Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Botrányhős rapper szlovákiai rajttal

6ix9ine - Botrányhős rapper szlovákiai rajttal

6ix9ine nem olyan sztár, akit a szülő példaképnek szán a csemetéjének: életvitele elítélendő, külseje kirívó, zenéje agresszív. Mégsem meglepő – főleg annak tükrében, mi zajlik manapság az USA-ban –, hogy egy ilyen fazonnak szép karriert jósol az amerikai zenészszakma.

Nemrég még úgy tűnt, hogy egy komoly börtönbüntetés kettétörheti 6ix9ine pályafutását. De ez már nem fenyeget, legalábbis egyelőre. Most tarolni kezdett. Ami nem sikerült a Gooba című slágerével, összejött a Trollz cíművel: a héten az amerikai dallista csúcsán borzolja a kedélyeket azzal a Nicki Minaj-zsal, aki mindenhol ott van, csak – mint mifelénk is megtörtént – a saját koncertjeiről hiányzik olykor…

6ix9ine - Botrányhős rapper szlovákiai rajttal

 

Imázsépítés a jelenben

6ix9ine Daniel Hernandez néven 1996. május 8-án született Brooklynban. Az édesanyja mexikói, az édesapja Puerto Ricó-i származású. Drogfüggő apját sokáig nem ismerte. Tizenhárom éves volt, amikor nevelőapját lelőtték. Ezután depresszióval és poszttraumás stressz szindrómával kezelték. Az iskolából kicsapták, s hamar meggyűlt a baja a törvénnyel. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott kiskorú megrontásáért. Később a Nine Trey Gangsta Bloods nevű bűnbanda tagjaként több erőszakos bűncselekményben vett részt és kábítószert árult. Az ügyvédje szerint a gengszterkedés csupán 6ix9ine imázsépítésének a része volt, a banda tagjaival úgy került kapcsolatba, hogy a videóklipjéhez keresett hiteles szereplőket… Hosszú börtönbüntetést jósoltak neki, végül tavaly decemberben csak két év elzárásra ítélték, mert vallott a bandára. A koronavírus-járványnak köszönheti, hogy korábban, április elején jött ki a börtönből, mivel az asztmája miatt a veszélyeztetett csoportba tartozik, és házi őrizetbe került.

6ix9ine - Botrányhős rapper szlovákiai rajttal

 

6ix9ine mint jelenség

A rapper festett haja a szivárvány minden színében pompázik, gyakran visel leginkább színes fogékszereket, és testét tetoválások borítják. Szövegei agresszívak, elborultak. A szlovák FCK THEM ügynökség karolta fel elsőként, akkor, amikor még senki sem mutatott iránta érdeklődést. Első nagyszabású koncertjét a pozsonyi Babylon klubban tartotta 2017 áprilisában.

 

Tarol és tarolni fog

6ix9ine karrierje az elmúlt hetekben nagyobb sebességre váltott. A május 8-án megjelent Gooba című dalával az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorának harmadik helyén debütált, Ariana Grande és Justin Bieber az élen nyitott Stuck with U című slágere, valamint Doja Cat dalának, a Say So címűnek a Nicki Minaj-zsal készített remixe mögött. A rapper az első hellyel számolt, és csalást, korrupciót kiáltott. Azt állította, hogy Grande és Bieber menedzsmentje az utolsó pillanatban vásárolt harmincezer példányt a duettből, hogy elfoglalhassa a csúcsot, az ő eladásainak egy részét pedig kihagyták az összesítésből.

A héten bekövetkezett az elkerülhetetlen: 6ix9ine június 12-én kiadott Trollz című dala a Hot 100 élén kezdett – ez a 40. sláger a lista történetében, amely rajt-cél győzelmet aratott. A dalban közreműködő Nicki Minaj a hangján túl a klipben – szokás szerint – a testét is beveti.

A magamfajta zeneszerető ember meg csóválja a fejét a történtek láttán, s eszébe jut Childish Gambino 2018-as slágere. A This Is America…

Forrás: Új Szó

Puha József

2020. 07. 03. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Botrányhős rapper szlovákiai rajttal cikk képei
6ix9ine - Botrányhős rapper szlovákiai rajttal6ix9ine - Botrányhős rapper szlovákiai rajttal6ix9ine - Botrányhős rapper szlovákiai rajttal