Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tehetségmutatás a járvány árnyékában

Nagy-Szín-Pad! - Tehetségmutatás a járvány árnyékában

A Nagy-Szín-Pad! – a kezdeti hibáit elhagyva – a hazai zenei élet legizgalmasabb versenye lett. Idén sem marad el, de a koronavírus-járvány miatt kevésbé lesz izgalmas, és ebből eredően bizonyára nem kap akkora figyelmet, mint az elmúlt években. Pedig megérdemelné, kiváló mezőnyt sikerült összehozni. A szervezők szűkítették a kört, a megmérettetésnek most csak négy résztvevője van, ami az előnyére válik.

A tehetségmutató versenyt 2014-ben indította a VOLT Produkció és a Petőfi rádió azzal a céllal, hogy a résztvevők – a klubszinten már ismert, bővülő rajongótáborral rendelkező zenészek, együttesek – a korábbinál nagyobb reflektorfényt kapjanak. Meghívásos alapon működik. A jelöltek eddig a budapesti Akvárium Klub színpadán versenyeztek, a koncerteket a Petőfi TV közvetítette. Minden résztvevő felléphetett a nagyobb hazai fesztiválokon, a győztes azok nagyszínpadain játszhatott.

Nagy-Szín-Pad! - Tehetségmutatás a járvány árnyékában

Az első évben a Mary PopKids diadalmaskodott. 2015-ben a szervezők elkövették azt a hibát, hogy a szárnypróbálgató és ismertebb indulók közé beválogatták a már akkor is az élvonalban lévő, a többieknél mérföldekkel előbb járó Ocho Machót. Egyértelmű volt, hogy megnyeri az évadot. 2016-ban a Bohemian Betyars, 2017-ben a Lóci játszik, tavalyelőtt az Apey & the Pea (2019 szeptembere óta Lazarvs néven működik), tavaly a USEME győzött. Az évek során a jelöltek között olyan zenekarok is voltak, amelyek időközben a hazai zenepiac meghatározó szereplői lettek, például a Halott Pénz, a Blahalouisiana, a Honeybeast, a Margaret Island vagy a Bagossy Brothers Company.

A Nagy-Szín-Pad! szervezői idén változtattak a részvételi szabályokon, a korábbi versenyzőket kérték meg, hogy ők jelöljenek döntősöket. Már januárban összeállt a mezőny: Vörös Ákos és Zsuffa Aba popduója, az Analog Balaton, a héttagú aurevoir. ethno-beat együttes, a hattagú Carson Coma popzenekar és a különböző produkciókból ismert, jelenleg Ohnody néven tevékenykedő Hegyi Dóri kapott meghívást. A járvány azonban közbeszólt, a versengés elmarad. „A jelöltek karrierjében a Nagy-Szín-Pad! jelentős mérföldkőnek, fontos ugródeszkának számít, ettől idén sem akartuk megfosztani őket. Ezért úgy döntöttünk, hogy nem hirdetünk fődíjast, mind a négy versenyzőnek jár az elismerés” – mondta Lobenwein Norbert, a verseny alapítója.

A résztvevők fellépnek az augusztus 18. és 22. között megrendezésre kerülő STRAND Fesztiválon és a MOL Nagyon Balaton rendezvényein. Az elmaradt fesztiválokon (Telekom VOLT, Campus, Sziget) a 2021-es szezonban pótolhatják a koncerteket.

Forrás: Új Szó

Puha József

2020. 06. 11. 16:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tehetségmutatás a járvány árnyékában cikk képei
Nagy-Szín-Pad! - Tehetségmutatás a járvány árnyékábanNagy-Szín-Pad! - Tehetségmutatás a járvány árnyékában