Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az USA-ban tarol az új hiphopduó

The Scotts - Az USA-ban tarol az új hiphopduó

Az amerikai Hot 100 listán a csúcson rajtoló előző dalra huszonhat hetet kellett várnunk: három héttel ezelőtt Drake kanadai hiphopsztár nyitott az élen a Toosie Slide című slágerével. Most felgyorsultak az események. A héten ismét új jelzésű szerzemény van a legmagasabb pozícióban, egy új hiphopduótól.

A The Scotts tagjai viszont korántsem ismeretlenek, a rapperek nagy sztárok már, főleg az USA-ban. A huszonnyolc éves, houstoni Travis Scott és a harminchat éves, clevelandi Kid Cudi állt össze. Első zeneszámuk címe megegyezik a formációjuk nevével: The Scotts. Kid Cudi anyakönyvezett nevében is ott a Scott (Scott Ramon Seguro Mescudi), tehát a The Scotts innen ered. A felvétel a 37. a Hot 100 történetében, amely a csúcson indítja a rangsorban való szereplését.

The Scotts - Az USA-ban tarol az új hiphopduó

Travis Scott már debütált az amerikai lista élén, sorrendben Drake fent említett dala, a Toosie Slide előtt, 2019 októberében a Highest in the Room című slágerével (tehát ez a 35., amelynek sikerült ez a bravúr), és egy hétig vezetett vele. A Sicko Mode című szerzeményével is megjárta a csúcsot (Drake az egyik társszerzője és közreműködőként is hallható benne), ezzel szintén egy hétig tanyázott az élen, 2018 decemberében. Kid Cudi eddig a 2008-as Day ’n’ Nite című zeneszámával járt a legmagasabban az USA-ban, amelynek a harmadik hely a csúcspozíciója.

A The Scotts első felvétele Európában (egyelőre) nem teljesít olyan jól, mint a tengerentúlon. A brit és a német rangsorban is második hete tartózkodik, az előbbiben a 11. helyre érkezett meg, most a huszadik, az utóbbiban a nyolcadik pozícióban kezdett, ezúttal a 15. helyen található. A hazai Single Top 40 listán a héten a 12. pozícióba iratkozott fel.

Puha József

2020. 05. 11. 18:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az USA-ban tarol az új hiphopduó cikk képei
The Scotts - Az USA-ban tarol az új hiphopduóThe Scotts - Az USA-ban tarol az új hiphopduó