Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/16. hét

Listamustra - Listamustra 2020/16. hét

2020-ban először nyitott dal az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorának a csúcsán. Drake aratott rajt-cél győzelmet a Toosie Slide című szerzeményével. Sorrendben ez a 36. olyan zeneszám, amely az élen debütált.

A kanadai hiphopsztár harmadik alkalommal startolt a Hot 100 csúcsán. Elsőként 2018 februárjában a God’s Plan, majd 2018 áprilisában a Nice for What című slágerrel érte el ezt a bravúrt. A Toosie Slide Drake nyolcadik listavezetője az USA-ban. Két Rihanna-felvétel közreműködőjeként: 2010-ben a What’s My Name? cíművel egy és 2016-ban a Workkel kilenc hétig uralta a mezőnyt. Szintén 2016-ban a Wizkiddel és Kylával készült One Dance-szel tíz, 2018-ban a God’s Plannel tizenegy, a Nice for Whattal nyolc és az In My Feelingsszel tíz hétig volt első. Ugyancsak 2018-ban Travis Scott szerzeménye, a Sicko Mode egyik vendégénekeseként egy hétig állt az élen.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Drake: Toosie Slide

Egyesült Királyság – The Weeknd: Blinding Lights

Németország – The Weeknd: Blinding Lights

Magyarország – Halott Pénz: Amikor feladnád

 

A Deutschland sucht den SuperStar új győztesének mélyrepülése

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában közvetlenül a Toosie Slide (Drake) mögött két korábbi listavezető található: a második Blinding Lights (The Weeknd) két, a harmadik The Box (Roddy Ricch) tizenegy hétig tanyázott a csúcson. Drake egy másik zeneszámmal is jelen van az élmezőnyben, Future atlantai születésű rapper Life Is Good című felvételének a közreműködőjeként az ötödik helyen – ennek a második az eddigi csúcspozíciója.

The Weeknd slágere, a Blinding Lights az Egyesült Királyságban 12. hete az első vagy a második helyen szerepel: a másodikon négy hetet töltött, és megszakításokkal nyolcadik hete első. Az ezüstérmes pozícióban a három és négy héttel ezelőtti első helyezettet, SAINt JHN guyanai származású, New York-i hiphopelőadó 2016-os Roses című szerzeményét találjuk. A bronzérmes pozícióban a Toosie Slide (Drake) van, amely a múlt héten a második helyen kezdett. A tízes mezőnyben egy új belépőre lelünk: a tizennyolc éves Lil Mosey washingtoni rapper dala, a Blueberry Faygo két pozíciót javítva a kilencedik. Az első újdonság, a Twenty One Pilots ohiói pop-rock duó zeneszáma, a Level of Concern a 42. helyre érkezett meg.

Németországban a Deutschland sucht den SuperStar zenei tehetségkutató tévéműsor 17. sorozatának győztese, Ramon Roselly az Eine Nacht című felvétellel a rangsorban tartózkodás második hetében az élről a 43. pozícióba zuhant. A csúcsra a Blinding Lights (The Weeknd) tért vissza, megszakításokkal kilencedik hete uralja a mezőnyt. A múlt héten az ötödik helyre feliratkozó Toosie Slide (Drake) a harmadikra lépett elő. Az ezüstérmes pozícióban Samra libanoni származású, német rapper szerzeménye, a BaeBae, a negyedikben Bonez MC német rapper-producer dala, a Shotz Fired landolt.

A magyar Single Top 40 lista élére a Halott Pénz több mint egyéves slágere, az Amikor feladnád jött vissza – megszakításokkal negyedik hete vezet. A negyvenes mezőnyben kilenc új jelzésű zeneszám található. Tony Igy orosz elektronikus zenész Astronomia című felvételének a Vicetone holland producerduó által készített remixe a nyolcadik, a Margaret Island két dala: A csend a 20., a Valahol a 21., Selena Gomez texasi énekesnő szerzeménye, a Souvenir a 22., a Level of Concern (Twenty One Pilots) a 23., a (G)I-dle dél-koreai lánycsapat zeneszáma, az Oh My God a 24., a Toosie Slide (Drake) a 28., két énekes: a Los Angeles-i Josh Groban és az olasz Andrea Bocelli duettje, a We Will Meet Once Again a 31., Alicia Keys New York-i énekesnő készülő, hetedik stúdióalbumának egyik előhírnöke, a Time Machine a 40. helyet szerezte meg. A rádióállomásaink kilencedik hete Dua Lipa slágerét, a Don’t Start Now címűt játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – The Weeknd: After Hours

Egyesült Királyság – Dua Lipa: Future Nostalgia

Németország – Nightwish: Human. :II: Nature.

Magyarország – Válogatás: Nagy Házibuli Lemez III.

 

Dua Lipa új stúdióalbuma második hete a brit csúcson

Az USA-ban harmadik hete The Weeknd kanadai popénekes negyedik stúdiólemeze, az After Hours a legnépszerűbb kiadvány – ezúttal 90 ezer példánnyal áll az élen, ebből 23 ezer az eladás. A TOP 10-ben két újdonság szerepel. Rod Wave floridai énekes-rapper második stúdióalbuma, a Pray 4 Love 72 ezerrel (2 ezer az értékesítés) az ezüstérmes, Sam Hunt georgiai születésű, Nashville-ben élő countryénekes második stúdiólemeze, a Southside 46 ezerrel (16 ezer az eladás) az ötödik pozíciót foglalta el.

A brit piacot második hete Dua Lipa koszovói albán származású, londoni popénekesnő második stúdióalbuma uralja – a Future Nostalgia című korong két hete a második helyen nyitott. Az ezüstérmes pozícióban Lewis Capaldi skót dalszerző-énekes első stúdiólemeze, a Divinely Uninspired to a Hellish Extent található, 48. hete tanyázik a rangsorban, a nyolcadik helynél lejjebb még nem járt. A harmadik és a negyedik pozíciókban új belépőkre lelünk. Az előbbiben a The Strokes New York-i rockzenekar hatodik stúdióalbuma, a The New Abnormal, az utóbbiban Tory Lanez kanadai rapper The New Toronto 3 című mixtape-lemeze rajtolt.

A német élmezőnyben öt újdonság szerepel. A Nightwish finn szimfonikus-metál együttes kilencedik stúdióalbuma, a Human. :II: Nature. az első, a fent említett Deutschland sucht den SuperStar-győztes Ramon Roselly első stúdiólemeze, a Herzenssache a második, a Frei.Wild dél-tiroli rockzenekar 15. stúdióalbuma, az Alles wird gut! – Corona Quarantäne Tape a harmadik, az instrumentális zenét játszó Captain Cook und seine singenden Saxophone német együttes nagylemeze, a Komm auf mein Traumschiff der Liebe az ötödik, a Dool holland rockzenekar második stúdióalbuma, a Summerland a kilencedik helyen debütált.

Idehaza megszakítással második hete a Nagy Házibuli Lemez III. része a legkelendőbb hanghordozó. Az ezüstérmes pozícióban a BTS dél-korai fiúcsapat stúdióalbuma, a Map of the Soul: 7 (hat héttel ezelőtt vezetett), a bronzérmesben a nemzeti rockot játszó Romantikus Erőszak jubileumi koncertjének az anyaga, a Nemzeti Dal Ünnep című CD + DVD (a múlt héten és három hete volt első) található. A német Scooter koncertlemeze, az I Want You to Stream! (Live) a 21. helyen startolt. A Fekete Sereg kaposvári metálegyüttes három albuma van új jelzéssel listán: a 2006-os Gyújts sötétséget a 23., a 2001-es Halott vidék, mit jártam… a 32., a 2009-es Ősi Dal, Ősi Szó a 33. pozícióban kezdett. A Testament kaliforniai metálzenekar 13. stúdiólemeze, a Titans of Creation a 31. helyre érkezett meg.

Puha József

2020. 04. 20. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/16. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/16. hét