedik helyre érkezett meg.

A mi Single (track) Top 40 listánkon megszakítással ötödik hete a Dance Monkey (Tones and I) az első. Második hete a rádióállomásaink műsoraiban is ez csendül fel a leggyakrabban. A mezőnyben kilenc új belépőre lelünk. A Soulwave popegyüttes Szakács Gergővel készült felvétele, a Minden tévedésem az ötödik, az idei X-Faktor versenyzője, Manuel (Gödöllei Emánuel) szerzeménye, a Ketten (Mórocz Tamással írta) a 11., a True Damage with Becky G, Keke Palmer, Soyeon, Duckwrth, Thutmose dala, a Giants a League of Legends: True Damage című videójátékból a 13., a Bring Me the Horizon sheffieldi rockzenekar zeneszáma, a Ludens a 14., a három testvér alkotta, New Jersey-i Jonas Brothers felvétele, a Like It’s Christmas a 17., Hardwell és Maddix holland lemezlovasok átdolgozása, a Bella Ciao a 23., Adrienne Valerie dala, a Lucky, Lucky, Lucky Me a 29., az Ak26 hiphopduó a három fiatal rapper alkotta KESH-sel készített szerzeménye, az Álom a 30., Endru magyar lemezlovas zeneszáma, a Turn Up! a 33. pozícióban rajtol.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Luke Combs: What You See Is What You Get

Egyesült Királyság – Westlife: Spectrum

Németország – Silbermond: Schritte

Magyarország – Tankcsapda: Liliput Hollywood

 

Két kilencvenes évekbeli fiúcsapat a brit TOP 10-ben

Az USA-ban Luke Combs countryénekes stúdióalbuma, a What You See Is What You Get debütált az első helyen 172 ezer példánnyal, amelyből 109 ezer az eladás. A következő új jelzésű korong, Dave East New York-i rapper első stúdiólemeze, a Survival a 11. pozíciót szerezte meg. A második helyen Post Malone New York-i születésű, Texasban élő rapper harmadik stúdióalbuma, a Hollywood’s Bleeding, a harmadikon YoungBoy Never Broke Again louisianai rapper mixtape-lemeze, az AI YoungBoy 2 van.

Az Egyesült Királyság élmezőnyében hat újdonság tanyázik. Az 1998 és 2012 között működött, tavaly újjáalakult Westlife ír fiúkvartett (eredetileg öttagú volt, Brian McFadden 2004 márciusában vált ki) 11. stúdióalbuma, a Spectrum az aranyérmes, Celine Dion kanadai énekesnő 12. angol nyelvű stúdiólemeze, a Courage az ezüstérmes, a kilencvenes évek vezető fiúcsapata, a jelenleg háromtagú, Gary Barlow, Howard Donald és Mark Owen alkotta manchesteri Take That koncertkiadványa, az Odyssey – Greatest Hits Live az ötödik, a Kidz Bop Kids sorozat újabb része, a Kidz Bop 2020 (napjaink slágereit gyerekek éneklik rajta) a hetedik, Chris Kamara egykori angol labdarúgó, jelenleg szakkommentátor, televíziós személyiség albuma, a Here’s to Christmas a nyolcadik, Tory Lanez kanadai rapper negyedik stúdiólemeze, a Chixtape 5 a tizedik pozícióban kezdett.

A német tízes mezőnyben ezúttal csak három új jelzésű korong található. A Silbermond német pop-rock együttes hatodik stúdióalbuma, a Schritte az első, Celine Dion nagylemeze (Courage) a negyedik, a Faun német folkzenekar tizedik stúdióalbuma, a Märchen & Mythen a hatodik helyen indít.

Nálunk ötödik hete a Tankcsapda stúdiólemeze, a Liliput Hollywood áll az élen. A negyvenes mezőnyben hat újdonság szerepel. Ákos DVD-je, a Kezdhetünk újabb évadot – Dupla Aréna 2018 az ezüstérmes, a Republic stúdióalbuma, a Magyarazűrben az ötödik, az ausztrál Nick Cave és The Bad Seeds nevű együttesének dupla stúdiólemeze, a Ghosteen a hatodik, a Slayer kaliforniai metálzenekar koncertkiadványa, a The Repentless Killogy (Live at the Forum in Inglewood, CA) a 15., a Mayhem norvég metálegyüttes hatodik stúdióalbuma, a Daemon a 28., a Molnár Emese vezette JaMese nagylemeze, a Zenés adventi kalendárium – Szabó T. Anna verseire a 29. pozícióban startol.

Puha József

2019. 11. 25. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2019/47. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2019/47. hét