Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/22. hét

Listamustra - Listamustra 2020/22. hét

Két héttel Doja Cat Los Angeles-i énekesnő Say So című dalának Nicki Minaj-zsal, a Trinidad és Tobagó-i születésű, New Yorkban élő rappernővel készített remixe után újabb remix, Megan Thee Stallion texasi rapperlány Savage című zeneszámának a szintén texasi születésű Beyoncéval készült változata ért fel az amerikai rangsor csúcsára.

Megan Thee Stallion eddig a tavalyi, Nicki Minaj-zsal és Ty Dolla $ign Los Angeles-i énekes-rapperrel készített Hot Girl Summer című szerzeménnyel tanyázott a legmagasabban az USA-ban, a 11. pozícióban. Beyoncénak a Savage szólóénekesnőként a hetedik listavezető felvétele a Hot 100 rangsorban. 2003-ban a Crazy in Love-val (featuring Jay-Z) nyolc, szintén 2003-ban a Baby Boy-jal (featuring Sean Paul) kilenc, 2006-ban a Check on Ittel (featuring Bun B & Slim Thug) öt, 2006-ban és 2007-ben az Irreplaceable-lel tíz, 2008-ban és 2009-ben a Single Ladies (Put a Ring on It)-tel négy, 2017-ben és 2018-ban a Perfecttel (Ed Sheeran & Beyoncé) öt hétig uralta a mezőnyt.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Megan Thee Stallion featuring Beyoncé: Savage

Egyesült Királyság – Lady Gaga & Ariana Grande: Rain on Me

Németország – Bonez MC: Roadrunner

Magyarország – Tankcsapda: Szüless meg újra

 

Berobbant a brit piacra Lady Gaga és Ariana Grande duettje

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában a múlt heti első helyezett, Justin Bieber kanadai énekes és Ariana Grande floridai énekesnő duettje, a Stuck with U a 13. pozícióban kötött ki. Az élmezőny másik múlt heti újdonsága, 6ix9ine New York-i rapper zeneszáma, a Gooba is jelentősen visszaesett, nyolc helyet rontva a 11. pozícióban található. A tízes mezőnyben két visszatérő szerepel. Új erőre kapott a két rapper, Future és Drake slágere, a Life Is Good, hét helyet javítva a hatodik, annak köszönhetően, hogy megjelent Future nyolcadik stúdiólemeze, a High Off Life – az ezüstérmes pozícióig jutott szerzemény ezt az albumot vezette fel. Kettőt előlépve a kilencedik Justin Bieber és Quavo georgiai rapper felvétele, az Intentions, ez a nyolcadik helyig vitte.

A brit TOP 10-ben a múlt héten ugyanaz a tíz dal tartózkodott, mint az előző héten. Most is csak egy zeneszám hagyta el a mezőnyt, így értelemszerűen egy új van benne, az – a várakozásnak megfelelően – az élen nyitott. Lady Gaga és Ariana Grande duettjéről, a Rain on Me címűről van szó. Mindkét énekesnőnek ez a hatodik listavezető slágere a szigetországban. A New York-i Lady Gaga 2009-ben a Just Dance-szel (featuring Colby O’Donis) három, szintén 2009-ben a Poker Face-szel ugyanúgy három, 2009-ben és 2010-ben a Bad Romance-szel két, 2010-ben a Telephone-nal (& Beyoncé) két, 2018-ban a Shallow-val (& Bradley Cooper) „a változatosság kedvéért” két hétig állt a csúcson. A floridai Ariana Grande 2014-ben a Problemmel (featuring Iggy Azalea) egy, szintén 2014-ben a Bang Banggel (Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj) ugyanúgy egy, 2018-ban a Thank U, Nexttel hat, 2019-ben a 7 Ringsszel négy és szintén 2019-ben a Break Up with Your Girlfriend, I’m Boreddel egy hétig tanyázott az élen.

Németországban Bonez MC szerzeménye, a Roadrunner a csúcson rajtolt. A hamburgi születésű rappernek ez a harmadik listavezetője odahaza: 2018-ban a Kokainnal (& RAF Camora featuring Gzuz) egy és még ugyanebben az évben a 500 PS-szel (x RAF Camora) szintén egy hétig uralta a mezőnyt. Az ukrán és orosz származású, német rapper, Capital Bra felvétele, a Komm komm az ezüstérmes, a Rain on Me (Lady Gaga & Ariana Grande) a kilencedik pozícióban debütált.

A magyar Single Top 40 élén a Tankcsapda újdonsága, a Szüless meg újra indított. A mezőnyben további tizenhárom új jelzésű dal található. ByeAlex és a Slepp zeneszáma, a Feküdj ide a 13., három hazai rapper: Bigmek, Tirpa és 4tress az Éberkóma című szerzeménnyel a 18., két jamaikai reggae-énekes: Conkarah és Shaggy felvétele, a Banana a 19., a Jonas Brothers New Jersey-i poptrió egyik dala, a Karol G kolumbiai reggaeton-énekesnővel készült X a 22., a másik, a Five More Minutes a 34., Katy Perry kaliforniai énekesnő zeneszáma, a Daisies a 23., Kygo norvég producer és a OneRepublic coloradói pop-rock zenekar szerzeménye, a Lose Somebody a 24., Essemm énekes-rapper felvétele, az Így váltam köddé a 30., Fiatal Veterán rapper Essemm-mel készíttet dala, a Traffipax a 31., Geszti Péter és Kálmán Tamás (Káté) zeneszáma, a Noé a 32., Alan Walker norvég producer a német Hans Zimmer szerzeményéből, a Time címűből készült remixe a 33., az NCT 127 tíztagú dél-koreai fiúcsapat felvétele, a Punch a 37., a hazai lemezlovasok alkotta Disco’s Hit átdolgozásdala, a Sunglasses a 39. helyet szerezte meg. A rádióállomásaink a kanadai The Weeknd slágerét, a Blinding Lights címűt játsszák a leggyakrabban, amely az amerikai rangsort négy, a britet nyolc hétig vezette.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Future: High Off Life

Egyesült Királyság – The 1975: Notes on a Conditional Form

Németország – Various Artists: Sing meinen Song – Das Tauschkonzert, Volume 7

Magyarország – Ossian: Csak a jót

 

Folytatódik a The 1975 brit sikersorozata

Az USA-ban az atlantai Future albuma, a High Off Life kezdett a csúcson, 153 ezer példánnyal, amelyből 16 ezer az eladás. Mögötte, az ezüstérmes pozícióban is újdonság szerepel, szintén rappertől, a chicagói Polo G második stúdiólemeze, a The Goat startolt itt 99 ezer példánnyal (14 ezer az értékesítés). Jason Isbell alabamai énekes, dalszerző, gitáros hetedik stúdióalbuma, a The 400 Unit együttessel készített Reunions a múlt héten a 149. helyre iratkozott fel, most a kilencedik. Az első héten csak CD-n és vinylen volt beszerezhető a független zeneboltokban. A második héten – miután minden formátumban és mindenütt elérhető lett – háromszáznyolcvannyolc százalékkal nőtt meg iránta a kereslet.

A brit élmezőnyben négy új jelzésű korongra lelünk. A The 1975 angol pop-rock zenekar a negyedik, Notes on a Conditional Form című stúdiólemezével – akárcsak az előzőekkel: a 2018-as A Brief Inquiry into Online Relationships, a 2016-os I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It és a 2013-as The 1975 cíművel – is az élre érkezett meg. KSI angol YouTuber, rapper első stúdióalbuma, a Dissimulation az ezüstérmes, Gunna georgiai rapper második stúdiólemeze, a Wunna az ötödik, Agust D dél-koreai rapper (Suga a BTS fiúcsapatból) második mixtape-albuma, a D-2 a hetedik pozíciót foglalta el, új belépőként.

A német tízes mezőnyben szintén négy újdonság tanyázik. A csúcson a Sing meinen Song – Das Tauschkonzert című tévéműsor hetedik évadának a hanghordozója nyitott. A The Kelly Family legfiatalabb tagja, Angelo Kelly a Family nevű együttesével készült nagylemeze, a Coming Home, a második, Laith Al-Deen iraki származású, német popénekes tizedik stúdióalbuma, a Kein Tag umsonst a harmadik, a két német rockzenész, Dero Goi (az Oomph! zenekarból ismert) és Chris Harms (a Lord of the Lost együttesből ismert) alkotta Die Kreatur nagylemeze, a Panoptikum a nyolcadik helyen rajtolt.

A hazai piacon ötödik hete az Ossian stúdióalbuma, a Csak a jót a legnépszerűbb kiadvány. A negyvenes mezőnyben négy új belépő van. A gótikus metált játszó Paradise Lost angol zenekar 16. stúdiólemeze, az Obsidian a nyolcadik, a Firewind görög metálegyüttes kilencedik stúdióalbuma, a Firewind a 26., Billie Eilish Los Angeles-i énekesnő 2017-es EP-je, a Don’t Smile at Me a 35., a progresszív rockot játszó Pattern-Seeking Animals kaliforniai szupergrupp második stúdiólemeze, a Prehensile Tales a 39. pozícióban debütált.

Puha József

2020. 06. 01. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/22. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/22. hét