Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/25. hét

Listamustra - Listamustra 2020/25. hét

Az USA e heti albumrangsorának tízes mezőnyében nincs újdonság. A TOP 10 hűen tükrözi a jelenlegi amerikai zenei közízlést és kínálatot. Két popsztár és nyolc hiphopelőadó nagylemeze szerepel benne.

A popsztárok: a New York-i Lady Gaga stúdióalbuma, a Chromatica a második héten az első helyről a másodikra hátrált, a kanadai The Weeknd stúdiólemeze, az After Hours (12. hete található a listán) a tizedik pozícióban van. A hiphopelőadók: a georgiai Lil Baby albuma, a My Turn (15. hete tanyázik a rangsorban) az első, a szintén georgiai Gunna nagylemeze, a Wunna (harmadik hete) a harmadik, az ugyancsak georgiai Future albuma, a High Off Life (negyedik hete) a negyedik, a kanadai Drake mixtape-je, a Dark Lane Demo Tapes (hatodik hete) az ötödik, a clevelandi születésű, Észak-Karolinában élő DaBaby nagylemeze, a Blame It on Baby (nyolcadik hete) a hatodik, a chicagói Polo G albuma, a The Goat (negyedik hete) a hetedik, a New York-i születésű Post Malone nagylemeze, a Hollywood’s Bleeding (40. hete) a nyolcadik, a philadelphiai Lil Uzi Vert albuma, az Eternal Atake (14. hete tartózkodik a listán) a kilencedik helyen szerepel.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – DaBaby featuring Roddy Ricch: Rockstar

Egyesült Királyság – DaBaby featuring Roddy Ricch: Rockstar

Németország – Ufo361: Emotions

Magyarország – Topic & A7S: Breaking Me

 

Újdonságmentes amerikai, brit és német élmezőnyök

Az amerikai Hot 100 tízes mezőnyében is ugyanaz a tíz zeneszám található, mint a múlt héten. A rangsort második hete két amerikai rapper, DaBaby és Roddy Ricch slágere, a Rockstar uralja. Három-három pozíciót lépett előre a kanadai Justin Bieber a georgiai Quavo rapperrel készült felvétele, az Intentions és SAINt JHN guyanai származású, Brooklynban született hiphopelőadó 2016-os Roses című szerzeményének a tavalyi Imanbek Remixe – előbbi az ötödik, utóbbi a hetedik.

Az Egyesült Királyságban megszakítással ötödik hete a Rockstar (DaBaby featuring Roddy Ricch) vezet. Négy helyet ugorva a nyolcadik Regard dala, a Raye angol énekesnővel készített Secrets. A koszovói lemezlovas a tavaly júliusban kiadott, a brit listán az ezüstérmes pozícióig jutott Ride It című slágerével – Jay Sean angol énekes azonos című 2008-as zeneszámának az átdolgozásával – vált ismertté. Három helyet javítva a tizedik 220 KID angol producer Gracey angol énekesnővel készült tavalyi felvétele, a Don’t Need Love. A 12. pozícióban debütált a jövő heti amerikai rangsor első helyének várományosa, 6ix9ine New York-i rapper Nicki Minaj trinidadi születésű rappernővel készített szerzeménye, a Trollz.

Németországban hét héttel ezelőtt az ezüstérmes pozícióban kezdett Ufo361 török származású, német rapper dala, az Emotions, amelynek új változata van, az Emotions 2.0 című, ebben Céline német énekes-rapperlány működik közre. A zeneszám a héten kilenc helyet száguldva a lista csúcsán kötött ki. A TOP 10-ben egy-egy új belépőre és visszatérőre lelünk. Mark Forster német énekes felvétele, az Übermorgen öt pozíciót előlépve a hetedik, a Roses (SAINt JHN) Imanbek Remixe négyet ugorva a tizedik – utóbbi a harmadik helyig vitte.

A magyar Single Top 40 rangsort második hete Topic német producer és A7S (Alexander Tidebrink Stomberg) svéd énekes slágere, a Breaking Me uralja. A mezőnyben tizenkét új jelzésű szerzemény tanyázik. A New Level Empire és Majka dala, az Újra úton az ötödik, a Scooter német techno-formáció Finch Asozial német rapperrel készült zeneszáma, a Bassdrum a hatodik, Kasza Tibi és Dér Heni felvétele, az Ez annyira Te a hetedik, Burai Krisztián, Opitz Barbi és Missh slágere, a Háborgó mélység a kilencedik, EDX svájci lemezlovas-producer 2019-es szerzeménye, a Neptune a 16., Thick Dick (Eric Miller) chicagói lemezlovas-producer 2002-es dala, az Insatiable a 23., az Against the Current New York-i pop-rock együttes három zeneszáma: a 2015-ös Fireproof (Acoustic Version) a 26., a 2013-as Guessing a 27. és a 2014-es Something You Need a 28., a Mississippi állambeli Tupelóban született Diplo producer és a Sidepiece duó felvétele, az On My Mind a 30., az Irie Maffia és a Follow the Flow közös slágere, a B-oldal a 35., Alex Bessofen kolumbiai lemezlovas-producer szerzeménye, a Crescendo a 40. pozícióba érkezett meg. A rádióállomásaink adásában negyedik hete a kanadai The Weeknd dala, a Blinding Lights csendül fel a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Lil Baby: My Turn

Egyesült Királyság – Liam Gallagher: MTV Unplugged

Németország – Thomas Anders & Florian Silbereisen: Das Album

Magyarország – Attila: Best of 2010–2015

 

Liam Gallagher koncertalbummal hódít

A brit élmezőnyben két új jelzésű korong szerepel. Az egykori Oasis zenésze, a manchesteri Liam Gallagher koncertlemeze, az MTV Unplugged az első, egy másik angol dalszerző-énekes, Jack Garratt második stúdióalbuma, a Love, Death & Dancing a nyolcadik helyen rajtolt. Az ezüstérmes pozícióban Lady Gaga hatodik stúdiólemeze, a Chromatica, a bronzérmesben a skót Lewis Capaldi első stúdióalbuma, a Divinely Uninspired to a Hellish Extent tartózkodik. Az utóbbi 57. hete található a rangsorban, a nyolcadik helynél lejjebb még nem járt.

A német piacon második hete két német sztár, az ötvenhét éves Thomas Anders popénekes és a 39. életévében járó Florian Silbereisen show-mester, színész, popénekes közös nagylemeze, a Das Album vezet. Az ezüstérmes pozícióban a Sing meinen Song – Das Tauschkonzert című tévéműsor hetedik évadának a nagylemeze, a bronzérmesben Reinhard Mey 1942-es születésű német zenész 28. stúdióalbuma, a Das Haus an der Ampel van. A tízes mezőnyben két újdonságra lelünk. Norah Jones manhattani születésű dalszerző-énekesnő nyolcadik stúdiólemeze, a Pick Me Up Off the Floor a hatodik, Liam Gallagher koncertalbuma, az MTV Unplugged a nyolcadik helyet foglalta el.

Nálunk második hete Tilinger Attila válogatáslemeze, a Best of 2010–2015 az első. Az ezüstérmes pozícióban az Ossian stúdióalbuma, a Csak a jót, a bronzérmesben a Nagy Házibuli Lemez III. része tanyázik. A negyvenes mezőnyben három új jelzésű korong szerepel. A 2018. szeptember 7-én huszonhat évesen kábítószer-túladagolásban elhunyt Mac Miller amerikai rapper idén januárban megjelent hatodik stúdióalbuma, a Circles a kilencedik, a Jóbarátok (Friends) című tévéfilmsorozat zenei lemeze a 24., az Iron Maiden angol metálzenekar 1988-as Seventh Son of a Seventh Son című stúdióalbumának az új kiadása a 38. helyre iratkozott fel.

Puha József

2020. 06. 22. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/25. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/25. hét